Trzymam za słowo .Meciaaa pisze:bobek- przez kilka lat pracowałam przy produkcji kwiatów w doniczkach. To była cudowna praca i uwierz, że też nie było łatwo;p jak się zmęczysz, to mogę Cię zastąpić
Sałata -odmiany,uprawa,wymagania,problemy cz.1-
Re: Sałata: łatwo czy trudno?
Pozdrawiam bobek
Życie jest za krótkie żeby marzenia mogły czekać.
Życie jest za krótkie żeby marzenia mogły czekać.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 22 mar 2010, o 11:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
bobek- pisze:Trzymam za słowo .Meciaaa pisze:bobek- przez kilka lat pracowałam przy produkcji kwiatów w doniczkach. To była cudowna praca i uwierz, że też nie było łatwo;p jak się zmęczysz, to mogę Cię zastąpić
Hahahaha ok czekam
Roślina Cię nie uderzy..
- patasko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Sałata -odmiany
Czy ktoś siał sałatę Attraktion? Na opakowaniu pisze, że można wysiewać do gruntu na początku marca. Przymrozki jej nie zaszkodzą?
A jakiego koloru są nasiona ?patasko pisze:Przymrozki jej nie zaszkodzą?
Pozdrawiam
- Marek-BB
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 12:58
- Kontakt:
Posiałem po kilka nasion do jednej doniczki (srednica 8cm) dwa rodzaje sałat.
Mam później powyrywać roślinki zostawiając największą, czy będę mógł sadzić je wszystkie rozrywając je przed sadzeniem do gruntu?
Mam później powyrywać roślinki zostawiając największą, czy będę mógł sadzić je wszystkie rozrywając je przed sadzeniem do gruntu?
-
- 100p
- Od: 25 maja 2011, o 13:55
Ja siałam już dwa razy Królową Majowych i bardzo słabo wzeszła.Ale wczoraj poszłam zajrzeć do mojego inspektu,który jest niczym nie przykryty.Jesienią sadziłam w nim sałatę,nie wszystka urosła.Kilka malutkich zostało.I jak się zdziwiłam,że te sałatki żyją i wypuszczają nowe listki!Przecież był taki ogromny mróż,ale pod śniegiem nic im nie zaszkodziło.Przesadzę je teraz,bo ten inspekt będziemy przygotowywać do siania nowalijek.
- moonniiaa
- 100p
- Od: 13 sty 2012, o 08:55
Podpowiedzcie prosze, czy jak swieci slonko przez szybe i jest wtedy dosyc cieplo to czy to nie przeszkadza salacie? Czy lepiej ja wyniesc na inne okno gdzie slonce prosto nie swieci wiec jest chlodniej?
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
Monia, a jak tak swieci to plazować na dworze. Po kilku dniach będą mogły już zostać. Moje rozsady sałaty, bobu, grochu do domu zabieram jak temperatura spada poniżej 5 stopni.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- moonniiaa
- 100p
- Od: 13 sty 2012, o 08:55
Brzoskwinko, czyli jam na sloncu powyzej 5 to na dwor z nimi? Nic Sie nie stanie takin kilkudniowym siewkom? Por tez link chlodniej, to z nim tak samo?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 22 mar 2010, o 11:57
U mnie niektóre sałaty już wzeszły, ale jeszcze nie wszystkie i czy mogę te 'niepełne' sałaty wynieść na dworek, bo dostają wydłużonych szyjek?Czy jeszcze za wcześnie?
Roślina Cię nie uderzy..
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam
mam podobne pytanie jak Meciaaa - wysiałam sałatę listkową, mieszankę, na opakowaniu napisane jest, że można uprawiać ją nawet w doniczce na parapecie, ale wydaje mi się, że siewki mi się wyciągają za bardzo
Dziś trzeci dzień od wysiania i wyglądają tak:
Nierówno wschodziły, niektóre - jak widać po pustych miejscach - jeszcze się nie wynurzyły i nie wiem, czy zostawić je w domu, czy już można trochę na powietrze?
Boję się, żeby nie powyciągały się jeszcze bardziej, chociaż stoją na widnym parapecie i mają stosunkowo chłodno, kaloryfery oczywiście wyłączone...
mam podobne pytanie jak Meciaaa - wysiałam sałatę listkową, mieszankę, na opakowaniu napisane jest, że można uprawiać ją nawet w doniczce na parapecie, ale wydaje mi się, że siewki mi się wyciągają za bardzo
Dziś trzeci dzień od wysiania i wyglądają tak:
Nierówno wschodziły, niektóre - jak widać po pustych miejscach - jeszcze się nie wynurzyły i nie wiem, czy zostawić je w domu, czy już można trochę na powietrze?
Boję się, żeby nie powyciągały się jeszcze bardziej, chociaż stoją na widnym parapecie i mają stosunkowo chłodno, kaloryfery oczywiście wyłączone...
Pozdrawiam, Dorota
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
A ja szukam nasion tej sałaty na cięte liści i w mojej okolicy nie mogę jej kupić . Prosilam Pania z ogrodniczego ,żeby mi zamówiła i nic.
Asia
Asia
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Pelasia, ja kupiłam tutaj: http://www.plantico.pl/nasiona-warzyw-o ... temix.html
W paczuszce jest sporo nasion i na pewno tyle nie zużyję, tym bardziej, że mam jeszcze inne odmiany sałatek, więc jeśli chcesz mogę Ci sprezentować trochę nasionek, podaj adres na pv to jutro Ci wyślę.
W paczuszce jest sporo nasion i na pewno tyle nie zużyję, tym bardziej, że mam jeszcze inne odmiany sałatek, więc jeśli chcesz mogę Ci sprezentować trochę nasionek, podaj adres na pv to jutro Ci wyślę.
Pozdrawiam, Dorota