W.o...Muzyce, którą lubię...

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja czekam na inny koncert...
28 maja, wtajemniczeni wiedzą ;-)

Arielku wcale mnie nie dziwi, że ten sam kawałek lubimy :lol: Strachy i Grabarza, znam, słucham, lubię :D
Awatar użytkownika
x_m-k
100p
100p
Od: 15 mar 2007, o 10:03

Post »

Ja posłucham większości produkcji z lat 60,70,80, mniej z późniejszej a niewiele ze współczesnej.
Np. Leo Sayer, 10CC, Barry Manilow, Earth Wind & Fire, Elektric Light Orchestra, Gilbert O'Sullivan, Procol Harum, T-Rex, Black Sabath, Nazaret, Leed Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, Bob Dylan i tym podobne.
Czyli dość szerokie spektrum.
Niestety może z racji wieku-nie trawie współczesnej twórczości (oczywiście z wyjątkami).

I na koniec-na moim pierwszym miejscu jest BARRY WHITE, potem długo długo nic i dopiero to co wyżej.

W nim jestem zakochany od 17-go roku życia. Było zgrywanie z czego się da, plakaty z Bravo, Poster itp :)
A jakie imprezy przy jego muzyce były :D
Zapewniam że do hamaka nie ma nic lepszego.
Dodam tylko że jest to typ muzyki której nie powinno się odsłuchiwać na jamnikach i tym podobnym sprzęcie-do niej musi być bas i jeszcze raz bas. Wnętrzności muszą czuć tą muzykę :)
Mała próbka jego twórczości -myślę że ZAIKS nie dobierze się do mnie bo mnie nie zdradzicie :) -ale nie mogę się powstrzymać aby tego mało znanego w Polsce rozpropagować.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p
Od: 18 mar 2008, o 18:12

Post »

ariel nic nie mów :P śpiewała Nosowska na koncercie "Angelene" z płytki MTV Unplugged - szkoda że nie z Chylińską - ich głosy razem sa boskie, chyba nie ma w Polsce innych wokalistek o takich głosach a szkoda
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p
Od: 8 gru 2007, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No ja byłam rok temu w Jarocinie na Hey Day,koncert był niesamowity,szkoda tylko że pogoda nie pozwoliła dokończyc,bardzo tego żałuję.Za to na tegorocznym festiwalu również będzie można usłyszeć Kaśke Nosowską(to tak w ramach reklamy festiwalu) :)
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
Jarkowsky
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 maja 2008, o 20:50

Post »

Moje ulubiony utwory:

"Waiting for a girl like you" i "I want to know what love is" Foreigner
"Against all Odds" i "Another day in paradise" Phil Collins
"I've just died in your arms" Cutting Crew
"Africa" Toto
"Welcome to the jungle" Guns n' Roses
"What a wonderful world" Louis Armstrong

Bardzo lubię muzykę lat osiemdziesiątych.
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p

Post »

Ja ogólnie słucham szeroko pojętej alternatywy,punk,reggae,blues,rock.Dotychczas zespołu Scorpions słuchałam sporadycznie,ale muszę się pochwalić że w sobote byłam na ich koncercie.Chyba najlepszy koncert w moim życiu.Grają niesamowicie,mają mnóstwo energii,po prostu dają czadu :D polecam zdecydowanie,jak tylko ktoś będzie miał okazje się wybrać :wink:
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Witam wszystkich słuchających ;:74
Pierwszy raz jestem w tym wątku i od razu muszę przyznać, że w większości słucham tego samego co Wy. Soungarden, Zeppelinów, Faith No More, Lenny'ego Kravitza, Pearl Jam, Acid Drinkers, Dżem, Nicka Cave, Illusion, itd....
Dorka WD zazdroszcze Ci tego koncertu 28 :cry: - ja niestety mam wtedy konferencję na drugim końcu Polski :cry:
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Czy ktoś z was,wybiera się na Pistolsów do Gdyni?

Szkoda że Sida już się odmeldował.
http://pl.youtube.com/watch?v=DXCr1M7-Nx4
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Wczoraj byłem na koncercie Hey Kaśka na żywo jest megaświetną, przeuroczą i przeerotyczną osobą! Szkoda, że krótko grali, ale i tak było świetnie.

Obrazek

A 25 maja byłem na Indios Bravos. Od tej pory chodzę pozytywnie naładowany :)

(miało być zdjęcie, ale chyba mi się zbyt duży rozmiar ustawił podczas robienia i rozwala forum)
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p

Post »

Ja Ci się nie dziwię,byłam 3 razy na Indiosach,Banach z Gutkiem przekazują masę pozytywnej energii.Ostatni raz słyszałam ich na festiwalu w Jarocinie w zeszłym roku i bardzo mi brakuje ich koncertu.Strasznie zazdroszczę możliwości obejrzenia i usłyszenia ich koncertu bo u mnie w okolicy na razie nie grają :cry:
Awatar użytkownika
karmad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 15:07

Post »

jeśli chodzi o muzykę to i ja się wypowiem.... no cóż mimo posiadanego troszke ponad ćwierćwiecza to najlepsze klimaty dla mnie to końcówka lat 60 - tych do połowy 90 tych kapele takie jak LED ZEPPELIN , DEEP PURPLE , GUNS & ROSES , QUEEN i moje najulubieńsze AEROSMITH no i oczywiście wszstkie niewymienione zespoły ztego okresu grajće dobrego mocnego rocka bo jest ich wiele ale jakoś mnie skleroza naszła w tm momencie... :roll:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Chris Botti zdecydowanie, pożniej Claidermann,Sade

ale ogólnie słucham wszystkiego..... :lol:
Awatar użytkownika
pawels23
200p
200p
Od: 26 lut 2008, o 16:48
Kontakt:

Post »

O widzę że na forum znaleźli się nawet pianiści :D (czego tu nie ma?)
Ja od ośmiu lat gram na fortepianie, zobaczymy co z tego będzie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”