Mój ogród dopiero powstaje
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród dopiero powstaje
Aniu jesienne poranki ze szronem na roślionach są także urocze, prawda?
Lubię także, jak mgła spowije ogród, jest wtedy taki tajemniczy.
Lubię także, jak mgła spowije ogród, jest wtedy taki tajemniczy.
Krysiu witaj w moich skromnych progach . Słowa uznania pod adresem twojej działki i ogromu pracy którą wykonałaś są jak najbardziej zasłużone . Rabatę z trawami też u ciebie podziwiałam- wiosną to dopiero będzie
Iwonko witam i dziękuję serdecznie za miłe słowa . Ja lubię zimę- oczywiście taką ze śniegiem i słoneczkiem . Ma tylko jedną wadę- te palenie w piecu A wśród wielu zalet ma tą podstawową- po niej jest wiosna
Tajeczko witam serdecznie . Jak najbardziej popieram- szron dodaje uroku roślinkom . Mgłę też lubię, choć nie wiem czemu zawsze mi się kojarzy z Hitchcockiem
Niestety nocne przymrozki zważyły dalie i aksamitki, kwitną tylko "niedobitki"
Tyle zostało z zeszłorocznej wielkiej kępy- choć mam wrażenie że bardziej zaszkodził bardzo mokry rok niż mroźna zima
Astry dopiero zaczynają kwitnąć
Krzewuszka mnie bardzo zaskoczyła- mimo dużych przymrozków nadal kwitnie, tylko liście zmieniły kolor
Iwonko witam i dziękuję serdecznie za miłe słowa . Ja lubię zimę- oczywiście taką ze śniegiem i słoneczkiem . Ma tylko jedną wadę- te palenie w piecu A wśród wielu zalet ma tą podstawową- po niej jest wiosna
Tajeczko witam serdecznie . Jak najbardziej popieram- szron dodaje uroku roślinkom . Mgłę też lubię, choć nie wiem czemu zawsze mi się kojarzy z Hitchcockiem
Niestety nocne przymrozki zważyły dalie i aksamitki, kwitną tylko "niedobitki"
Tyle zostało z zeszłorocznej wielkiej kępy- choć mam wrażenie że bardziej zaszkodził bardzo mokry rok niż mroźna zima
Astry dopiero zaczynają kwitnąć
Krzewuszka mnie bardzo zaskoczyła- mimo dużych przymrozków nadal kwitnie, tylko liście zmieniły kolor
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - u Ciebie trochę jesieni( chryzantema) i trochę wiosny (krzewuszka)
I to mi się podoba. Poczytałam dzisiaj ponownie o Twoim perukowcu Royal Purple. Mam gadzinę co najmniej cztery lata - i nic. Ani jednego kwiatka, że o peruce nie wspomnę. Ale jest taki ładny i tworzy mi kolorową plamą na tle srebrnych świerków. A te krople wody po deszczu na purpurowych liściach...
I to mi się podoba. Poczytałam dzisiaj ponownie o Twoim perukowcu Royal Purple. Mam gadzinę co najmniej cztery lata - i nic. Ani jednego kwiatka, że o peruce nie wspomnę. Ale jest taki ładny i tworzy mi kolorową plamą na tle srebrnych świerków. A te krople wody po deszczu na purpurowych liściach...
Aniu choć to już jesień i przymrozki u ciebie nadal kolorowo, astry i wejgela pięknie wyglądają. Śliczne zdjęcie oszronionej gałązki.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aneczko te duże przymrozki zahamowały kwitnienie chryzantem.
Trzy odmiany mają pączki, ale chyba nie zakwitną, tak samo tojad, wcale się nie rozwiną, co mu się jeszcze nie zdarzyło.
Kwitł tylko latem Bikolor, taki dwukolorowy.
Kwitnąca krzewuszka o tej porze, to rzeczywiście ciekawe zjawisko.
Moja kalina wonna ma pąki, ale to u niej normalne, zakwita w listopadzie, jak nie ma dużych mrozów.
Pozdrawiam serdecznie.
Trzy odmiany mają pączki, ale chyba nie zakwitną, tak samo tojad, wcale się nie rozwiną, co mu się jeszcze nie zdarzyło.
Kwitł tylko latem Bikolor, taki dwukolorowy.
Kwitnąca krzewuszka o tej porze, to rzeczywiście ciekawe zjawisko.
Moja kalina wonna ma pąki, ale to u niej normalne, zakwita w listopadzie, jak nie ma dużych mrozów.
Pozdrawiam serdecznie.
Marysiu witam serdecznie z mojej chryzantemy to dużo nie zostało , choć to małe coś ładnie kwitnie), a krzewuszka to i mnie zaskoczyła. Co do perukowca to jak widać mój jest malutki, ale na tym forum spotkałam wiele kwitnących egzemplarzy jak np. cudownie kwitnący u Zenobiusza a czasami to i peruczki tworzą. Ale jak najbardziej przyłączam się do opinii że sam w sobie jest piękny, u mnie też jest posadzony na tle świerków
Irenko witam serdecznie i bardzo dziękuję za mile słowa Ja bardzo lubię takie oszronione widoczki
Tajeczko dziękuję za odwiedziny u mnie chryzantema (a raczej to małe coś co z niej zostało) jeszcze kwitnie, a krzewuszka- no cóż mnie też zaskoczyła- pozytywnie oczywiście- nadal na kwiaty , tylko liście zdecydowanie zmieniły kolor, ale trzymają się mocno Na kalinę szykuję miejsce, bardzo bym chciała taką o dużej ilości owocu jesienią, choć niezaprzeczalnie kaliny należą do jednych z najładniej kwitnących drzew~krzewów
Muszę przyznać, że "buszowanie" po forumkowych ogrodach, a zwłaszcza precyzyjne projekty Krysi skłoniły mnie do powrotu do 'pierwotnych planów ogrodowych'. Zdałam sobie sprawę, że mój ogród dopiero powstaje, ale nieład to już w nim jest Na pierwszy plan poszło moje wymarzone wrzosowisko, wiosna wiosną dojdzie jeszcze trochę nabytków
Wreszcie się doczekałam i wszedł ciężki sprzęt do wywozu gruzu- oj było tego sporo ,Chwała panu od koparki bo bardzo zręcznie lawirował pomiędzy moim dereniem a pigwą, nawet sosenki które spisałam już na straty zdołał ominąć Na szczęście zostały tylko takie widoczki
Teraz tylko przekopać i można sadzić
Tak na koniec-Moi ogrodowi goście:
I pożegnanie wczorajszego dnia
Irenko witam serdecznie i bardzo dziękuję za mile słowa Ja bardzo lubię takie oszronione widoczki
Tajeczko dziękuję za odwiedziny u mnie chryzantema (a raczej to małe coś co z niej zostało) jeszcze kwitnie, a krzewuszka- no cóż mnie też zaskoczyła- pozytywnie oczywiście- nadal na kwiaty , tylko liście zdecydowanie zmieniły kolor, ale trzymają się mocno Na kalinę szykuję miejsce, bardzo bym chciała taką o dużej ilości owocu jesienią, choć niezaprzeczalnie kaliny należą do jednych z najładniej kwitnących drzew~krzewów
Muszę przyznać, że "buszowanie" po forumkowych ogrodach, a zwłaszcza precyzyjne projekty Krysi skłoniły mnie do powrotu do 'pierwotnych planów ogrodowych'. Zdałam sobie sprawę, że mój ogród dopiero powstaje, ale nieład to już w nim jest Na pierwszy plan poszło moje wymarzone wrzosowisko, wiosna wiosną dojdzie jeszcze trochę nabytków
Wreszcie się doczekałam i wszedł ciężki sprzęt do wywozu gruzu- oj było tego sporo ,Chwała panu od koparki bo bardzo zręcznie lawirował pomiędzy moim dereniem a pigwą, nawet sosenki które spisałam już na straty zdołał ominąć Na szczęście zostały tylko takie widoczki
Teraz tylko przekopać i można sadzić
Tak na koniec-Moi ogrodowi goście:
I pożegnanie wczorajszego dnia
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu wrzosowisko przepiękne - gra kolorów i form mistrzowska. Przepiękne jest też ostatnie zdjęcie
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
Iwonkowitam serdecznie i bardzo dziękuję za miłe słowa
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, pokazałaś kilka niezwykłych zdjęć: krzewuszka kwitnąca na tle nieskazitelnego błękitu, wrzosy i cała ta kompozycja kolorowa z liści i kwiatów, przepiękny zachód no i bażanty - zdjęcie, a odnoszę wrażenie, że to obraz olejny . Już nawet nie dociekam, czy to obróbka komputerowa ale wyszło fantastycznie
Jacku witam serdecznie i dziękuję za miłe słowa A co do zdjęcia bażantów buszujących w warzywniku - to nie żadna obróbka komputerowa tylko... słaby sprzęt - po prostu mam trochę za mały zoom w aparacie i tak wyszło
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Aniu wrzosowisko bardzo ładne, jest doskonałą wizytówką Twojego ogrodu.
Pozdrawiam Zenek
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Witaj Aniu , piekne kolory jesieni u Ciebie zachwyciła mnie Twoja rozplenica ja głównie skupiłem sie na odmianach miskanta chińskiego, ale muszę szybko dopisac do listy rozplenicę
Zenku witam serdecznie bardzo dziękuję za miłe słowa, pochwała od tak doświadczonego ogrodnika to wielki zaszczyt konstruktywna krytyka też mile widziana
Przemku dziękuję za odwiedziny Twoje miskanty są cudowne i nazbierałeś ich już trochę- dopiero będzie widok jak się rozrosną Są na liście moich chciejstw i na pewno w przyszłym roku u mnie się pojawią Co do mojej rozplenicy to wiem że to żaden rarytas, ale uwielbiam ją i chyba jej u mnie pasuje bo ma 2 lata a już całkiem pokaźna kępa z niej
Przemku dziękuję za odwiedziny Twoje miskanty są cudowne i nazbierałeś ich już trochę- dopiero będzie widok jak się rozrosną Są na liście moich chciejstw i na pewno w przyszłym roku u mnie się pojawią Co do mojej rozplenicy to wiem że to żaden rarytas, ale uwielbiam ją i chyba jej u mnie pasuje bo ma 2 lata a już całkiem pokaźna kępa z niej