Moje...
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje...
Wow...ale nowości masdevalliowych i...nie tylko
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Justynko dziękujęjustus27 pisze:Wow...ale nowości masdevalliowych i...nie tylko
Aniu dziękujęAnno pisze:Jakie nowości [/url]
Reszta nowości,mam nadzieję,że już mnie nic nie skusi...teraz trzeba zbierać pieniążki na wystawę
chociaż jeszcze jeden Phal. ma do mnie przyfrunąć
DENDROBIUM WINTER BEAUTY Zapach ostry,imbirowo-waniliowy.
Aerangis biloba
Dendrobium kingianum
Bulbophyllum grandiflorum Ponieważ straciłam sadzonkę,a bardzo chciałam mieć taki okaz.
Pleurothallis pachyglossa
Gongora galeata
i od Joane sadzonka Phal. David Lim
Te nowości byłam odebrać osobiście u sprzedawcy,okazało się,że p.Edyta hoduje storczyki od 10 lat ma wspaniałą kolekcje phal. jak również inne botaniki.Co mnie zaskoczyło?
Czytałam u wielu z Was,że ciężko z kwitnieniem Phal.Mariae tu zdziwienie p.Edyta mówi,że bardzo łatwo jest z hodowlą mariae,po czym pokazała mi jej kwitnienie i tu kolejny szok pięć pędów!Widok wspaniały.Dziękuję.
AERANGIS MOOREANA
PHAL. FASCIATA
i nie zaplanowany zakup-jest to kleik od Phal.Pulchra
I jak Lucynko zaskoczyłam Cię??
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wow Piękne zakupy...zazdroszczę kilku okazów, zwłaszcza masdevallii i dendrobium winter beauty (zastanawiałam się nad nim ).
Niech pięknie rosną u Ciebie
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pewnie, że tak . To dendrobium jest cudowne, jak ja uwielbiam ten typ kwiatów . Nawet widzę, że keiki dla mnie mu rośnie .Dużo ślicznej zieleninki , nie będę ich nazywać, bo to czarna magia dla mnie . Niepokoi mnie tylko wygląd listków u Aerangis biloba .
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Piękne nowości, życzę szybkiego kwitneinia, pięknie kwitnie ci dendrobium z pierwszego zdjęcia, ma cudną ważkę.
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dendrobium winter beauty Też się na niego czaiłam ale niestety zbyt dużo już kupiłam więc powstrzymałam swą rekę od kliknkięcia 'kup teraz' a teraz wiem u kogo jest to może w przyszłości będziesz miała troszkę do wymiany Na razie muszę się dogadać z dendrobium phalaenopsis a nie idzie mi to najlepiej Podobnie z katlejkami
Sieweczka Bulbophyllum jeszcze u mnie dycha ale nie wiem jak długo...chyba przeniosę ją na korę
Inne zakupowe - cudne, myślę,że kiedyś do mnie niektóre z nich zawitają. Na razie postanowiłam,że już zakończyłam zakupy zielenin a poświęcę czas na zadbanie o te, które mam i dokończenie orchidarium Chyba,że będzie jakaś super okazja
Sieweczka Bulbophyllum jeszcze u mnie dycha ale nie wiem jak długo...chyba przeniosę ją na korę
Inne zakupowe - cudne, myślę,że kiedyś do mnie niektóre z nich zawitają. Na razie postanowiłam,że już zakończyłam zakupy zielenin a poświęcę czas na zadbanie o te, które mam i dokończenie orchidarium Chyba,że będzie jakaś super okazja
PIĘKNE NOWOŚCI , taka różnorodność wymaga sporo pracy i znajomości wymagań przy pielęgnowaniu.
Mnie najbardziej urzekło Dendrobium winter beauty, kwiaty bardzo oryginalne
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Może dowiem się kto odbija mi tam tetraspisaMerghen pisze:Dendrobium winter beauty Też się na niego czaiłam ale niestety zbyt dużo już kupiłam więc powstrzymałam swą rekę od kliknkięcia 'kup teraz'
---------------------
Cudne kwitnienia
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- syljed
- 200p
Justynko dendrobium naprawdę warto kupić chociażby dla wspaniałego widoku,jest dużą dorodną roślinką no i ciekawy zapachjustus27 pisze:WowPiękne zakupy...zazdroszczę kilku okazów, zwłaszcza masdevallii i dendrobium winter beauty (zastanawiałam się nad nim
Lucynkocieszę się,że znów jesteś zaskoczona nazwami ,nad kleikami pomyślimy trochę później niech się zaaklimatyzuje roślinka.Tez mnie nie pokoi Biloba,ale puszcza listek zobaczymy co z tego będzie.lucynaf pisze: Pewnie, że tak . To dendrobium jest cudowne, jak ja uwielbiam ten typ kwiatów . Nawet widzę, że keiki dla mnie mu rośnie .Dużo ślicznej zieleninki , nie będę ich nazywać, bo to czarna magia dla mnie . Niepokoi mnie tylko wygląd listków u Aerangis biloba .
Trochę poszukała,trochę szczęścia miałamStorczykowa pisze:Przepiękne nowości, skąd je wytrzasnęłaś? nawet masz keiki Phal. pulchra... (nie kleik )
Kwiatki naprawdę są bardzo interesujące.Dziękujęmis20 pisze:Piękne nowości, życzę szybkiego kwitneinia, pięknie kwitnie ci dendrobium z pierwszego zdjęcia, ma cudną ważkę.
Nie martw się ja jeszcze z kleikami nic nie robiłam i obawiam się jak to będzie.Ja nie mogłam się powstrzymać przed kliknieciem"Kup Teraz"Merghen pisze:Dendrobium winter beautyTeż się na niego czaiłam ale niestety zbyt dużo już kupiłam więc powstrzymałam swą rekę od kliknkięcia 'kup teraz' a teraz wiem u kogo jest to może w przyszłości będziesz miała troszkę do wymiany Na razie muszę się dogadać z dendrobium phalaenopsis a nie idzie mi to najlepiej Podobnie z katlejkami
Też się zastanawiam czy tak nie lepiej byłoby z Bulbophyllum,aby był na korze a nie w doniczce.
Leszkudziękuję,faktycznie jest to wyzwanie,ale doprowadzenie do kwitnienia to będzie taka satysfakcja.Leszek01 pisze:Sylwio, nowości wspaniałe, a Twoja kolekcja już jest imponująca Przede wszystkim ta różnorodność, co jest niemałym wyzwaniem, ale jaka satysfakcja, gdy uda się doprowadzić do kwitnienia Widzę, że do Dendrobium Winter Beauty więcej storczykomaniaków się przymierzało, nie tylko ja
Dziękuję w imieniu kwiatków,sporo pracy,ale ile uciechyauspex pisze:PIĘKNE NOWOŚCI , taka różnorodność wymaga sporo pracy i znajomości wymagań przy pielęgnowaniu.
To na pewno nie jaAnno pisze: Może dowiem się kto odbija mi tam tetraspisa
---------------------
Cudne kwitnienia
Więc sporo się dzieje u mnie,nowe przyrosty,pączki nie mam czasu teraz na robienie zdjęć,właśnie remont zaczynam,ahhh ten kurz....uwielbiam
Wydaję mi się,że Masdevallia Mahistrala będzie kwitła,nie jestem pewna,ma pełno nowych listków i właśnie coś takiego dziwnego ,pewnie za parę dni okażę się co to jest,ale jestem podekscytowana.Pierwsze moje kwitnienie Masdevalli a jest u mnie od 1,5 miesiaca.Reszta Masdevalli też się zaaklimatyzowała i puszcza listki.Super
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Nooooooooo, Sylwio aż nie wiem co powiedzieć , kolekcja staje się imponująca w swej różnorodności , nic tylko pozazdrościć po cichutku.
Czeka Ciebie dużo pracy i sporo nauki by sprostać wymaganiom tak szerokiej grupie gatunkowej. Sylwio trzymam kciuki bo naprawdę warto by wszystkie roślinki obdarzyły Cię kwiatami ,a zwłaszcza moje wielkie marzenie GONGORA z fantastycznymi w swoim kształcie kwiatami.
Czeka Ciebie dużo pracy i sporo nauki by sprostać wymaganiom tak szerokiej grupie gatunkowej. Sylwio trzymam kciuki bo naprawdę warto by wszystkie roślinki obdarzyły Cię kwiatami ,a zwłaszcza moje wielkie marzenie GONGORA z fantastycznymi w swoim kształcie kwiatami.
- syljed
- 200p
Marku dziękuję bardzo,jest dużo nauki,ale też radości ponieważ na razie tylko dwa storczyki (botaniki) mają chyba zbyt duże wymagania,bo reszta puszcza nowe listki,korzonki...
Dziękuję bardzo
Już jestem po małym remoncie i dziś było przecieranie moich podopiecznych i pewne odkrycia
Masdevallie
No i na tym drugim zdjęciu to chyba będzie kwiat
Nowe listki!
Coś na MM-kleik??
Słodki reanimek-zastanawia mnie tylko to,że przedłuża pęd.Pierwszy raz spotykam się z tym,że hybryda w taki sposób przedłuża pęd.
Gongora coś wypuściła
Phal. Mannii Chocolate
2x Phal. Parshii
Drugi już przekwitnięty,pewnie kiedyś będzie do wydania teraz musi się zaaklimatyzować.
Dziękuję bardzo
Już jestem po małym remoncie i dziś było przecieranie moich podopiecznych i pewne odkrycia
Masdevallie
No i na tym drugim zdjęciu to chyba będzie kwiat
Nowe listki!
Coś na MM-kleik??
Słodki reanimek-zastanawia mnie tylko to,że przedłuża pęd.Pierwszy raz spotykam się z tym,że hybryda w taki sposób przedłuża pęd.
Gongora coś wypuściła
Phal. Mannii Chocolate
2x Phal. Parshii
Drugi już przekwitnięty,pewnie kiedyś będzie do wydania teraz musi się zaaklimatyzować.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Znowu pokazałaś piękne kwitnienia i przyrosty . Wydaje mi się, że na MM, to keiki, one chyba lubią je puszczać, mam nadzieję, że i na moim się kiedyś doczekam .
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Sylwio przyszłam pooglądać co tam u Ciebie nowego i nie zawiodłam się, ile tu nowości zakupowych Gratulacje, ja w dalszym ciągu nie odważyłam się na nic poza jednym paphopedilum. Nowe listki, pędy czują wiosnę i pięknie rosną, oby tak dalej