Kwiatki u Agnezji
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatki u Agnezji
Nie przelej gasterii! ja to zrobiłam i żałuję bo miałam takie piękne i już ich nie ma
- Agnezja
- 200p
- Od: 7 lis 2009, o 11:42
Gasterii postaram się nie przelać, to moja pierwsza, jeszcze do końca nie wiem co lubi, a czego nie. Dzięki!
Pokaże przy okazji jak mają się moje haworthie, które mieszkają u mnie pewnie z pół roku:
h. cymbiformis var. incurvula (ta co kwitła)
h. tesselata
h. venosa var. granulata
h. retusa
h. attenuata
h. limifolia var. limifolia
A to cudowne rhipsalisy od Agi(nyskadu), byłoby ich więcej w doniczce, ale moja mama była obecna podczas sadzenia i nie mogła się oprzeć urokowi kochanych patyczaków - było dużo, to podzieliłam sie z mamą.
Piękne.
Jeszcze raz dzięki Aga!
Pokaże przy okazji jak mają się moje haworthie, które mieszkają u mnie pewnie z pół roku:
h. cymbiformis var. incurvula (ta co kwitła)
h. tesselata
h. venosa var. granulata
h. retusa
h. attenuata
h. limifolia var. limifolia
A to cudowne rhipsalisy od Agi(nyskadu), byłoby ich więcej w doniczce, ale moja mama była obecna podczas sadzenia i nie mogła się oprzeć urokowi kochanych patyczaków - było dużo, to podzieliłam sie z mamą.
Piękne.
Jeszcze raz dzięki Aga!
Ładniutkie i widzę,że to Twoja druga miłośc bo hojki pewnie pierwsza.Nawet nie wiedziałam,że jest ich tak wiele rodzajów a ciekawe jak kwitną i czy kwiaty swoim wygladem różnią się od siebie?
- Agnezja
- 200p
- Od: 7 lis 2009, o 11:42
Doti, z tego co się orientuję to kwiaty haworthii niewiele różnią się od siebie wyglądem, czy kolorem. Są różnice w wielkości kwiatów i pewnie jeszcze jakieś o których nie wiem.
Jednak kwiaty gasterii owszem, różnią się i wyglądem i kolorem. Mam nadzieję, ze zobaczę je kiedyś na własne oczy.
Jednak kwiaty gasterii owszem, różnią się i wyglądem i kolorem. Mam nadzieję, ze zobaczę je kiedyś na własne oczy.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajne te twoje hojeczki. Mnie na szczęście ta choroba jeszcze nie dopadła. Wystarczą mi te choroby, które mam (fiołki i storczyki). BO w przeciwnym razie nie miałabym już w domu gdzie usiąść.
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czyś ty hurtownię kaktusową wyczyściła z kłujaków? Tyle tego.....
-
- 500p
- Od: 2 sty 2010, o 21:11
Piękne masz roslinki
Widzę,że też kochasz hoje jak prawie wiekszośc tego forum
Powiedz mi jakie ma wymagania haworsja attenuata
Z góry dziękuję
- pati000
- 500p
- Od: 28 maja 2009, o 16:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Haworthia śliczna
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Agnieszko
Z wielką przyjemnością przejrzałam Twój wątek.
Gratuluję bogatej kolekcji hojek (mnie ten wirus omija z daleka i całe szczęście, bo gdzie hodowac te wszystkie piękności , ale lubię podglądac hojki u innych )oraz równie pięknej kolekcji haworsji, ale najbardziej
zauroczyła mnie Twoja peperomka z tej racji, że ja bardzo lubię te roślinki.
Pozdrawiam!
Ela
Z wielką przyjemnością przejrzałam Twój wątek.
Gratuluję bogatej kolekcji hojek (mnie ten wirus omija z daleka i całe szczęście, bo gdzie hodowac te wszystkie piękności , ale lubię podglądac hojki u innych )oraz równie pięknej kolekcji haworsji, ale najbardziej
zauroczyła mnie Twoja peperomka z tej racji, że ja bardzo lubię te roślinki.
Pozdrawiam!
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe