Ulubione storczyki Art :) cz.2
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ulubione storczyki Art :) cz.2
Wszystkie są cudne, ale schilleriana jest tak niemożliwie piękny, że ciężko od niego oderwać oczy. Marzę o takim...
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Phal. schilleriana. jest prześliczny zachwyt mnie bierze jak na niego zerkam
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Też czekam na zdjątka i ciekawe co wyrośnie u Lykaste....Sylki3 pisze:...
Phal. modesta ma coraz większy paczek! już nie mogę się doczekać aż wstawisz zdjęcia w pełnym rozkwicie
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Asiu - Phal. schilleriana to moja ulubienica spośród tego rodzaju (a Twoja to prawie moja chrześnica ) i ze względu na szlachetną budowę kwiatu, i cudownie wzorzyste liście i oczywiście - piękny zapach (nic o nim nie piszesz - nie pachnie?).
Phal. modesta nabiera i kształtów i kolorków - całkiem dobrze już widać prążki. Czekam niecierpliwie na kwiatuszka
"Cosie" u Lycaste dla mnie bardzo pączkowo wyglądają...
MM nawet komentować nie będę, bo podoba mi się zawsze i wszędzie
A Cattleya to niespodzianka, czy wiesz czego się spodziewać?
Asiu, wysłałam do Ciebie maila - doszedł?
Phal. modesta nabiera i kształtów i kolorków - całkiem dobrze już widać prążki. Czekam niecierpliwie na kwiatuszka
"Cosie" u Lycaste dla mnie bardzo pączkowo wyglądają...
MM nawet komentować nie będę, bo podoba mi się zawsze i wszędzie
A Cattleya to niespodzianka, czy wiesz czego się spodziewać?
Asiu, wysłałam do Ciebie maila - doszedł?
Mini mark uroczy .
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Schilleriana super, ma sporo uroku, te piegi, ach! - czy to ta, którą ratowałyście razem z Madzią, czy ja coś źle pamiętam..?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Dziękuję za miłe komentarze
Prawie w każdej wypowiedzi przewija się temat wiosny.... tęsknię za nią, a tu od rana zimowy krajobraz
Na szczęście rośliny mają większy zapas optymizmu i robią swoje
Kamilo, katlejki po podziale potrzebują czasu - jedną z moich kupiłam taką po podziale i wzięła się obecnie
za system korzeniowy. Aż oko cieszą rosnące zdrowe korzonki przy dwóch psb, bo trzecia powoli odchodzi.
Myślę, że to tylko kwestia czasu, kiedy pojawi się nowy przyrost.
Ale zanim to wszystko nastąpiło, stan uśpienia trwał parę miesięcy. Tak więc cierpliwości. Daj im czas
Lucynko, trzymam kciuki za kwitnienie Twojego Phal. Philadelphia. Moja - podobna do niej kwitnie już
b. długo, co mnie zdziwiło. Czytałam gdzieś, że krótko utrzymują się jej kwiaty...
Halinko, znając Ciebie, to swoje marzenie co do 'Schilleriany' niebawem spełnisz, czego Ci z całego serca życzę
Agito, nie pomyliłaś się Nawet Madzia nazwała 'Schillerianę' swoją 'chrześnicą'. I słusznie
Te kwiaty to owoc naszej współpracy z rośliną opisane TUTAJ
Madziu, katlejka od Mariolki nie jest dla mnie niespodzianką. Wybrałam ją całkiem świadomie zauroczona
pięknem jej kwiatów, które mam nadzieję wkrótce zobaczymy. Kolejny przyrost zaczyna ukazywać maleńkie pączki
Prawie w każdej wypowiedzi przewija się temat wiosny.... tęsknię za nią, a tu od rana zimowy krajobraz
Na szczęście rośliny mają większy zapas optymizmu i robią swoje
Kamilo, katlejki po podziale potrzebują czasu - jedną z moich kupiłam taką po podziale i wzięła się obecnie
za system korzeniowy. Aż oko cieszą rosnące zdrowe korzonki przy dwóch psb, bo trzecia powoli odchodzi.
Myślę, że to tylko kwestia czasu, kiedy pojawi się nowy przyrost.
Ale zanim to wszystko nastąpiło, stan uśpienia trwał parę miesięcy. Tak więc cierpliwości. Daj im czas
Lucynko, trzymam kciuki za kwitnienie Twojego Phal. Philadelphia. Moja - podobna do niej kwitnie już
b. długo, co mnie zdziwiło. Czytałam gdzieś, że krótko utrzymują się jej kwiaty...
Halinko, znając Ciebie, to swoje marzenie co do 'Schilleriany' niebawem spełnisz, czego Ci z całego serca życzę
Agito, nie pomyliłaś się Nawet Madzia nazwała 'Schillerianę' swoją 'chrześnicą'. I słusznie
Te kwiaty to owoc naszej współpracy z rośliną opisane TUTAJ
Madziu, katlejka od Mariolki nie jest dla mnie niespodzianką. Wybrałam ją całkiem świadomie zauroczona
pięknem jej kwiatów, które mam nadzieję wkrótce zobaczymy. Kolejny przyrost zaczyna ukazywać maleńkie pączki
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Art- koniecznie Pokaż nam te kwiatuszki katlejki, jak zakwitną... ;) Oczywiście pączusie już widziałam
Przed wyjazdem na wystawę do Drezna, moja Phal. modesta sprawiła mi wielką przyjemność,
ukazując piękno swojego delikatnego jedynego kwiatuszka:
A tu maleństwo w towarzystwie 'Schilleriany'. Ładnie pasują do siebie ich kolorki
Tak wyglądały przed wyjazdem pąki katlejki:
Przywitały mnie kwiaty prawie już całkiem rozkwitnięte i... zaczątek pędu na Phal. bellina.
ukazując piękno swojego delikatnego jedynego kwiatuszka:
A tu maleństwo w towarzystwie 'Schilleriany'. Ładnie pasują do siebie ich kolorki
Tak wyglądały przed wyjazdem pąki katlejki:
Przywitały mnie kwiaty prawie już całkiem rozkwitnięte i... zaczątek pędu na Phal. bellina.
Pozdrawiam, Joanna
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny kwiatuszek phal. modesta Wąchałaś - jaki zapaszek czujesz Świetnie wyglądają 2 odcienie różu i wielkości jak Flip i Flap Proszę o zdjęcie kwiatucha cattleyki
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Asiu ślicznie Ci zakwitła modesta Zdradź tajemnicę gdzie ją trzymasz? W akwarium? Czy na parapecie? Pokaż fotki nowości, nie bądź taka skromna
Myślałam, że tylko ja jestem taki "nocny Marek", ale okazuje się, że Ty również ( Twój post napisany o 1.28)
Myślałam, że tylko ja jestem taki "nocny Marek", ale okazuje się, że Ty również ( Twój post napisany o 1.28)
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Asiu - Phal. modesta prześliczna i taka kruchutka się wydaje, szczególnie na fotce w towarzystwie schilleriany
Widzisz, warto było sobie wycieczkę zrobić (pomijając już jaką miłą ) - tyle niespodzianek na Ciebie w domku czekało...
I przyłączam się Halinki - pochwal się zakupami
Widzisz, warto było sobie wycieczkę zrobić (pomijając już jaką miłą ) - tyle niespodzianek na Ciebie w domku czekało...
I przyłączam się Halinki - pochwal się zakupami
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękniusi ten Modesta...te kreseczi różowe...mniam
I katlejka...Pokaż rozwinięte kwiatusie koniecznie
I katlejka...Pokaż rozwinięte kwiatusie koniecznie