Moja skromna kolekcja

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Od: 9 wrz 2009, o 03:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Miro78 dzięki :) na zdjęciu jednak zawsze wyjdzie nieco inny... nie ma to jak w rzeczywistości :)
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

m@jk@ pisze: Aniu to od Was zaraziłam się tymi zakupami :PP jak widzę, że ciągle ktoś ma coś nowego to aż kusi :)
Tak jakbym siebie widziała/czytała :P Ja już sobie powiedziałam koniec z nowościami (no może jak spotka się jakiś rarytas) bo już nie mieści mi się to wszystko :wink: Jak poznosiłam te kwiatu z dworu to dostałam szoku ile ja tego mam :shock:
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Kontakt:

Post »

Aniu, ja na szczęście z dworu nie mam czego znosić :) ale wyobrażam sobie...
Prawda jest jednak taka, że kiedy widzi się jakiegoś ładnego kwiatuszka, to potem zawsze znajdzie się dla niego miejsce :D mimo wszystko :) i tak za każdym razem...
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

M@jk@ i tu masz rację tylko że ja już nie mam pomysłów gdzie stawiać.....dzisiaj przez pół dnia chodziłam taka zamyślona aż M zaczął się tym interesować i pomógł mi zagospodarować więcej miejsca na parapecie, które jest już zajęte :wink:
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Andziax007 pisze:M@jk@ i tu masz rację tylko że ja już nie mam pomysłów gdzie stawiać.....dzisiaj przez pół dnia chodziłam taka zamyślona aż M zaczął się tym interesować i pomógł mi zagospodarować więcej miejsca na parapecie, które jest już zajęte :wink:
Ja też tak ostatnio łażę..tylko obmyślam jakby to wysłać i spakować żeby jak najmniej było..
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

No proszę... u koleżanki znowu coś nowego. Ja po kalanchoe przy okazji zakupów na obiad do Kauflanda wysłałam mojego lubego. I przyniósł mi różowe... bo myślał, że takie do mnie pasuje. Ech, faceci i stereotypy ;) Ale fakt, podoba mi się... choć Twoje ładniejsze :)
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Kontakt:

Post »

Aniu to bardzo miłe ze strony M :) ja też czasami chodzę i wymyślam, jak by tu jeszcze miejsce wygospodarować na Roślinki, tym bardziej że mam dość ciemno w pokoju...
Mirku niby to taki problem z tymi kwiatuszkami (każdego z nas), ale taki to już urok wielbicieli "zielonych" :)
Socurek a to wszystko kwestia gustu :) mój też ma odcień delikatnego różu, Twój zapewne jest bardziej wyrazisty, bo też takie widziałam. A mocny róż też mi się podobał i nie widziałam którego wybrać :PP także nie wątpię że Twoje kalanchoe jest równie śliczne :)
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Kontakt:

Post »

Czy może ktoś mi pomóc w rozszyfrowaniu co się dzieje z moim kwiatuszkiem ?? :( coś ostatnio zaczęły mu się robić takie brzydkie listki. Nie mam pojęcia co to może być... Proszę Was o pomoc
Obrazek

A teraz dla poprawy humorku - mój pierwszy kwiatuszek różowego Cyklamenu :)
Obrazek
śliczny prawda? :D a niebawem będzie miał kolejne :P

I odżywająca paprotka :) dzielna jest - wypuszcza następne listki :) Obrazek
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

M@jk@ nie mam pojęcia co dolega kwiatuszkowi....może daj go diagnostyki tam na pewno ktoś pomoże :roll:
Uroczy kwiatuszek ma cyklamen i paprotka super rośnie :wink:
Awatar użytkownika
APe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Może się mylę ale czy to nie jest wina ogrzewania?Pewnie włączyłaś centralne,bo na dworku zimnica :(
Pozdrawiam, Anna
-------------------------------------
Moje kwiatki:)
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45

Post »

Cyklamen śliczny.
Paprotka też się zabiera
A odnośnie choroby liścia to wyczytałam w mojej książce że albo to:

-porażenie słoneczne
-choroba grzybowa
lub
-wciornastki(poznajemy po srebrzystych pożółkłych liściach.
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Kontakt:

Post »

Aniu dziękuję :)
druga Aniu- prawdopodobnie masz rację :? czy zraszanie go często powinno poskutkować, aby dalej tak się nie niszczył??
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Kontakt:

Post »

Ogrodniczka01 - porażenie słoneczne na pewno nie, bo stoi na północnym parapecie, a co do tych pozostałych dwóch możliwości to będę brała je pod uwagę po wykluczeniu tego, że może to niedobór wilgoci i te centralne ogrzewanie :? pisałaś, że wyczytałaś to w jakiejś mądrej książce - a jest napisane jak zwalczać te przypadłości o których wspomniałaś?? z góry Ci bardzo dziękuję.
Zapraszam do mnie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”