Moja skromna kolekcja
- m@jk@
- 500p
- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Miro78 dzięki na zdjęciu jednak zawsze wyjdzie nieco inny... nie ma to jak w rzeczywistości
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Tak jakbym siebie widziała/czytała :P Ja już sobie powiedziałam koniec z nowościami (no może jak spotka się jakiś rarytas) bo już nie mieści mi się to wszystko Jak poznosiłam te kwiatu z dworu to dostałam szoku ile ja tego mamm@jk@ pisze: Aniu to od Was zaraziłam się tymi zakupami :PP jak widzę, że ciągle ktoś ma coś nowego to aż kusi
- m@jk@
- 500p
- Kontakt:
Aniu, ja na szczęście z dworu nie mam czego znosić ale wyobrażam sobie...
Prawda jest jednak taka, że kiedy widzi się jakiegoś ładnego kwiatuszka, to potem zawsze znajdzie się dla niego miejsce mimo wszystko i tak za każdym razem...
Prawda jest jednak taka, że kiedy widzi się jakiegoś ładnego kwiatuszka, to potem zawsze znajdzie się dla niego miejsce mimo wszystko i tak za każdym razem...
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- Andziax007
- Kontakt:
Ja też tak ostatnio łażę..tylko obmyślam jakby to wysłać i spakować żeby jak najmniej było..Andziax007 pisze:M@jk@ i tu masz rację tylko że ja już nie mam pomysłów gdzie stawiać.....dzisiaj przez pół dnia chodziłam taka zamyślona aż M zaczął się tym interesować i pomógł mi zagospodarować więcej miejsca na parapecie, które jest już zajęte
- m@jk@
- 500p
- Kontakt:
Aniu to bardzo miłe ze strony M ja też czasami chodzę i wymyślam, jak by tu jeszcze miejsce wygospodarować na Roślinki, tym bardziej że mam dość ciemno w pokoju...
Mirku niby to taki problem z tymi kwiatuszkami (każdego z nas), ale taki to już urok wielbicieli "zielonych"
Socurek a to wszystko kwestia gustu mój też ma odcień delikatnego różu, Twój zapewne jest bardziej wyrazisty, bo też takie widziałam. A mocny róż też mi się podobał i nie widziałam którego wybrać :PP także nie wątpię że Twoje kalanchoe jest równie śliczne
Mirku niby to taki problem z tymi kwiatuszkami (każdego z nas), ale taki to już urok wielbicieli "zielonych"
Socurek a to wszystko kwestia gustu mój też ma odcień delikatnego różu, Twój zapewne jest bardziej wyrazisty, bo też takie widziałam. A mocny róż też mi się podobał i nie widziałam którego wybrać :PP także nie wątpię że Twoje kalanchoe jest równie śliczne
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- m@jk@
- 500p
- Kontakt:
Czy może ktoś mi pomóc w rozszyfrowaniu co się dzieje z moim kwiatuszkiem ?? coś ostatnio zaczęły mu się robić takie brzydkie listki. Nie mam pojęcia co to może być... Proszę Was o pomoc
A teraz dla poprawy humorku - mój pierwszy kwiatuszek różowego Cyklamenu
śliczny prawda? a niebawem będzie miał kolejne :P
I odżywająca paprotka dzielna jest - wypuszcza następne listki
A teraz dla poprawy humorku - mój pierwszy kwiatuszek różowego Cyklamenu
śliczny prawda? a niebawem będzie miał kolejne :P
I odżywająca paprotka dzielna jest - wypuszcza następne listki
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- Andziax007
- Kontakt:
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
- m@jk@
- 500p
- Kontakt:
Aniu dziękuję
druga Aniu- prawdopodobnie masz rację czy zraszanie go często powinno poskutkować, aby dalej tak się nie niszczył??
druga Aniu- prawdopodobnie masz rację czy zraszanie go często powinno poskutkować, aby dalej tak się nie niszczył??
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- m@jk@
- 500p
- Kontakt:
Ogrodniczka01 - porażenie słoneczne na pewno nie, bo stoi na północnym parapecie, a co do tych pozostałych dwóch możliwości to będę brała je pod uwagę po wykluczeniu tego, że może to niedobór wilgoci i te centralne ogrzewanie pisałaś, że wyczytałaś to w jakiejś mądrej książce - a jest napisane jak zwalczać te przypadłości o których wspomniałaś?? z góry Ci bardzo dziękuję.
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie