Ogrodowo u MORANGO cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród południa cz.2

Post »

tija- ;:180 dziękuję, tesknie już za takimi widokami

gloff-Witam Ciebie i dziękuje za miłe słowa ;:180 :D co do oczka wodnego, to jest ono naprawdę malutkie, jedyne rośliny jakie mam to lilia wodna, tatarak i co roku kupuję jakiegoś pływacza, rybki do jakiegoś czasu tylko dzikie karasie, niestety kolorowe są za bardzo ufne i wypływają blisko lustra wody, wiec kot ma śniadanie, przyłazi do mnie jakiś obcy kot i wyjadł 12 rybek, tak wiec odpuściłam sobie kolorowe, dzikusy dają radę, i nie dają się zjeść. Oczko na zimę zabezpieczam, na części kładę styropian, głębokie jest na 1,5 metra w najgłębszym miejscu. Ot i to tyle co na temat mojego oczka mogę powiedzieć :)

iwona0042- oj Iwonko znowu zmieniłaś mnie na Małgosię :;230 chyba cos w tym jest bo jak się urodziłam pierwotnie miałam mieć na imię Małgosia, a tak jestem Kasia

Ela_2015- ;:180 witam Ciebie, pomidorki Cornabel sadziałm w tunelu, ale myślę że dadzą radę i w gruncie. Jeśli interesują ciebie pomidorki to zapraszam do mojego warzywnego wątku ;:108

KLEO1- Witaj :) róża którą tak podziwiasz to kundelek, tzn na pewno jest odmianowa, ale kupiona na wyprzedaży za śmieszną cenę 3,50 zł, bez licencji, wcześniejsza odmianówka nie dała rady, a ta rośnie i cieszy oczy już 3 sezon, i powiem Ci, że od jakiegoś czasu poluję na róże z wyprzedaży, takie za groszę, bo trafiają mi się wyjątkowe egzemplarze, a na nazwach mi jakos nie zależy, jedyną którą zakupiłam w zeszłym roku z licencją, to jest Eden rose, chorowałam na nią już dłuższy czas :) Pozdrawiam ciepło

agryppina44- :wit jak najbardziej polecam uprawe w gruncie, ale wówczas wybieraj odmiany do tego celu przeznaczone, gruntowe, w sekcji warzyw masz cały wątek na temat pomidorów gruntowych, i wiele cennych rad, ja uprawiam pomidory w tunelu foliowym i te szkarniowe i gruntowe oczywiście wysokie. w gruncie masz możliwość uprawiania przy palikach wysokie odmiany oraz samokonczace odmiany pomidorów , tu masz 2 rodzaje sztywno łodygowe i wiotko łodygowe. Jeśli jesteś zainteresowana pomidorami i paprykami, zapraszam do mojego wątku warzywnego :)
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Kasiu, przyszłam się przywitać. Przeczytałam wszystko. Bardzo ciekawie i pouczająco, będę zaglądać.
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Danusiu ;:168 zapraszam jak zawsze w moje skromne progi :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No a ja uparcie Małgosią Ciebie nazywam ;:306 , Kasiu jak zapamiętam to dobrze, ale jakoś na Małgosie mi bardziej pasujesz ;:306
Awatar użytkownika
agryppina44
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 19 lut 2016, o 12:33

Post »

Dziękuję Kasiu i cieszę się, że wspomniałaś o odmianach samokończących się, teraz wiem o co pytać. ;:180
Pozdrawia Beatka
NECESSITAS ACUIT INGENIUM - Kochani, "burzy mózgów" ku pociesze i CARPE DIEM!
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Kasiu!

Co u Ciebie w ogrodzie?
Marta
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie już wiosna zawitała, i pierwsze prace na ogrodzie poczynione :) Pozdrawiam wszystkich wiosennie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne wiosenne kwiatuszki u Ciebie w ogrodzie.
Ela
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Kasiu taką wiosnę to ja lubię, ale u mnie jeszcze czekam, czekam na bujne kwitnienie chociaż by krokusów ;:108
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko u mnie już w pełni kwitnienia, wczoraj podziwiałam ich dostojność w słoncu, ;:3 ale dziś za to paskudna pogoda ;:202 chodź roślinkom potrzebna ;:108 ;:196
Awatar użytkownika
LaKamila
200p
200p
Od: 20 lut 2016, o 12:24
Kontakt:

Post »

Kasiu, masz taki piękny ogród że aż dech zapiera. Zawsze podziwiałam osoby, które mają taie uporządkowane grządki bez chwaścików. Działkę mają moi rodzice i raczej w dzieciństwie pamiętam to pielenie jako coś do czego mnie siłą trzeba było gonić a i tak nie dawało się opanować gąszczu :). Teraz Tata sam uprawia - ja zaczęłam się wciągać w uprawy balkonowe ale już tak się rozpędziłam że przygotowałam całą rozsadę na działkę :).

Spodobały mi się trawy pampasowa, które widziałam na początku wątku. Czy one dalej u Ciebie rosną ? Myślałam o wsadzeniu ich ale nie wiem jakie miejsce im przygotować - czy bardzo się rozrastają ? W jakim tempie? :) Jak już się nimi nie zajmujesz to sobie poszukam gdzies indziej a tu chętnie będę wpadała po inspiracje :).
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Witaj, Kasiu. Ależ cudne róże u Ciebie spotykam - dobrze mi znane, jednak jakby inne, piękniejsze. Zauroczyła mnie różana alejka, co za kolory, jaki piękny wygląd - zrobił na mnie ogromne wrażenie. Bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

:wit

Kasiu co tu taka cisza ? ;:oj Kurde nawet nie wiedziałem, że masz taki piękny ogród.
Te róże ;:167 są piękne, a trawy... moje nowe uzależnienie ;:306

Pozdrawiam,
Seba :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”