Róże i... 2013 ;)

Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Róże i... 2013 ;)

Post »

Jako pierwsza rozkwitła Virdiflora a wczoraj dodatkowo Old Blush i Agnes :heja

Pierwszy kwiat Agnes
Obrazek

wieczorem już był zgryziony
Obrazek

dzisiejszy
Obrazek
jeszcze jest..

A to skutki wczorajszej kilkugodzinnej inwazji ;:145
Obrazek

Hm.. wiecie co robią... ;:202 :pogon
Obrazek
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu nie pokazuj tych robali, mam ich dość! :lol: Jeszcze na forum muszę je oglądać :;230 Ale w sumie to i dobrze, można niektórych przestrzec przed tym paskudztwem.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Old Blush w słońcu i w cieniu
Obrazek

Obrazek

Virdiflora - powiedzmy, że już kwitnie
Obrazek

Tegoroczny zakup - The Pilgrim
Obrazek

i Laguna - zakup wczorajszy. No nie mogłam się powstrzymać.. nie wiedziałam, że ona aż tak pachnie!! ;:oj ;:167
Obrazek

Obrazek

Skusiłam się także na delikatną biżuterię.. ;:224
Obrazek
sztuk 3 :lol:

Jeszcze trochę i rozkwitnie The Wedgewood Rose
Obrazek

-- N 09 cze 2013 17:58 --
camellia pisze:Aniu nie pokazuj tych robali, mam ich dość! :lol: Jeszcze na forum muszę je oglądać :;230 Ale w sumie to i dobrze, można niektórych przestrzec przed tym paskudztwem.
Asiu, to pamiątka :wink: , mam nadzieję, że po za zdjęciami już ich nie będziemy więcej oglądać ;:14
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Moja Viridiflora też "kwitnie", ale tak bardzo wtapia się w tło :;230 , że zapomniałam jej fotkę cyknąć. Laguna śliczna, nie dziwię się... :wink:
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Anulka,
Piekny zakup, moja Laguna dopiero pędzi po tamtym słabym bardzo roku...ale miałam możliwość poznania jej intensywnego zapachu.
U ciebie robactwo, u mnie tez - wytlukłam naliściaki, do tego plamistość na LO, w tamtym roku nie było jej w ogóle....w tym juź jest na początku sezonu.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ania tyle róż już otwartych ,że nie wiadomo ,która piękniejsza...Zawsze miałam smacura na Old Blush ,podobają mi się takie rozwichrzone płatki... z tymże ich trwałość chyba nie za długa ,ale w ciągłym rozkwicie ,co jej plusem... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Aniu,Laguna ma piękny kolor i jeszcze jak tak pięknie pachnie to dobry zakup.Z Pilgrima będziesz zadowolona mam dwa krzaczki.Tylko trzeba mu dopasować stanowisko.Ja jednego wiosną przesadziłam i urósł już więcej jak przez dwa lata na mniej korzystnym miejscu.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dobrze, że pokazujesz te robale.
U siebie takowych jeszcze nie widziałam.
Na razie.....odpukać.
To tym bardziej będę polowała na Ledę, skoro piszesz, że ma tyle pączków.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit
A ja wczoraj i dzisiaj kilka takich utłukłam.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie też zatrzęsienie i na każdym kwiatku czy listku kopulują bezwstydne .Tłukę to to bez zmiłowania powiesiłam nawet tablicę przy Eyes ,ale one są chyba mądrzejsze :evil: bo tylko parę się przykleiło .W tym roku to jakiś kataklizm z nimi .Nie ma mszyc to mrówki spijają nektar z różanych soków .Maigold musi być słodziutka to samo Rapshody
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Aniu a to bezwstydnice ;:108
Kochana kupiłam dziś Star Profusion... jak się ona u Ciebie sprawuje :?: . Czy wypuszcza pojedyncze bicze czy się dookoła zagęszcza.
Dzięki za wszelkie wskazówki....bo nie wiem gdzie posadzić....ale byle już ją mam. :heja
;:196
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

camellia pisze:Moja Viridiflora też "kwitnie", ale tak bardzo wtapia się w tło :;230 , że zapomniałam jej fotkę cyknąć.
No właśnie, ja też wciąż o niej zapominam, nie rzuca się w oczy nic a nic :lol:
justi177 pisze:Anulka,
Piekny zakup, moja Laguna dopiero pędzi po tamtym słabym bardzo roku...ale miałam możliwość poznania jej intensywnego zapachu.
U ciebie robactwo, u mnie tez - wytlukłam naliściaki, do tego plamistość na LO, w tamtym roku nie było jej w ogóle....w tym juź jest na początku sezonu.
U mnie plamistość rozwija się na Cardinal Hume, Old Blush i na Herkulesie, Old Blush szczególnie szybko ją łapie,w tamtym roku też tak było.
Naliściaki nie wpadły mi w oko jak na razie.
Alionuszka pisze:Ania tyle róż już otwartych ,że nie wiadomo ,która piękniejsza...Zawsze miałam smacura na Old Blush ,podobają mi się takie rozwichrzone płatki... z tymże ich trwałość chyba nie za długa ,ale w ciągłym rozkwicie ,co jej plusem... :D
Plusem jest jej szybki wzrost i obfitość, ciągłość kwitnienia ale dużym minusem jej ciągłe chorowanie na plamistość i przemarzanie, po tej zimie to jedna z bardzo niewielu róż, które musiałam mocno ciąć.
Georginia pisze:Aniu,Laguna ma piękny kolor i jeszcze jak tak pięknie pachnie to dobry zakup.Z Pilgrima będziesz zadowolona mam dwa krzaczki.Tylko trzeba mu dopasować stanowisko.Ja jednego wiosną przesadziłam i urósł już więcej jak przez dwa lata na mniej korzystnym miejscu.
kogra pisze:Dobrze, że pokazujesz te robale.
U siebie takowych jeszcze nie widziałam.
Na razie.....odpukać.
To tym bardziej będę polowała na Ledę, skoro piszesz, że ma tyle pączków.
Zarówno Leda jak i Pink Leda jest obficie obsypana pąkami, nie mogę się doczekać na te kwiaty, tymbardziej, że w tamtym roku nie kwitły.
Alutka102 pisze::wit
A ja wczoraj i dzisiaj kilka takich utłukłam.
Kilka? A ja kilkadziesiąt, dzisiaj na końcu to już w rękawiczkach je zgniatałam, bez kombinacji typu łapanka do słoika itp.
JAKUCH pisze:U mnie też zatrzęsienie i na każdym kwiatku czy listku kopulują bezwstydne .Tłukę to to bez zmiłowania powiesiłam nawet tablicę przy Eyes ,ale one są chyba mądrzejsze :evil: bo tylko parę się przykleiło .W tym roku to jakiś kataklizm z nimi .Nie ma mszyc to mrówki spijają nektar z różanych soków .Maigold musi być słodziutka to samo Rapshody
Nie lecą na lepce, bo one pewnie nie są zbyt smaczne :;230 , ja teraz też już tłukę, w tamtym roku dałam im luz to teraz mam inwazję ;:124
Elizabetka pisze:Aniu a to bezwstydnice ;:108
Kochana kupiłam dziś Star Profusion... jak się ona u Ciebie sprawuje :?: . Czy wypuszcza pojedyncze bicze czy się dookoła zagęszcza.
Dzięki za wszelkie wskazówki....bo nie wiem gdzie posadzić....ale byle już ją mam. :heja
;:196
Moja rośnie raczej w kupce, nie puszcza długich pędów, jet malutka i zwarta.
Przynajmniej jak na razie. Nie wygląda na różę potrzebującą dużo miejsca :wink:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Skusiłam się także na delikatną biżuterię.. ;:224

:wit Aniu ślicznie w tej biżuterii odbijają się rośliny jak w lustrze ;:215 . Przy różach super, to wygląda. ;:138
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Aniu dzięki....a jak długo jest u Ciebie.....bo czytałam na helpie, że może osiągać nawet 3 metry średnicy a w moich warunkach myślę, że może do 1,5 dojdzie ale nie wiem czy to możliwe.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aniu byłaś u Kapiasa i fajne zakupy zrobiłaś ;:215 różyczka śliczna a ta biżuteria pasuje do różyczek :lol:
Te ogrodnice to jest plaga, po oprysku trochę ich zginęło ale jak oświeciło słońce to trawa się ruszała :twisted:
Wyszukałam że najlepszym sposobem na nie to zniszczenie ich larw czyli pędraków w ziemi to Nemasys g preparat zawierający nicienie http://www.trzmiel.pl/produkt173.html
Chyba trzeba będzie tym środkiem zadziałać ;:219
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”