Ogród Helen
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Helen
Ja z rewizytą i od razu w sprawie kota. To nieprawda, że kot odkarmiony nie będzie polował. Ja mam trzy i ciągle mi przynoszą prezenty,zresztą nie tylko myszy i nornice, ale padalce, jaszczurki, a nie są głodne. To instynkt łowiecki każe im polować i najczęściej bawią się swoimi ofiarami. A ogródek uroczy. Zachwyciła mnie ta 3-metrowa trawa. Mam kilka traw, na razie maluszki i jeszcze zamówiłam chińskie miskanty .
Helen u mnie niestety i czosnek się nie sprawdził, bo.... nornice go wykopywały. Ja sadziłam, a rankiem następnego dnia wszystko było na wierzchu. Znowu wsadziłam i znowu wykopały.. .Po nastym razie dałam spokój.Helen pisze:... ja już wszystko stosowałam na te mysiory. Dlaczego nic skutecznego nie wymyślą....
Teraz mam takie plany, będę w całym ogrodzie sadziła czosnek, a nory zalewała zaprawą czosnkową
- Helen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chyba jednak przygarnę jakiegoś kotka Miałam jamniczkę, typowy pies łowiecki, i nic
Jolu jeżeli chodzi o trawę,rośnie bo ma wciąż mokro,z rynny. Zeszto uwielbiam trawy i też jestem na kupnie zebrinusa i i rozplenicy japońskiej.
Aniu , zmartwiłaś mnie tą nieskutecznością czosnku, a taką miałam nadzieje,
jedyną i ostateczną. Kici ,kici gdzie jesteś...?
Jolu jeżeli chodzi o trawę,rośnie bo ma wciąż mokro,z rynny. Zeszto uwielbiam trawy i też jestem na kupnie zebrinusa i i rozplenicy japońskiej.
Aniu , zmartwiłaś mnie tą nieskutecznością czosnku, a taką miałam nadzieje,
jedyną i ostateczną. Kici ,kici gdzie jesteś...?
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Helen pięknie zapowiada się Twój ogród, będę tutaj chętnie zaglądać.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Witam Helen wpadłem z rewizytą bardzo fajny ogród i ciekawie zastosowana trzcina .
-
- 100p
- Od: 23 sty 2011, o 10:01
Helen od kota charakteru zależy czy łowić będzie i czy właśnie nornice .Ja mam trzy koty wychodzące ,Sasza romantyczka ugania się tylko za motylkami i ptaszkami, jak kwitną budleje wprowadza się w ich okolice i tam zamieszkuje...Ofelia uwielbia siedzieć nad dziurą czy krecim kopczykiem ale jakiś pokojowy charakter ma nigdy nic nie upolowała lubi obserwować przyrodę i życie kretów ...Hermion czyli jedyny samiec (myślę że gej ,kastrat w każdym razie )łowi wszystko ,przegania obce psy z ogrodu (nie mamy płotu) poluje na rybki w oczku u sąsiada i u drugiego na gołębie ,myślę ,że gdybyśmy pod lasem mieszkali polowałby na zające i sarny...no i tak to z kotami bywa ,ale mieć je zawsze fajnie bo są mięciutkie i mruczą i dają dużo ciepła
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Wiosna się trochę obudziła
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Helenko jak tam poczynania z nawozem . czy już się destyluje.
ładnego pierisa pokazałaś . widzę że rabaty będziesz nam pokazywać całkiem dla nas nieznane. ale ta wiosna u nas leniwa w tym roku
ładnego pierisa pokazałaś . widzę że rabaty będziesz nam pokazywać całkiem dla nas nieznane. ale ta wiosna u nas leniwa w tym roku
- Helen
Andrzejku, dzisiaj jeszcze zimno ,ale ponoć od jutra ma być cieplej ,to i nasze rosliny nareszcie ruszą.
Alinko , umieściłam , ale nie znam wszystkich nazw więc nawet nie podpisuje....no magnolię to znam
Alinko , umieściłam , ale nie znam wszystkich nazw więc nawet nie podpisuje....no magnolię to znam
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Jakieś dwa tygodnie temu wetknęłam zgniecione ząbki czosnku w dziury nornic i zasypałam ziemią, na razie nie zrobiły nowych.
Piękną masz magnolię!
Jaka roślina jest na pierwszym zdjęciu?
Piękną masz magnolię!
Jaka roślina jest na pierwszym zdjęciu?
- Helen
Gosia, ja tez myślę o czosnku na nornice. na razie w trawę nie wchodzą, a to dla mnie najważniejsze.Wszystkie cebulowate sadziłam w ochronnych koszyczkach,wstrzymałam się z drzewkami . Na pierwszym zdjęciu to Pieris.
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Witaj, zwabiła mnie tutaj najpewniej Twoja rozkwitająca magnolia, uwielbiam ten okres wiosny kiedy kwitną te wspaniałe krzewy, moja 'Betty' też nieśmiało zabiera się do rzeczy, trochę się martwię bo zapowiadają -3 stopnie, oby się nie sprawdziło
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek