już wsadzone, eM w te pędy po wiadra z piaskiem pognał, jak już wyjaśniłam, że to jest nasz żywopłot imienia Marysi z FOMaska pisze:Pat do wieczora to wsadź to do tego piasku i tylko czasem podlej - niech czekają do kwietnia!
Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No widzisz można coś mieć zaraz, dziękuję Panu M, że z takim szacunkiem do patyków z B. podszedł
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Poczta tak ma, że czasami bardzo zaskakuje pozytywnie...
Pozdrawiam - Justyna
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
u mnie też wczoraj listonosz zostawil nasionka z wymiany, to nas poczta uraczyła
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
A do mnie dzisiaj z nasionkami przyszedł
Pozdrawiam - Justyna
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj Wy już o sianiu a mnie jakoś jeszcze nie bierze bo biało na dworze i choinka miga światełkami ,to jakoś do siania mi nie śpieszno
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
PATI.....a Ty już na tej stronie....jak Ty się wymsknęłaś z pod mojej opieki....ale już jestem i pytam co to w styczniu się sadzi....ja też mam gdzie sadzić
-- Śr 09 sty 2013 23:46 --
PATI...a gdzie krążki zamawiałaś....
-- Śr 09 sty 2013 23:46 --
PATI...a gdzie krążki zamawiałaś....
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
ech, czasu mam niewiele, zaraz stacz wstanie... żeby dalej stać, więc szybciorem wpadam i się chwalę
Patyczki (jakie tam patyczki, las!) od Marysi wyglądają tak:
Marysiu, jeszcze raz i dużymi literami mi potwierdź: one mają stać w chłodzie i umiarkowanym oświetleniu tak do wiosny? tylko podlać czasem i przeżyją? bo się tępym nożem zachlastam, jak zmarnuję Por suszy się na kuchni, a po wysuszeniu dołaczy do takiego oto designerskiego pojemnika na nasiona
Wczoraj w ramach prac ręcznych wykonałam z dostępnych materiałów Spisu powszechnego już niestety zrobić nie zdążyłam, ale na pierwszy rzut oka widać, ze będę miała co oddawać potrzebującym...w tym roku nasion nowych kupiłam stosunkowo niewiele, ale mam kupę ubiegłorocznych kiedy zapał neofity kazał mi kupić wszystko co w oczy wpadło, plus wcale niemałe zapasy postasiowe
przy okazji intronizacji patyczków na miejsce w holu dokonałam oględzin pelasi czerwonej oraz lawendy i...chyba przesadziłam z tym doświetlaniem w zimie, bo obie rosną jak gdyby nigdy nic:
W przypadku lawendy to może i lepiej, bo wszystkie ukorzeniane w domu padły, natomiast te w gruncie miały się, jak ostatnio patrzyłam, nieźle, więc wiosną tę się przytnie i porobi sadzonki
Krysiu, krążki są z alle...podobnie jak doniczki torfowe, o takie:
W sobotę bez względu na pogodę sianie...heliotropu też
Patyczki (jakie tam patyczki, las!) od Marysi wyglądają tak:
Marysiu, jeszcze raz i dużymi literami mi potwierdź: one mają stać w chłodzie i umiarkowanym oświetleniu tak do wiosny? tylko podlać czasem i przeżyją? bo się tępym nożem zachlastam, jak zmarnuję Por suszy się na kuchni, a po wysuszeniu dołaczy do takiego oto designerskiego pojemnika na nasiona
Wczoraj w ramach prac ręcznych wykonałam z dostępnych materiałów Spisu powszechnego już niestety zrobić nie zdążyłam, ale na pierwszy rzut oka widać, ze będę miała co oddawać potrzebującym...w tym roku nasion nowych kupiłam stosunkowo niewiele, ale mam kupę ubiegłorocznych kiedy zapał neofity kazał mi kupić wszystko co w oczy wpadło, plus wcale niemałe zapasy postasiowe
przy okazji intronizacji patyczków na miejsce w holu dokonałam oględzin pelasi czerwonej oraz lawendy i...chyba przesadziłam z tym doświetlaniem w zimie, bo obie rosną jak gdyby nigdy nic:
W przypadku lawendy to może i lepiej, bo wszystkie ukorzeniane w domu padły, natomiast te w gruncie miały się, jak ostatnio patrzyłam, nieźle, więc wiosną tę się przytnie i porobi sadzonki
Krysiu, krążki są z alle...podobnie jak doniczki torfowe, o takie:
W sobotę bez względu na pogodę sianie...heliotropu też
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
survivor26 pisze:Z heliotropem jestem pożarta, bo mi nie wychodzi z siewek...lobelia eksperymentalnie, bo mnie Kasia_robaczek zwiodła na pokuszenie... no i MUSZĘ coś posiać, bo pęknę!ewamaj66 pisze:Za wcześnie na lobelię Spokojnie w lutym i to w drugiej połowie, siewki mogą się powyciągać. Teraz sieje się heliotrop
Pat, mea culpa Może wysiej tylko jedno opakowanie, to jak radzą dziewczyny. Ja też tak zrobię, a resztę na początku lutego. Heliotrop też wysiewam, niech się dzieje wola nieba
Na krążkach powinno wyjść, więc daj mu szansę doniczki torfowe kupiłam takie same
Miłego
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Pati ja wysiewam kwiatki (dany rodzaj) w miesięcznym odstępie.
W razie czego coś musi się pojawić
W razie czego coś musi się pojawić
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Potwierdzam osobiście patyczki stoją w chłodzie nawet w słabym świetle (ja kiedyś w piwniczce przechowałam i też było dobrze) Tylko, że w tym drugim wiadrze wcisnęłabym głębiej, bo wydaje mi się, że tylko kawałeczek siedzą w piachu. Jak mi się tylko zdaje to nie wciskaj . Pat nic nie zmarnujesz (tzn. niewiele odpada reszta puszcza listki, a do jesieni ukorzenia się). Ku chwale ogrodu Na wiosnę cdn
Zapowiada się nieźle
Zapowiada się nieźle
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Patusiu U ciebie juz wiosna pachnie normalnie...tys gotowa na nią doskonale Marysiowe patyczki to istny las...nie doczytałam ,co tam masz za badylki
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Pati pelargonia stojąca na oknie ma zdrowe listki ...ale ja tam widzę zegarek budzik
a patyczki cymesik...
a patyczki cymesik...