Ogródek to moje drugie życie cz.4 -uzależnienie
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.4 -uzależnienie
Michał co Ty jaki hektar? niecałe 5 arów ma ,ścieżki mają tak ziemię ubitą od chodzenia że rzadko jakiś chwast się zadomowi ,a M nieraz też Rundapem potraktuje a kokorycze bardzo,bardzo lubię mam kilka odmian i jak tylko coś zobaczę nowego to na pewno kupię ,to bardzo wdzięczne rośliny,a żółta i biała do tej pory mi kwitnie ,nawet przymrozek nie zaszkodził
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zimowity prześliczne
Moje różę z Flo tez już posadzone
Zostały jeszcze tulipany
Zostały jeszcze tulipany
Dorotko a ja jakoś do kokorycz nie mam ręki
przeważnie mi znikają po zimie
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wyjątkowo piękne te łososiowe chryzantemy ziemowity równie ładne a i ujęcia także
Pozdrówka
Pozdrówka
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Dorotko dawno mnie u Ciebie nie było. Różyczka nn biedronkowa piękna bardzo ciekawy kolor ma. Należy ona od tych rabatowych? Zimowity pięknie zakwitły. Ten na pierwszym zdjęciu podwójny , prześliczny. chryzantema ciekawy kolor ma i strasznie mi się podoba
Pozdrawiam cieplutko i miłego popołudnia życzę.
Pozdrawiam cieplutko i miłego popołudnia życzę.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- dorcia7
Ja mam sadzenie cebul prawie z głowyAnnar13 pisze:Zimowity prześliczne
Zostały jeszcze tulipany
-- 27 paź 2013, o 16:22 --
Zależy jakie masz gatunki,te najbardziej popularne żółta i biała tak sie rozsiewają że to mało prawdopodobne żeby w kolejnym sezonie nic nie byłobebeluch pisze:Dorotko a ja jakoś do kokorycz nie mam ręki
-- 27 paź 2013, o 16:23 --
Dziękuję , chryzantemy ogrosowe chyba przeżywają swój renesans ,aż mi żal że tak późno je doceniłamArkadius121 pisze:Wyjątkowo piękne te łososiowe chryzantemy ziemowity równie ładne a i ujęcia także
Pozdrówka
Sylwio moja pierwsza doniczkowa różyczka przezimowała w zeszłym roku ,mam nadzieję że tym razem też tak będzie tym bardziej że mam ich już kilka
- dorcia7
Na niedzielny wieczór ( za niedługo będzie już zmierzch,to przesunięcie czasu nie wiem czy dobrze ktoś wymyslił ) i na poxzątek nowego tygodnia trochę energii kolorystycznej
Weekend był piękny,prawdziwie letnia pogoda,w cieniu 20 stopni ,piątek miałam wyjazdowy,sobota urodziny syna więc spędzona za stołem ,dopiero dzisiaj wczesne popołucnie spedziłam na działce bardziej rekreacyjnie aby wykorzystać ciepło i słońce bo już za bardzo nie mam co robić ,posadziłam tylko sadzonkę sasanki albańskiej w żółtym kolorze ,liście rozwiał silny wiatr więc grabić nie było czego ,rabaty raczej już jesienne ,pojedyncze różyczki jeszcze kwitną ,chryzantemy jak widzieliście też nadają barw ,raczej już smutno się zrobiło ,miłego tygodnia
Weekend był piękny,prawdziwie letnia pogoda,w cieniu 20 stopni ,piątek miałam wyjazdowy,sobota urodziny syna więc spędzona za stołem ,dopiero dzisiaj wczesne popołucnie spedziłam na działce bardziej rekreacyjnie aby wykorzystać ciepło i słońce bo już za bardzo nie mam co robić ,posadziłam tylko sadzonkę sasanki albańskiej w żółtym kolorze ,liście rozwiał silny wiatr więc grabić nie było czego ,rabaty raczej już jesienne ,pojedyncze różyczki jeszcze kwitną ,chryzantemy jak widzieliście też nadają barw ,raczej już smutno się zrobiło ,miłego tygodnia
- dorcia7
Czekam jeszcz na cyclameny neapolitańskie i lilię Św.Józefa czy Antoniego ?? nigdy nie wiem ,bo nazywaja i tak i tak , oraz na wilczomlecza Rainbow i pięciornika Red Ace , poniedziałek u mnie suchy ,średnio ciepły i wietrzny ,lało wczoraj wieczorem ,miłego dnia dla Was
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
A ja czekam tylko na deszcz!!! Dzisiaj nadal było ponad 20 st.C . Bardzo przyjemnie ale susza wykończy rośliny....
- dorcia7
Wczoraj lało dość intensywnie i choć nie za długo to na pewno podlało rabatki ,dzis też u mnie ciepło ale z godziny na godzinę wieje coraz bardziej ,aż huczy jednak ten huragan co szaleje daje sie i Polsce we znaki ,z deszczu też sie ucieszyłam ,moje róże świeżo posadzone pewnie też zadowolone
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Miło popatrzeć na kolorowe kwiatki o tj porze roku ,od razu lepszy humor, u na dzisiaj od rana do 13 padał spokojny równy deszczyk a teraz wieje niemiłosiernie okna chce nam powyrywać
- dorcia7
Pomimo wiatru spokojnego wieczoru Grażynkogracha pisze:Miło popatrzeć na kolorowe kwiatki o tj porze roku ,od razu lepszy humor, u na dzisiaj od rana do 13 padał spokojny równy deszczyk a teraz wieje niemiłosiernie okna chce nam powyrywać