Działka korzo_m cz. 4
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka korzo_m cz. 4
Moje ulubione fiołeczki.... , ależ one cudnie pachną.
U mnie jeszcze uśpione powoli będą budzić się ze snu.
Ja dzisiaj przesadzałam liliowce i wywalałam te , które zgniły.
Jutro ma być ciepło, więc od rana idę w rabaty.
dla Ciebie.
U mnie jeszcze uśpione powoli będą budzić się ze snu.
Ja dzisiaj przesadzałam liliowce i wywalałam te , które zgniły.
Jutro ma być ciepło, więc od rana idę w rabaty.
dla Ciebie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko, ależ u Ciebie już wiosennie kolorowo U mnie jeszcze lichutko, dopiero zaczynają kwitnąć krokusy Mam nadzieję, że wkrótce wszystko wyjdzie z ziemi i ładnie zazieleni się, bo chciałabym oprowadzić Cię po ogrodzie, a nie po...pustyni
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
pati mnie coś po głowie chodzi nazwa "głodek", ale na 100% nie jestem pewna. Wczoraj pooglądałam roślinki rosnące na skalniaczki kilka ma zawiązki kwiatów, więc juz niedługo moja górka gruzu lepiej będzie wyglądać, mam nadzieję, że nie tylko z bliska, ale i z daleka
Grażynko tez bardzo lubię fiołki, miałam jeszcze kwinące na bialo, ale widzę że po zimie zginęły.
Dziś planuję wiele zrobić, posadzę groszek cukrowy, muszę popikować resztę pomidorków, wyplewię malinki. Mam nadzieję ,że wszystko się uda. Tobie też życzę, aby dzisiejszy piękny słoneczny dzień był udany.
Iwonko w mojej wsi sezon rolniczy od poniedziałku rozpoczęty. Jeżdzi ciagnik za ciągnikiem, całymi dniami słychać jak pracują.
Na pewno wszystko wyjdzie i u Ciebie cierpliwości. Ja poczekam, też chciałabym zobaczyć piękno kwitnących kwiatów. Proszę otwieraj wątek ogrodowy.
Grażynko tez bardzo lubię fiołki, miałam jeszcze kwinące na bialo, ale widzę że po zimie zginęły.
Dziś planuję wiele zrobić, posadzę groszek cukrowy, muszę popikować resztę pomidorków, wyplewię malinki. Mam nadzieję ,że wszystko się uda. Tobie też życzę, aby dzisiejszy piękny słoneczny dzień był udany.
Iwonko w mojej wsi sezon rolniczy od poniedziałku rozpoczęty. Jeżdzi ciagnik za ciągnikiem, całymi dniami słychać jak pracują.
Na pewno wszystko wyjdzie i u Ciebie cierpliwości. Ja poczekam, też chciałabym zobaczyć piękno kwitnących kwiatów. Proszę otwieraj wątek ogrodowy.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko aż oczom nie wierzę u Ciebie już fiołeczki kwitną i skalniaczek U mnie dopiero krokusiki zaczynają,niesamowita różnica w wegetacji
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Dorotko,głodek to też skalna roślinka tylko że o żółtych kwiatach,więc to będzie coś innego...
Pozdrawiam Magda
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Niesamowite, ze u Ciebie już tyle różnego kwiecia.
O pierwiosnkach czy fiołkach mogę sobie jedynie pomarzyć. To niebieskie za pierwiosnkiem też u mnie jeszcze śpi.
Niesamowita różnica w wegetacji
O pierwiosnkach czy fiołkach mogę sobie jedynie pomarzyć. To niebieskie za pierwiosnkiem też u mnie jeszcze śpi.
Niesamowita różnica w wegetacji
- korzo_m
Agness u nas piaski szybko nagrzewające się. Jutro sadzę ziemniaki, a pod koniec tygodnia posieję jarzynki, posadzę cebulkę.
Magda coś mi świtało ale nie miałam pewności czy dobrze.
Wiolu dzisiaj kolejna porcja kwiecia, ale chyba to już na początek wiosny na razie dość, trzeba poczekać ok tygodnia- dwóch na następne kwiatuszki.
Magda coś mi świtało ale nie miałam pewności czy dobrze.
Wiolu dzisiaj kolejna porcja kwiecia, ale chyba to już na początek wiosny na razie dość, trzeba poczekać ok tygodnia- dwóch na następne kwiatuszki.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Już narcyzki Ci kwitną ?
Moje dopiero mają pączki i to niewiele.
Kilka odmian nie widzę wcale, więc chyba zgniły albo przemarzły.
Moje dopiero mają pączki i to niewiele.
Kilka odmian nie widzę wcale, więc chyba zgniły albo przemarzły.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m
Grażynko to są miniaturki, dostałam kilka donic zeszłej jesieni z odzysku z kwiaciarni, po prostu nie sprzedali. Dzięki temu mój ogród powiększył się o żonkilki, hiacynty i kilka krokusów.
Za chwilę idę sadzić ziemniaczki, tego roku muszę to zrobić sama, nie ma moich chłopaków, oczywiście robię to ręcznie pod motyczkę
Za chwilę idę sadzić ziemniaczki, tego roku muszę to zrobić sama, nie ma moich chłopaków, oczywiście robię to ręcznie pod motyczkę
- kogra
- Przyjaciel Forum
No to współczuję wieczornego prostowania kręgosłupa.
Przyjemnej mimo wszystko pracy.
Przyjemnej mimo wszystko pracy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
korzo_m to dobrze trafione z tą kwiaciarnią
- korzo_m
Grażynko wszystkie wczoraj zaplanowane prace wykonałam, dzisiaj odpoczywam jednak dla mnie było za dużo.
A dziś spokojnie chodzę wśród rabatek i oglądam. Rankiem deszczyk troszeczkę podlał, ale to i tak kropla w morzu dla moich piasków.
andrzejek tak trafione, a dziś zrobiłam lepszy zakup, pojechałam do ogrodniczego po wierzbę, oczywiście kupiłam, ale tak zagadałam się z panem sprzedającym, że po przyjeżdzie do domu zorientowałam się, że za nią nie zapłaciłam W poniedziałek pojadę uregulować dług, a teraz przenoszę wierzbę po ogrodzie i zastanawiam się gdzie jej będzie najlepiej.
A dziś spokojnie chodzę wśród rabatek i oglądam. Rankiem deszczyk troszeczkę podlał, ale to i tak kropla w morzu dla moich piasków.
andrzejek tak trafione, a dziś zrobiłam lepszy zakup, pojechałam do ogrodniczego po wierzbę, oczywiście kupiłam, ale tak zagadałam się z panem sprzedającym, że po przyjeżdzie do domu zorientowałam się, że za nią nie zapłaciłam W poniedziałek pojadę uregulować dług, a teraz przenoszę wierzbę po ogrodzie i zastanawiam się gdzie jej będzie najlepiej.
- kogra
- Przyjaciel Forum
U mnie tez popadało a nawet grzmiało dzisiaj i błyskało.
Żaby pojawiły się w oczku a to znak, że wiosna już jest.
A ja dzisiaj malowanko miałam na balkonie - trzeba przygotować go dla gości.
Żaby pojawiły się w oczku a to znak, że wiosna już jest.
A ja dzisiaj malowanko miałam na balkonie - trzeba przygotować go dla gości.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki