Mój fijoł 11
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój fijoł 11
Nie mam nastroju na ogród. NIe mam nastroju na pisanie, tylko czytam ostatnio. Nie wiem, jak u was, ale u mnie paskudnie. Odnotowałam już mączniaka i pojedyncze plamy czarnej plamistości. Opryskiwać nie ma jak, bo co chwila pada.
Kapitalną masz Ewuniu rutewkę. Moja zanikła i już jej potem nie sadziłam.
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wanda, mnie deszcz właśnie przepłoszył z ogrodu, ale coś mało spadło. Niewiele u mnie padało. Gorąco i sucho, choć wietrznie, więc w ogrodzie spędzam większość czasu. Pielę Rutewką jestem wciąż zachwycona, uważam tylko, że za krótko kwitnie.
Ostatnie zdjęcie Clair de Lune. Przekwitła.
Widać chude trawy i trzcinnik
Kapliczka dla Misi To nie wina zdjęcia, ona jest przechylona.
Efekt wczorajszego dziubania Pod wiatą pszczelarskie akcesoria brata.
Dziubanie ma sens Żywopłot czeka na zmiłowanie Boskie (albo M ).
Ostatnie zdjęcie Clair de Lune. Przekwitła.
Widać chude trawy i trzcinnik
Kapliczka dla Misi To nie wina zdjęcia, ona jest przechylona.
Efekt wczorajszego dziubania Pod wiatą pszczelarskie akcesoria brata.
Dziubanie ma sens Żywopłot czeka na zmiłowanie Boskie (albo M ).
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ewuś cieszę się że choć troszkę deszczu spadło u Ciebie, pewnie od razu lepiej się plewi.
Efekt wczorajszego dziubania fajny i chyba ubyło troszkę trawnika albo mi się tylko wydaje
Moje hosty wyglądają jak potwory, i nie tylko one cieszą się z deszczowej pogody
Efekt wczorajszego dziubania fajny i chyba ubyło troszkę trawnika albo mi się tylko wydaje
Moje hosty wyglądają jak potwory, i nie tylko one cieszą się z deszczowej pogody
- ewamaj66
Majka, wczorajszy deszcz trochę zmoczył glebę, ale nie wszędzie Dzisiejszy już przeleciał. Poczekam, aż trochę obeschnie i jeszcze podziubię
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
To masz tak jak poprzednio u mnie, tylko postraszyło i tyle go było. Teraz jest fajnie mokro i wszystko zielone.
- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
U nas leje codziennie, okropność, bo choć deszcz jest potrzebny, to nie koniecznie codziennie
i nic zaplanować nie można. U Ciebie taki porządek Mogę tylko pomarzyć
i nic zaplanować nie można. U Ciebie taki porządek Mogę tylko pomarzyć
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziubanie nieźle Ci wychodzi.. też bym chętnie podziubała ale u mnie lało od rana teraz tylko mży...Aż mnie roznosi .Też poprzenosiłam wczoraj kilka host na nowe miejsce do przedogródka. Mimo,że były wielkie nie wyglądają imponująco bo zmuszona byłam wyciąć podziurawione liście przez co je odchudziłam i były idealne do przeniesienia .Inaczej bym im nie dała już rady ...czyli, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...
- ewamaj66
Majka, teraz jakaś burza idzie, więc się nie wyrywam do ogrodu-bimbam
Wanda, u mnie jest masakra, nie porządek Nie zdążyłam zrobić pielenia wiosną i płacę teraz za to wysoką cenę Zarosło. Tylko na zdjęciach nie pokazuję
Maryniu, dziubanie zajęło mi cały dzień, a to przecież nie koniec. Przeniosłam dwie hosty zduszone przez wyższe rośliny, nie zmęczyłam się, bo malutkie były
Wanda, u mnie jest masakra, nie porządek Nie zdążyłam zrobić pielenia wiosną i płacę teraz za to wysoką cenę Zarosło. Tylko na zdjęciach nie pokazuję
Maryniu, dziubanie zajęło mi cały dzień, a to przecież nie koniec. Przeniosłam dwie hosty zduszone przez wyższe rośliny, nie zmęczyłam się, bo malutkie były
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
U nas wczoraj nieźle popadało musieliśmy galopem uciekać z działki, bo szły strasznie czarne chmury
Dzisiaj popieliłam trochę ale coś strzyka w kręgosłupie, więc przerwa do poniedziałku.
Dzisiaj popieliłam trochę ale coś strzyka w kręgosłupie, więc przerwa do poniedziałku.
- ewamaj66
Elzbieta, wczoraj padało, ale za krótko Burza nas minęła. Dziś podziubałam, ale chwilowo mam dosyć.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
U mnie to samowanda7 pisze:Nie mam nastroju na ogród. NIe mam nastroju na pisanie, tylko czytam ostatnio. Nie wiem, jak u was, ale u mnie paskudnie. Odnotowałam już mączniaka i pojedyncze plamy czarnej plamistości. Opryskiwać nie ma jak, bo co chwila pada.
Dzień Dobry. Przeczytałam początek Twojego wątku i zaczęłam się śmiać:) Też mam fioła na punkcie ogrodu i też mieszkam na wsi.
To mój pierwszy wpis na forum ogrodniczym. Mam zamiar też założyć swój wątek, żeby trochę "pogadać" o moich zmaganiach z ogrodem:)
Właśnie robię rabatę z hostami i żurawkami ale nie mogę jej skończyć przez ciągłe opady deszczu!!!
Twój ogród jest czarodziejski. Chyba zmałpuję orliki - jeszcze ich nie mam.
To mój pierwszy wpis na forum ogrodniczym. Mam zamiar też założyć swój wątek, żeby trochę "pogadać" o moich zmaganiach z ogrodem:)
Właśnie robię rabatę z hostami i żurawkami ale nie mogę jej skończyć przez ciągłe opady deszczu!!!
Twój ogród jest czarodziejski. Chyba zmałpuję orliki - jeszcze ich nie mam.
Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
A u mnie cały dzień pada i jak tu cokolwiek podziubać.