Mój ogród dopiero powstaje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród dopiero powstaje

Post »

Aniu jesienne poranki ze szronem na roślionach są także urocze, prawda?
Lubię także, jak mgła spowije ogród, jest wtedy taki tajemniczy. :)
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu witaj w moich skromnych progach :wit . Słowa uznania pod adresem twojej działki i ogromu pracy którą wykonałaś są jak najbardziej zasłużone ;:180 . Rabatę z trawami też u ciebie podziwiałam- wiosną to dopiero będzie ;:224

Iwonko witam i dziękuję serdecznie za miłe słowa ;:196 . Ja lubię zimę- oczywiście taką ze śniegiem i słoneczkiem ;:3 . Ma tylko jedną wadę- te palenie w piecu :roll: A wśród wielu zalet ma tą podstawową- po niej jest wiosna :;230

Tajeczko witam serdecznie :wit . Jak najbardziej popieram- szron dodaje uroku roślinkom ;:108 . Mgłę też lubię, choć nie wiem czemu zawsze mi się kojarzy z Hitchcockiem :roll:

Niestety nocne przymrozki zważyły dalie i aksamitki, kwitną tylko "niedobitki"

Tyle zostało z zeszłorocznej wielkiej kępy- choć mam wrażenie że bardziej zaszkodził bardzo mokry rok niż mroźna zima
Obrazek

Astry dopiero zaczynają kwitnąć
Obrazek

Krzewuszka mnie bardzo zaskoczyła- mimo dużych przymrozków nadal kwitnie, tylko liście zmieniły kolor
Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Aniu - u Ciebie trochę jesieni( chryzantema) i trochę wiosny (krzewuszka) :;230
I to mi się podoba. Poczytałam dzisiaj ponownie o Twoim perukowcu Royal Purple. Mam gadzinę co najmniej cztery lata - i nic. Ani jednego kwiatka, że o peruce nie wspomnę. Ale jest taki ładny i tworzy mi kolorową plamą na tle srebrnych świerków. A te krople wody po deszczu na purpurowych liściach...
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Aniu choć to już jesień i przymrozki u ciebie nadal kolorowo, astry i wejgela pięknie wyglądają. Śliczne zdjęcie oszronionej gałązki.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aneczko te duże przymrozki zahamowały kwitnienie chryzantem.
Trzy odmiany mają pączki, ale chyba nie zakwitną, tak samo tojad, wcale się nie rozwiną, co mu się jeszcze nie zdarzyło.
Kwitł tylko latem Bikolor, taki dwukolorowy.
Kwitnąca krzewuszka o tej porze, to rzeczywiście ciekawe zjawisko.
Moja kalina wonna ma pąki, ale to u niej normalne, zakwita w listopadzie, jak nie ma dużych mrozów.
Pozdrawiam serdecznie. :)
anka_
ZBANOWANY

Post »

Marysiu witam serdecznie :wit z mojej chryzantemy to dużo nie zostało :( , choć to małe coś ładnie kwitnie), a krzewuszka to i mnie zaskoczyła. :lol: Co do perukowca to jak widać mój jest malutki, ale na tym forum spotkałam wiele kwitnących egzemplarzy jak np. cudownie kwitnący u Zenobiusza a czasami to i peruczki tworzą. Ale jak najbardziej przyłączam się do opinii że sam w sobie jest piękny, u mnie też jest posadzony na tle świerków :wink:

Irenko witam serdecznie i bardzo dziękuję za mile słowa ;:196 Ja bardzo lubię takie oszronione widoczki ;:108

Tajeczko dziękuję za odwiedziny :wit u mnie chryzantema (a raczej to małe coś co z niej zostało) jeszcze kwitnie, a krzewuszka- no cóż mnie też zaskoczyła- pozytywnie oczywiście- nadal na kwiaty :shock: , tylko liście zdecydowanie zmieniły kolor, ale trzymają się mocno :roll: Na kalinę szykuję miejsce, bardzo bym chciała taką o dużej ilości owocu jesienią, choć niezaprzeczalnie kaliny należą do jednych z najładniej kwitnących drzew~krzewów :D

Muszę przyznać, że "buszowanie" po forumkowych ogrodach, a zwłaszcza precyzyjne projekty Krysi skłoniły mnie do powrotu do 'pierwotnych planów ogrodowych'. Zdałam sobie sprawę, że mój ogród dopiero powstaje, ale nieład to już w nim jest :;230 Na pierwszy plan poszło moje wymarzone wrzosowisko, wiosna wiosną dojdzie jeszcze trochę nabytków
Obrazek

Wreszcie się doczekałam i wszedł ciężki sprzęt do wywozu gruzu- oj było tego sporo :roll: ,Chwała panu od koparki bo bardzo zręcznie lawirował pomiędzy moim dereniem a pigwą, nawet sosenki które spisałam już na straty zdołał ominąć ;:180 Na szczęście zostały tylko takie widoczki
Obrazek
Teraz tylko przekopać i można sadzić :lol:

Tak na koniec-Moi ogrodowi goście:
Obrazek

I pożegnanie wczorajszego dnia
Obrazek
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Aniu wrzosowisko przepiękne - gra kolorów i form mistrzowska. Przepiękne jest też ostatnie zdjęcie
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
anka_
ZBANOWANY

Post »

Iwonkowitam serdecznie i bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, pokazałaś kilka niezwykłych zdjęć: krzewuszka kwitnąca na tle nieskazitelnego błękitu, wrzosy i cała ta kompozycja kolorowa z liści i kwiatów, przepiękny zachód no i bażanty - zdjęcie, a odnoszę wrażenie, że to obraz olejny :shock: . Już nawet nie dociekam, czy to obróbka komputerowa ale wyszło fantastycznie :!:
anka_
ZBANOWANY

Post »

Jacku witam serdecznie i dziękuję za miłe słowa :wit A co do zdjęcia bażantów buszujących w warzywniku - to nie żadna obróbka komputerowa ;:14 tylko... słaby sprzęt :oops: - po prostu mam trochę za mały zoom w aparacie i tak wyszło :(
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Aniu wrzosowisko bardzo ładne, jest doskonałą wizytówką Twojego ogrodu.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Witaj Aniu , piekne kolory jesieni u Ciebie zachwyciła mnie Twoja rozplenica ja głównie skupiłem sie na odmianach miskanta chińskiego, ale muszę szybko dopisac do listy rozplenicę :D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
anka_
ZBANOWANY

Post »

Zenku witam serdecznie :wit bardzo dziękuję za miłe słowa, pochwała od tak doświadczonego ogrodnika to wielki zaszczyt :D konstruktywna krytyka też mile widziana :lol:

Przemku dziękuję za odwiedziny ;:196 Twoje miskanty są cudowne i nazbierałeś ich już trochę- dopiero będzie widok jak się rozrosną :shock: Są na liście moich chciejstw i na pewno w przyszłym roku u mnie się pojawią :roll: Co do mojej rozplenicy to wiem że to żaden rarytas, ale uwielbiam ją i chyba jej u mnie pasuje bo ma 2 lata a już całkiem pokaźna kępa z niej :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”