Nasze marzenie- realizacja krok po kroku
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze marzenie- realizacja krok po kroku
Cieszę się że Ci się podobają Ale masz fajnie. Zaskoczyłaś mnie, myślałam że w drewnianym domu ciepło ucieka szybciej. A tu piszesz ze szybciej się nagrzewa Właśnie też byłam w szoku że wilgoci nie ma, a obawiałam się tego strasznie. Myślałam że wszystko w środku mi zawilgotnieje i to równo
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu pokazałaś taką złotą tuję mozesz śmiało z niej zbobić bonzai ,zostaw górę i kilka bocznych, na górze zostaw czuprynki ,które potem będziesz skracać.Tuje tniemy w połowie kwietnia i pod koniec sierpnia.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Bardzo przyjemny ten tarasik.
Latem super będzie póżnym wieczorem posiedzieć przy świecach.
Latem super będzie póżnym wieczorem posiedzieć przy świecach.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
nie mam chyba jeszcze roślinek które można formować. Piszesz pewnie o cyprysie moich rodziców Taki zamierzam kupić. Jak mi urośnie będę kombinować. Mam też szmaragdy. Planuję w przyszłości je na spiralki przeznaczyć. Ale to jeszcze dłuuuuuuugi czas do tego Ale warto wiesz..wiedzieć wcześniej żeby odpowiednio je przygotowywać do zgrubienia głównego pnia
Grażynko jak to mówią ciasne ale własne
Grażynko jak to mówią ciasne ale własne
Witaj kiedy oglądam Waszą działeczkę z domkiem letniskowym, od razu czuję powiew lata Drewniane domki maja swój klimat
-
oj tak mają marzą mi się już ciepłe dni, ale co tam będę marudzić. Nie robię nic innego dzisiaj od rana hehe:D Czas się wziąć za siebie i przestać zrzędzić
-
Mówiłam że zdanie mi się zmienia jak w kalejdoskopie! Ale już jakieś konkretne kroki podjęte. Zaryzykowałam i kupiłam jednak trawę pampasową. Postaram się ją zabezpieczyć tak, żeby przetrzymała zimę Drugim ryzykiem było zakupienie wierzby Hakuro, na którą niemiłosiernie chorowałam. Wiem że jest wymagająca. Ale postanowiłam spróbować.. może nie rozsądnie ale nie mogłam się oprzeć. Kolejnym zakupem jest liliak na pniu. Uwielbiam zapach bzu Podoba mi się jeszcze bardziej gdyż ma takie białe otoczki na fioletowych liściach. Odmiana to : Syringa SENSATION. Dobrałam też sobie świerk daisy white. Czekam teraz na dojechanie do mnie roślinek i zostaje tylko wsadzenie :D Nie mogę się doczekać!! Rozplanowałam sobie już mniej więcej co i jak posadzić.Reszta zakupów musi poczekać aż szkółka w Rawie zacznie przyjmować klientów
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Madziu! moje gratulacje, to zaszalałaśMID2006 pisze:Mówiłam że zdanie mi się zmienia jak w kalejdoskopie! Ale już jakieś konkretne kroki podjęte. Zaryzykowałam i kupiłam jednak trawę pampasową. Postaram się ją zabezpieczyć tak, żeby przetrzymała zimę Drugim ryzykiem było zakupienie wierzby Hakuro, na którą niemiłosiernie chorowałam. Wiem że jest wymagająca. Ale postanowiłam spróbować.. może nie rozsądnie ale nie mogłam się oprzeć. Kolejnym zakupem jest liliak na pniu. Uwielbiam zapach bzu Podoba mi się jeszcze bardziej gdyż ma takie białe otoczki na fioletowych liściach. Odmiana to : Syringa SENSATION. Dobrałam też sobie świerk daisy white. Czekam teraz na dojechanie do mnie roślinek i zostaje tylko wsadzenie :D Nie mogę się doczekać!! Rozplanowałam sobie już mniej więcej co i jak posadzić.Reszta zakupów musi poczekać aż szkółka w Rawie zacznie przyjmować klientów
A możesz mi zdradzić gdzie zakupiłaś te cudeńka. Może na priv. ?
Ja też teraz kupiłam lilaka , na allegro odmiana Meyera Palibin
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No to będzie na co popatrzeć jak weżmiesz się za prace.
Oby już tylko jak najszybciej ta wiosna wreszcie przyszła.
Oby już tylko jak najszybciej ta wiosna wreszcie przyszła.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Asiu wiadomość poszła na priv
Grażynko jeszcze na żadną pracę się nie cieszyłam jak na tamtą. Dokupiłam jeszcze studnie ogrodową. Z nowych mebelków będzie właśnie ta studnia, pergola półokrągła i donica potrójna. Zobaczymy jak to się skomponuje Wymyśliłam mądrze i pergole zamówiłam do kuzynki co mieszka 1km od mojej działki, bo wiedziałam że mi do auta nie wejdzie. Z donicą już taka mądra nie byłam. Przyszedł kurier.. donica waży 35 kg. Ale to mało ważne, najlepsze jest to ze jest w całości i taka wielka że nie wiem jak mi do auta wejdzie . Teraz myślę jak ją przetransportować. Dobrze że mam bagażnik jako 5te drzwi i może uda się ją jakoś wsadzić.. chociaż wątpię w to. Nie ma to jak myśleć po fakcie
Grażynko jeszcze na żadną pracę się nie cieszyłam jak na tamtą. Dokupiłam jeszcze studnie ogrodową. Z nowych mebelków będzie właśnie ta studnia, pergola półokrągła i donica potrójna. Zobaczymy jak to się skomponuje Wymyśliłam mądrze i pergole zamówiłam do kuzynki co mieszka 1km od mojej działki, bo wiedziałam że mi do auta nie wejdzie. Z donicą już taka mądra nie byłam. Przyszedł kurier.. donica waży 35 kg. Ale to mało ważne, najlepsze jest to ze jest w całości i taka wielka że nie wiem jak mi do auta wejdzie . Teraz myślę jak ją przetransportować. Dobrze że mam bagażnik jako 5te drzwi i może uda się ją jakoś wsadzić.. chociaż wątpię w to. Nie ma to jak myśleć po fakcie
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Magdaleno powiedz mi ,który bank obrabowałaś, abym ja na niego nie trafiła ?
-
hehehehehe no niestety nie mam takich umiejętności, zbyt powolna jestem żeby na banki napadać:D Te zakupy były robione systematycznie ;) Od dłuższego czasu staram się maxymalnie oszczędzać i wszystkie pieniążki w działkę wkładać Ta studnia miała być trochę później kupiona...ale myślę sobie że jeszcze pieniążki za PIT przyjdą to sobie zwrócę heheheh:D Niestety jeśli chodzi o drewniane ozdoby to chyba na tym już koniec. Na nic więcej nie mam kasy muszę coś na roślinki zostawić:D
-- 27 lut 2013, o 10:18 --
oooooooo słuchajcie.. i ja się doczekałam... MINIMALNIE... małymi kroczkami pojawia się u mnie :D:D:D jak ja się cieszę!!!!
-- 27 lut 2013, o 10:18 --
oooooooo słuchajcie.. i ja się doczekałam... MINIMALNIE... małymi kroczkami pojawia się u mnie :D:D:D jak ja się cieszę!!!!
- alexm
- 100p
- Od: 19 lut 2013, o 13:42
Magda u mnie +5st i słońce . To może już wiosenka do nas idzie. Byliśmy z Synkiem w ogrodzie i już widać krokusy,ciemierniki w pączkach
Pozdrawiam Ala
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63677
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63677