Działka na Kaszubach - 2014
- Steasi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2014
Rośliny to potrafią 'głupio' rosnąc. No wsadź coś w szparę między płytami chodnikowymi to za nic ci nie urośnie, a samo to się sieję
Tylko się cieszyc, że takie poukładane irysy
Tylko się cieszyc, że takie poukładane irysy
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie dlatego się śmiałam, że to żołnierze. Tacy zdyscyplinowani
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu bardzo się cieszę, że książka podpasowała Tobie tematycznie, odpowiedzialność biorę na swoje barki. Żurawisko bardzo tam pasuje, to jest to
- amba19
Grażynko - ja po pobieżnej( na razie!) lekturze nie mam już wątpliwości
Wydaje mi się też, że żurawki mniej kapryśne i wymagające niż hosty. Po za tym nie ma problemu pustej rabaty wczesną wiosną. Ja mam u siebie trzy żurawki na Pierwiosnkowej Rabatce i radzą sobie świetnie od lat. A dwie z nich kupione były na marketowej wyprzedaży jako na wpół zasuszone biedaki.
Wydaje mi się też, że żurawki mniej kapryśne i wymagające niż hosty. Po za tym nie ma problemu pustej rabaty wczesną wiosną. Ja mam u siebie trzy żurawki na Pierwiosnkowej Rabatce i radzą sobie świetnie od lat. A dwie z nich kupione były na marketowej wyprzedaży jako na wpół zasuszone biedaki.
- kajko278
- 500p
- Od: 20 sty 2013, o 17:32
Ja też Marysiu jestem miłośnikiem żurawek. Zachwyciła mnie przede wszystkim ich różnorodność. Każda odmiana jest inna i na swój sposób oryginalna. Jeszcze nie mam ich w swoim ogrodzie ale będą,już jadą do mnie
Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
Marysiu, nie powiedziałabym, że żurawki są łatwiesze od host. Czasami przemarzają, przypalają się, nie chcą przyrastać , albo rosną w nadmiarze
Jak się chcesz bawić w ukorzenianie wpadnij, mam tego dużo
Jak się chcesz bawić w ukorzenianie wpadnij, mam tego dużo
- amba19
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Ambuś, Twoja przylaszczka zachowała stare listki. Ona jest taka niebieściutka czy aparat przekłamał? Moje są zdecydowanie fioletowe ale w cieniu aparat z uporem próbuje mi wmówić, że niebieskie.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- kajko278
- 500p
- Od: 20 sty 2013, o 17:32
Marysiu wstawię na pewno.Takie piękne masz te krokusiki,a te moje tegoroczne nie chcą rosnąć,no chyba że za często na nie patrzę
Moja działka na Kaszubach
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Marysiu, to miło ze strony irysków, że tak się mnożą. Zawsze to radocha taka manna z nieba, i jak widać, że roślinkom dobrze, to bardzo cieszy . Ja posadziłam bratki w ilości symbolicznej i liczę na samosiewną łąkę w przyszłym roku . W telewizorni widziałam, że takie rzeczy się zdarzają . Muszę się cofnąć do któregoś z Twoich wcześniejszych wątków, bo pamiętam, że opisywałaś w jaki sposób tworzysz rabaty warzywne na resztkach, które się dopiero kompostują (dobrze pamiętam?) a ja w pilnej potrzebie jestem.
- amba19
Ewo-Constancjo - faktycznie, moje przylaszczki mają zeszłoroczne liście. Odkąd są u mnie (a jest to trzeci sezon) pierwszy raz się tak zdarzyło. Zawsze im obumierały. To zapewne przez tę łagodną "angielską" zimę. Moje są zdecydowanie niebieski, chociaż różnią się odcieniem. Jedna jest taka bladoniebieska. Ta jeszcze nie kwitnie. Mam pięć roślinek, dostałam samosiejki od koleżanki, która ma u siebie zarówno leśne( wolę nie wnikać skąd...) jak i kupowane w szkółkach przylaszczki. Tak więc prawdopodobnie to efekt krzyżowania się różnych odmian. U mnie na razie samosiejek nie zauważyłam. Może kiedyś się doczekam....
Karinko - ja miałam w zeszłym roku taka sytuację, ze osadzone jesienią krokusy albo wcale nie wyrosły a te które wykiełkowały - to nie zakwitły. Sadzone w ubiegłym roku - dały ładny popis...Na przykład te
Kaniu - wysłałam Ci linka do kopca kompostowego na pw. Bratków jeszcze nie kupowałam. Ale...w donicy na tarasie mam mnóstwo samosiejek Bardzo jestem ciekawa, jakie będą...bo bardzo mi się podobał ich kolorek, chociaż mój L. powiedział że wyglądają jak sprana szmatka A wyglądały tak
Karinko - ja miałam w zeszłym roku taka sytuację, ze osadzone jesienią krokusy albo wcale nie wyrosły a te które wykiełkowały - to nie zakwitły. Sadzone w ubiegłym roku - dały ładny popis...Na przykład te
Kaniu - wysłałam Ci linka do kopca kompostowego na pw. Bratków jeszcze nie kupowałam. Ale...w donicy na tarasie mam mnóstwo samosiejek Bardzo jestem ciekawa, jakie będą...bo bardzo mi się podobał ich kolorek, chociaż mój L. powiedział że wyglądają jak sprana szmatka A wyglądały tak
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Jednak widać jaka jest różnica postępów roślinek, koleżanki bardziej na południe mają już taką gamę barw w ogrodzie, że szok. A na naszym pomorzu wszystko wolniej idzie ,u Ciebie te same postępy co u mnie
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Dziękuję za link , ułatwił mi sprawę. No ja cie nie mogę, jak Ty masz takie szmatki to . Bratki jakoś tak mają, że wszystkie kolory do wszystkich pasują .