Storczyki patrysi
inne tło ale storczyki te same :P
to białasek od mojego M :P kwitnie 3 raz :P
ale tym razem kwiaty wydają mi się troszkę mniejsze
jest ich za to więcej na pędziku
oncidium rozwinęło wszystkie już prawie pączusie i dorodnie wygląda :P
do tego falusia pozostaje mi się tylko uśmiechać w dowód wdzięczności za jego kwitnienie
to białasek od mojego M :P kwitnie 3 raz :P
ale tym razem kwiaty wydają mi się troszkę mniejsze
jest ich za to więcej na pędziku
oncidium rozwinęło wszystkie już prawie pączusie i dorodnie wygląda :P
do tego falusia pozostaje mi się tylko uśmiechać w dowód wdzięczności za jego kwitnienie
Patrysia
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Piękne.. , zwłaszcza bordziaczek.. :P , mam takiego samego i od stycznia nic.. , bo jak przyniosłem w listopadzie to miał 2 kwiatki i 4 p aki i pąki opadły... .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
śliczne ! Widzę, że jest szansa na pęd u dendrobium typu phalaenopsis na bulwie, która już kwitła? Czy jest jakiś określony czas w roku kiedy te pędy się pojawiają ? Bo u mnie cisza rosną za to nowe przyrosty, że hej co mnie też cieszy oczywiście
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
patrysia kaskada żółtych kwiatów ekstra. Gratuluje pędziku na dendrobium, moje ani drgnęły. Fajne tło
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
to dendrobium całkiem niedawno zakupiłam, więc jeśli zakwitnie to u mnie będzie to pierwszy raz :P natomiast nie wiem ile razy już kwitło wcześniejMala_MI pisze:śliczne ! Widzę, że jest szansa na pęd u dendrobium typu phalaenopsis na bulwie, która już kwitła? Czy jest jakiś określony czas w roku kiedy te pędy się pojawiają ? Bo u mnie cisza rosną za to nowe przyrosty, że hej co mnie też cieszy oczywiście
Patrysia
Witam Kochani :.
Moje dendrobium,też mnie zaskoczyło, bo na starej bulwie też wypuściło pęd kwiatowy.
A co do robienia czegoś szczególnego, żeby wypuściło, to ja nic nie robiłam i na nowym przyroście też mam pęd kwiatowy już widać malusieńkie pączki . Pochwale sie u siebie jak zrobia sie większe ;).
Moje dendrobium,też mnie zaskoczyło, bo na starej bulwie też wypuściło pęd kwiatowy.
A co do robienia czegoś szczególnego, żeby wypuściło, to ja nic nie robiłam i na nowym przyroście też mam pęd kwiatowy już widać malusieńkie pączki . Pochwale sie u siebie jak zrobia sie większe ;).
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mała Mi, moje dendrobium phalaenopsis wypuściło teraz dwa pędy na psb która kwitła dawno temu jest drugą w kolejności jeśli chodzi o "wiek", tzn kwitła w zeszłym roku, potem cisza, zakwitła młodsza psb, a jak przekwitła to ta starsza wypuściła dwa pędy mam to dendrobium od listopada 2008, pędy zaczęły rosnąć jakoś na początku kwietnia, także wiosna jest ich sprawczynią 8) (pomijając pęd na najmłodszej psb, ten wyrósł gdy dojrzała, tak mi się przynajmniej zdaje, miałam to dendrobium może 2 tygodnie jak zauważyłam że rośnie pędzik )Mala_MI pisze:śliczne ! Widzę, że jest szansa na pęd u dendrobium typu phalaenopsis na bulwie, która już kwitła? Czy jest jakiś określony czas w roku kiedy te pędy się pojawiają ? Bo u mnie cisza rosną za to nowe przyrosty, że hej co mnie też cieszy oczywiście
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki