Storczyki (phalaenopsis ) Mary
Re: Storczyki (phalaenopsis ) Mary
Listków ma więcej i rosną szybciej, a nie wiadomo kiedy nowy pędzik się pojawi jak temu coś się stanie...
Nożykiem do tapet można też naciąć. Może jak obrócisz doniczkę pędzikiem do swiatła do się odegnie?
Hah, ja też tnę nożykiem do tapet/styropianu (ba, nawet kiedyś nim dywan cięliśmy), ale może lepszy byłby taki do papieru, one są mniejsze o połowę od tych tapeciarskich.
Wyciełam kawałek listka. W sumie 1,5cm x1,5cm
Nie wygląda aż tak źle, teraz mam tylko nadzieję, że pędzik mi będzie normalnie rósł. Trochę go dziabnełam nożykiem ( do warzyw z ostrym szpicem ).
Zaraz zdjęcie wstawię.
Nie wygląda aż tak źle, teraz mam tylko nadzieję, że pędzik mi będzie normalnie rósł. Trochę go dziabnełam nożykiem ( do warzyw z ostrym szpicem ).
Zaraz zdjęcie wstawię.
Operacja zakończona z sukcesem! Ja bym delikatnie oprószyła rankę cynamonkiem (np. patyczkiem kosmetycznym z cynamonem obmacała), a z ranką na pędzie chyba nic się nie powinno stać, mi często lekko się uszkadzało pędzik przy przyczepianiu do patyczka, za mocno spinką dziabiąc...
Meiss pisze:Operacja zakończona z sukcesem! Ja bym delikatnie oprószyła rankę cynamonkiem (np. patyczkiem kosmetycznym z cynamonem obmacała), a z ranką na pędzie chyba nic się nie powinno stać, mi często lekko się uszkadzało pędzik przy przyczepianiu do patyczka, za mocno spinką dziabiąc...
Właśnie robię cynamonkiem zabezpieczenia.
Tylko nie podoba mi się te "pęknięcie" co było już pzred cieciem listka. Pęknięcie wlaśnie jest na tym łuku. Mam nadzieję, ze nic się nie stanie.... Jak nie to trudno - aby próbowałam.
Poczekamy, zobaczymy. Trzymam kciuki aby wszystko było okej
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
uważaj z tym cynamonem bo skoro hamuje wzrost korzonków to żeby nie chciał pędu zahamować też
No i pięknie! Trzymam kciuki! Będzie dobrze! A jaki to kolorek będzie?
To jest białasek z prezentu z fioletową warżką
-- 28 lis 2013, o 15:54 --
Mam nadzieję, ze nie.
Delikatnie patyczkiem kosmetycznym przysypałam i zdmuchałam po paru minutach gruszką optyczną.
-- 28 lis 2013, o 15:54 --
Dufin pisze:uważaj z tym cynamonem bo skoro hamuje wzrost korzonków to żeby nie chciał pędu zahamować też
Mam nadzieję, ze nie.
Delikatnie patyczkiem kosmetycznym przysypałam i zdmuchałam po paru minutach gruszką optyczną.
Mam małą nadzieję, że tym razem się dochowają. Będą niespodzianki.
Jak ślicznie się błyszczą