Adenium obesum(róża pustyni) cz.6
- Ren0
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 sty 2012, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Adenium (róża pustyni) cz.6
Trzymam kciuki za wygrana walkę Ja na razie mam 2 cm siewkę ( reszta powoli się grzebie z pod ziemi) , modle się o słonce , ciesząc się jednocześnie z każdego promyczka
Pozdrawia Aneta i zwierzyniec
-
- 100p
- Od: 6 kwie 2013, o 21:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kiedyś zakwitną, musimy czekać i byc dobrych myśli że za rok będziemy mieli fajne kwiatuszki, a komu pierwsze adenium zakwitnie st5awia piwko
Natura naszym najlepszym nauczycielem
- Ren0
- Od: 29 sty 2012, o 11:42
Taaa zlot posiadaczy Adenium ( kwitnących) .
Pozdrawia Aneta i zwierzyniec
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Piotr! Bardzo ładny kwiat
Ale jeżeli to ta sama roślina, którą pokazywałeś wcześniej, to tam było sporo pąków! Nie zapomnij pokazać całości
Czarny - gratuluję! Widać, że część zaczęła się krzewić, tylko patrzeć aż zachcą kwitnąć!
Ale jeżeli to ta sama roślina, którą pokazywałeś wcześniej, to tam było sporo pąków! Nie zapomnij pokazać całości
A dlaczego 'kwitnących'?? Co za dyskryminacja jakaś?? Piwa na pewno nie braknieRen0 pisze:Taaa zlot posiadaczy Adenium ( kwitnących) .
Czarny - gratuluję! Widać, że część zaczęła się krzewić, tylko patrzeć aż zachcą kwitnąć!
Mam nadzieje ze zakwitną ten największy już miał pąka ale brat go zepchną z balustrady i kiszka
-
- 100p
A nie mógł Ci palców połamać a nie na kwiatuszku się mścić
-
- Od: 6 kwie 2013, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Potrzebuję małej pomocy. Co na przędziorek na Adenium ? Jakieś sprawdzone opryski?
emi_ska
- marlenka
- 500p
- Od: 26 lut 2011, o 12:50
Magus (polecany na wielu forach) - obecnie nim atakuję szkodnika i jak na razie jest ok. Na początku walki opryskiwałam wodą z płynem do mycia naczyń. Choć ilość widocznych przędziorków spadła niemal do zera to roślina wciąż była zaatakowana i w coraz gorszym stanie. Teraz jestem po 3 opryskach Magusem i jakoś Adenium odżywa.
Uważaj tylko - to mocna chemia, dostępna z sklepach posiadających na nią licencję.
Uważaj tylko - to mocna chemia, dostępna z sklepach posiadających na nią licencję.
-
- Od: 6 kwie 2013, o 16:15
Dzięki. to ciekawe czy u siebie to dostanę. Jak zdążę odprowadzić młodego wczesniej do przedszkola i zostanie mi kilka minut przed pracą to zaskoczę do sklepu. A drogie to to jest?marlenka pisze:Magus (polecany na wielu forach) - obecnie nim atakuję szkodnika i jak na razie jest ok. Na początku walki opryskiwałam wodą z płynem do mycia naczyń. Choć ilość widocznych przędziorków spadła niemal do zera to roślina wciąż była zaatakowana i w coraz gorszym stanie. Teraz jestem po 3 opryskach Magusem i jakoś Adenium odżywa.
emi_ska
- marlenka
- 500p
- Od: 26 lut 2011, o 12:50
Ja za opakowanie najmniejsze 5ml dałam jakieś 11 zł z groszami. Ale to się bardzo mocno rozrabia z wodą więc powinno starczyć na długo (oby się więcej nie przydało).
-
- 100p
Na przędziorka dobra jest duża wilgotność. Wystarczy dobrze zraszać rośliny i przędziorek nie atakuje, nie nawidzi wody.