Rajsko, wiejsko, sielsko... II
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rajsko, wiejsko, sielsko... II
Ewuniu piękne te różyczki sobie zamówiłaś
Takich kartonów ja też używam ale nie wszystko da się tak okryć
Podeślij troszkę śniegu do mnie proszę
Już jest -10 na termometrze
Takich kartonów ja też używam ale nie wszystko da się tak okryć
Podeślij troszkę śniegu do mnie proszę
Już jest -10 na termometrze
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Ewo a do jakiej wysokości ona dorasta....wypatrzyłaś ją w naszych szkółkach?
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewa, karton na pewno skuteczny , ale go nie mam . Miałam zapas agrowłukniny, owijałam krzaczek i zapinałam spinaczami do bielizny A nawet narzuciłam koc na kilkanaście doniczek Ale oczar i kalina -czarne Mam nadzieję ,ze pozostałe wytrwają pod agrowłukniną , bo to nowe, cenne nabytki zeszłoroczne
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Tereniu mróz mamy jednakowy śnieg dmuchałam w Twoją stronę ale po drodze się rozpuścił
Krysiu Boobie jest do kupienia ... napisałam ci PW żeby nie robić kryptoreklamy Ja kupowałam na All... ale tam już nie ma bo były tylko 2 szt.
Karola ja mam w garażu zawsze kartony, bo jak kombinuję nowe grządki to zaczynam od rozkładania kartonu... Przynosze je z rożnych sklepów ... byle nie były malowane , lub oklejane... Najpierw służą zimą roślinkom, (jak mrozi), a wiosną są wyściółką
Kupiłam dziś nasionka Gazania i Niedźwiedzie ucho może choć po jednym wykiełkują
Krysiu Boobie jest do kupienia ... napisałam ci PW żeby nie robić kryptoreklamy Ja kupowałam na All... ale tam już nie ma bo były tylko 2 szt.
Karola ja mam w garażu zawsze kartony, bo jak kombinuję nowe grządki to zaczynam od rozkładania kartonu... Przynosze je z rożnych sklepów ... byle nie były malowane , lub oklejane... Najpierw służą zimą roślinkom, (jak mrozi), a wiosną są wyściółką
Kupiłam dziś nasionka Gazania i Niedźwiedzie ucho może choć po jednym wykiełkują
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak ja już bym chciała te zajęcia z jogi
Lilie przepiękne
Nowe różyczki też śliczne, ja póki co bylinom się opieram, ale nasionek już nakupiłam...
Lilie przepiękne
Nowe różyczki też śliczne, ja póki co bylinom się opieram, ale nasionek już nakupiłam...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ewuniu, 'niedźwiedzie ucho' kiedyś siałam i nawet trzy roślinki mi się uchowały i zakwitły. Śliczne mają kwiatuszki.
Wtedy jeszcze nie miałam takiej wprawy w uprawie kwiatków z nasionek wysiewanych wcześniej. Teraz jestem o niebo mądrzejsza, a też nie wszystko mi się udaje. Od czego to zależy?
Niech Ci wszystkie nasionka wykiełkują, urosną i zakwitną, byś mogła na żywo zobaczyć ich urodę.
Dobrej nocy.
Wtedy jeszcze nie miałam takiej wprawy w uprawie kwiatków z nasionek wysiewanych wcześniej. Teraz jestem o niebo mądrzejsza, a też nie wszystko mi się udaje. Od czego to zależy?
Niech Ci wszystkie nasionka wykiełkują, urosną i zakwitną, byś mogła na żywo zobaczyć ich urodę.
Dobrej nocy.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Ewo kartony i ja wykorzystuję u siebie od dwóch lat ( że ja wcześniej o nich nie wiedziałam) przy tworzeniu nowych rabatek super sie sprawdzają, mniej plewienia.
Piękne róże zamówiłaś, rozumiem że będziesz zbierała płatki i ucierała.
Piękne róże zamówiłaś, rozumiem że będziesz zbierała płatki i ucierała.
Witaj Ewuniu. Zaglądam i ja do Ciebie i widzę, że masz kapitalne pomysły na wykorzystanie różnych rzeczy w ogrodzie. na pewno będę u Ciebie gościć i podglądać co tam jeszcze wykorzystujesz w ogrodzie na co nigdy bym nie wpadła. Bardzo spodobał mi się pomysł z wykorzystaniem klamerek do opisu roślin. Kapitalne
Też już nie mogę doczekać się ciepełka w ogrodzie.
Też już nie mogę doczekać się ciepełka w ogrodzie.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Ewko widzę, że u Ciebie też nie ma śniegu. Roślinki przy tych temperaturach bardzo to odczuję...już widzę ile będzie strat.
Róże piękne zamówiłaś. Ja też kupiłam różę Hansa ale okazała się zwykłą siewką i reklamowałam. Zobaczymy jak w tym roku się zachowa bo mam ją obserwować.
Oby do wiosny i do ciepełka, za którym tak tęsknimy.
Róże piękne zamówiłaś. Ja też kupiłam różę Hansa ale okazała się zwykłą siewką i reklamowałam. Zobaczymy jak w tym roku się zachowa bo mam ją obserwować.
Oby do wiosny i do ciepełka, za którym tak tęsknimy.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Witam i dziękuję Wam za odwiedziny
Moje nasionka kiepsko kiełkują, ale mam nadzieję, że wraz ze ruszą do przodu. nie mam takiego dobrze oświetlonego okna
Mimo to ostatnio dosiałam... teraz tylko czekać...
Z moich wyszperanych nowinek to worki już mam technikę teoretycznie i nieco praktycznie znam, a tak to ma wyglądać już zaklepałam sobie nawet ziemniaczki fioletowe-truflowe. różowe i białe orliki...
Na koniec sposób na uporządkowanie nasion w/g miesięcy wysiewania dla kogoś kto jak ja ma SKS
Śniegu jeszcze troszkę dzisiaj dosypało, mrozi nadal rano -14 , w dzień świeciło to podskoczyło na -5 Podobno jeszcze dwie noce takie mroźne i będxie mozna inwentaryzować straty... oby jak najmniej
Moje nasionka kiepsko kiełkują, ale mam nadzieję, że wraz ze ruszą do przodu. nie mam takiego dobrze oświetlonego okna
Mimo to ostatnio dosiałam... teraz tylko czekać...
Z moich wyszperanych nowinek to worki już mam technikę teoretycznie i nieco praktycznie znam, a tak to ma wyglądać już zaklepałam sobie nawet ziemniaczki fioletowe-truflowe. różowe i białe orliki...
Na koniec sposób na uporządkowanie nasion w/g miesięcy wysiewania dla kogoś kto jak ja ma SKS
Śniegu jeszcze troszkę dzisiaj dosypało, mrozi nadal rano -14 , w dzień świeciło to podskoczyło na -5 Podobno jeszcze dwie noce takie mroźne i będxie mozna inwentaryzować straty... oby jak najmniej
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewciu ja też kartony zbieram i używam. Sporo kupuje w sieci...bawię się w licytowanie różnych rzeczy, potem albo służą na paczki albo okrywam rośliny albo moszczę nowe grządki. Nie znałam Niedźwiedziego ucha, a na gazanię się obraziłam, bo rok temu ładnie wykiełkowała w lutym, sadzonki były ładne zdrowe, a kwitła późną jesienią Powodzenia w sianiu i pielęgnowaniu
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
O! Ewuniu! Udało Ci się nabyć gazanię mix kolorów Może będziesz miała różowe kwiatki
Tak się zastanawiam, jakim ochrzcić Cię mianem... Był "Pomysłowy Dobromir", to może "Pomysłowa "Ewarostowa"?
Czytam, że do Ciebie dotarło, niech więc zostanie dłużej.
Tak się zastanawiam, jakim ochrzcić Cię mianem... Był "Pomysłowy Dobromir", to może "Pomysłowa "Ewarostowa"?
Czytam, że do Ciebie dotarło, niech więc zostanie dłużej.
Pozdrawiam. Lucyna
- Teresa Pszczola
- Od: 6 sty 2016, o 17:28
Ja zebrałam nasiona gazani z córci balkonu w Krakowie.
Wzeszły tylko 3, ale ładnie rosną, już przepikowane.
Wzeszły tylko 3, ale ładnie rosną, już przepikowane.