Moje ogrodowe i domowe rośliny ;)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje ogrodowe i domowe rośliny ;)
Ja miałam zółtego oleandra, ale atak wełnowców go dobił i sobie go odpuściłam. Bałam się o resztę kolekcji. Może jeszcze kiedyś donich wrócę
To nie szkodzi, że nie pachnie, ale za to jest ślicznie biały .
-
- 200p
- Od: 26 cze 2020, o 19:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko ja mam je pierwszy rok i póki co, to tylko mszyce się go czepiają. Warto chyba do nich wrócić, bo to fajne roślinki
Basiu po cichu trochę na to liczyłam, ale mam jeszcze czerwonego. Może ten będzie pachnący. A tak swoją drogą to coś mi się wydaje, że biały kolor to chyba Twój ulubiony
I niedługo ta fuksja pokaże kwiaty:
Basiu po cichu trochę na to liczyłam, ale mam jeszcze czerwonego. Może ten będzie pachnący. A tak swoją drogą to coś mi się wydaje, że biały kolor to chyba Twój ulubiony
I niedługo ta fuksja pokaże kwiaty:
-
- 200p
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Nowa begonia - cud. Ciekawe czy ten kolor taki pozostanie intensywny.
U mnie też cytryna tak miewała jak np wiosną zaczynała intensywnie rosnąć na nawozach. Wiec to chyba normalne.
U mnie też cytryna tak miewała jak np wiosną zaczynała intensywnie rosnąć na nawozach. Wiec to chyba normalne.
-
O właśnie o takich kolorach myślałam begonii. Zresztą ta druga też niczego sobie. Przydałaby się w mojej korekcji. Super
-
- 200p
Foxowa dostałam ją od cioci. U niej taki kolor się utrzymuje. A co do cytryny to może masz rację. Tylko dziwnie to wygląda, bo jest w formie drzewka i stare liście ma małe, a te nowe są z dwa razy większe.
Halinko Twoje wprawne oko dojrzało tą begonie. Tak wygląda jej liść ( jeśli o tą chodzi )
Mieni się jakby była pokryta srebrem. Natura jest niesamowita. Na żywo te begonie są jeszcze piękniejsze. Jak się rozrosną to możemy coś pomyśleć
Pogodnego weekendu
Halinko Twoje wprawne oko dojrzało tą begonie. Tak wygląda jej liść ( jeśli o tą chodzi )
Mieni się jakby była pokryta srebrem. Natura jest niesamowita. Na żywo te begonie są jeszcze piękniejsze. Jak się rozrosną to możemy coś pomyśleć
Pogodnego weekendu
-
Ja zwróciłam uwagę na czerwoną a te zielone też ładne przyglądałam im się również. Kiedyś miałam taką dwukolorową też ciekawie wyglądała. Na filmiku rosyjskim widziałam takie wielgachne begonie, paprocie i skrętniki, że myślałam, że są na sterydach. Ciekawe czym oni je karmią?
-
- 200p
Halinko nie mam pojęcia, ale czymś na pewno, skoro mają takie wielgachne liście. Zaciekawił Aś mnie i spróbuję znaleźć ten filmik.
Tak kwitnie tegoroczna sadzonka fuksji Jade Nadine:
A pamiętacie mojego fikusa? Odwróciłam mu doniczkę, bo korona rosła nierównomiernie. Prawie już nadrobił. Ten osad na liściach to po oprysku:
Tak kwitnie tegoroczna sadzonka fuksji Jade Nadine:
A pamiętacie mojego fikusa? Odwróciłam mu doniczkę, bo korona rosła nierównomiernie. Prawie już nadrobił. Ten osad na liściach to po oprysku:
-
Dobrze. To był jakiś filmik o skrętnikach. Nawet całego nie obejrzałam. Jak znajdę to Ci wyślę link na pw.
-
- 200p
Śliczne i do tego trzy różne . Dawno temu też wysiałam pelargonie i chociaż zrobiłam to za późno i kwiaty pokazały się pod koniec sezonu, to pamiętam, że miałam dużą frajdę.
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
A ja się zachwycam znacznie bardziej listkami. Jakoś nigdy nie przepadałam za pelargoniami, a teraz zawsze mam jedną i kto wie czy nie będę ich mieć więcej.