Historia pewnej donicy.
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Historia pewnej donicy.
jak dostaną słonka zaczną szybko rosnąc!
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pelargutki sobie rosną. Wykształciły już po jednym listku właściwym. Niedługo będzie trzeba pikowac
Zeniszki też dobrze sobie radzą. Ale niecierpki coś się ociągają... Wysiałam nasiona kupione w zeszłym roku. Będę musiała kupic nowe i jeszcze raz wysiac.
A teraz sensacja Wysiałam dalie.
Zeniszki też dobrze sobie radzą. Ale niecierpki coś się ociągają... Wysiałam nasiona kupione w zeszłym roku. Będę musiała kupic nowe i jeszcze raz wysiac.
A teraz sensacja Wysiałam dalie.
-
- 1000p
Byłam dzisiaj w Lidlu... Oczywiście absolutnie nie zamierzałam kupowac nasion....
Taaa... groszek, nagietek, cynia i smagliczka mogą jeszcze poczekac. Osteospermum trzeba już siac...
A tak sobie obiecywałam, że w tym roku na moim balkonie nie będzie dżungli. Jestem niepoprawna.
A to moje pelargutki:
A oto moje żeniszki:
Niecierpki wysiałam po raz drugi... czekam.
Dalie też jeszcze siedzą w ziemi.
Taaa... groszek, nagietek, cynia i smagliczka mogą jeszcze poczekac. Osteospermum trzeba już siac...
A tak sobie obiecywałam, że w tym roku na moim balkonie nie będzie dżungli. Jestem niepoprawna.
A to moje pelargutki:
A oto moje żeniszki:
Niecierpki wysiałam po raz drugi... czekam.
Dalie też jeszcze siedzą w ziemi.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Ho ,ho dżungla jak się patrzy będzie u Ciebie, czy chcesz czy nie .No ale za to jak miło będzie wyjść na balkon latem i podziwiać te wszystkie kwiatuszki .
-
- 1000p
Dalie wyszły, dalie wyszły
- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Gratulacje!!!
-
- 1000p
Przedstawiam Wam moje maluszki:
To pelargutki. Rosną w szklarence, którą zrobiłam z opakowania po winogronach. Już niedługo przeprowadzą się do doniczki.
Dalie... czyż nie są piękne
Zeniszki też sfotografowałam, ale tak jakoś marnie wyszło to zdjęcie.... Bo żeniszki jak najbardziej fotogeniczne są. Pokażę Wam następnym razem.
To pelargutki. Rosną w szklarence, którą zrobiłam z opakowania po winogronach. Już niedługo przeprowadzą się do doniczki.
Dalie... czyż nie są piękne
Zeniszki też sfotografowałam, ale tak jakoś marnie wyszło to zdjęcie.... Bo żeniszki jak najbardziej fotogeniczne są. Pokażę Wam następnym razem.
-
- 1000p
Piękne i rosną jak na drożdżach, czy coś im dajesz
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Dalie fajne podobaja Mi sie i pelaski też!
-
- 1000p
No to jeszcze się pochwalę... w zeszłym tygodniu ja i mój synek posialiśmy sobie poziomki - do szklarenki z opakowania po winogronach. Teraz codziennie oglądamy, czy poziomki już sie pokazują.
A dziś moje dziecię w przedszkolu urządzało "zielony parapet" i siało nasturcję. Moja krew
A dziś moje dziecię w przedszkolu urządzało "zielony parapet" i siało nasturcję. Moja krew
-
- 1000p
No jestem bardzo ciekawa jak wysiew poziomek ,czy wyjdą ? Niema się co dziwić jak synek pomaga mamusi to wie co i jak i proszę są efekty rośnie mały ogrodnik
-
- 1000p
Wróciła zima... a my w najlepsze remontujemy balkon. Rośliny, które zimowały na balkonie, wniosłam do domu. Natychmiast poczuły bluesa:
Skalnica... poradzcie mi kochani... co z nią zrobić? Przyciąć całkiem? Odrodzi się z korzeni? Poobcinać tylko to, co suche?
No i niestety nie wszystkie rośliny przeżyły zimę. Straciłam jedną z lawend, turzycę, trzmielinę, nachyłka. Iglak też nie wygląda najlepiej.
Żeby nie kończyć tak pesymistycznie, pokażę Wam moje maluchy:
Na ostatnim zdjęciu - poziomki
Skalnica... poradzcie mi kochani... co z nią zrobić? Przyciąć całkiem? Odrodzi się z korzeni? Poobcinać tylko to, co suche?
No i niestety nie wszystkie rośliny przeżyły zimę. Straciłam jedną z lawend, turzycę, trzmielinę, nachyłka. Iglak też nie wygląda najlepiej.
Żeby nie kończyć tak pesymistycznie, pokażę Wam moje maluchy:
Na ostatnim zdjęciu - poziomki