Ogród z psami, lasem i różami
Re: Ogród z psami, lasem i różami
Lilia faktycznie piękna i dobry miałaś pomysł żeby ją podzielić.
No, ale dawno cię Ewo nie było dlatego pomyślałam, że odeszłaś dobrze, że się myliłam
No, ale dawno cię Ewo nie było dlatego pomyślałam, że odeszłaś dobrze, że się myliłam
- jolifleur
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja się stąd nigdzie nie ruszę , bo to super miejsce
Bywa, że czasu brakuje i tylko szybko przemknę po FO i zdjęcia pooglądam. A bardzo często jestem teraz w miejscu gdzie sygnał internetu ledwo dociera albo i nie
ale bardzo się cieszę, że tutaj trafiłam
Bywa, że czasu brakuje i tylko szybko przemknę po FO i zdjęcia pooglądam. A bardzo często jestem teraz w miejscu gdzie sygnał internetu ledwo dociera albo i nie
ale bardzo się cieszę, że tutaj trafiłam
jolifleur - to faktycznie chyba Szeherezada - poszukałam w goglach i to może być ta. cebulki były niewielkie, więć spróbuje ja podzielić w przyszłym roku. twoja lilia cudna - liście i łodyga tez takie jak u mojej. w sumie cieszę się, że mi ją zamienili, bo tanio płaciłam (po 2 złote chyba)
i tak jak radzisz April - grubo wyściółkuję na zimę tylko (nie cierpię wykopywania cebul, potem je zazwyczaj gubię)
szostani, ja mam teraz mało czasu na pisanie, bo tyram w borówkach:) i do tego przygotowujemy się do wesela córki, ale zima nadrobię - niestety nie będę systematyczna.
i tak jak radzisz April - grubo wyściółkuję na zimę tylko (nie cierpię wykopywania cebul, potem je zazwyczaj gubię)
szostani, ja mam teraz mało czasu na pisanie, bo tyram w borówkach:) i do tego przygotowujemy się do wesela córki, ale zima nadrobię - niestety nie będę systematyczna.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To życzę dobrej zabawy i udanej imprezy i udanych borówkowych zbiorów , mniam.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ewuniu jednak zdecydowaliście się na trawę w zakątku, jak sobie radzi?
Ślicznie wyszło
Ślicznie wyszło
cześć aage, trawa w lesie radzi sobie raczej źle, to znaczy ona jedyna wymaga zachodu, bo reszta sama rośnie. muszę ją ręcznie podlewać - wprawdzie dałam dużo podłoża popieczarkowego, które dosyć dobrze wchłania wodę, ale susza jest tak długa, że i tak musze podlewać. jeśli zdarzy się deszcz, to i tak korony sosen go nie przepuszczą. koniecznie muszę zainstalować zraszacze, bo zależy mi na tych dwóch skrawkach trawy, jedynych, które mam.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja u siebie położyłam linie kroplujacą... a i tak podlewam wężem, bo ne chce mi sie jej podłączać
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Podlewanie pod wysokimi drzewami to obowiązek...ma wpływ również panujący dłużej cień. Nie pojawił się mech?
za sucho na mech. no i może jeszcze za krótko, trawnik jest młody. u nas wciąż susza, w ogóle nie pada, i do tego jeszcze zrobiło się bardzo ciepło i słonecznie. wciąż zbieramy borówki i maliny.
-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Witam.
Piękne miejsce i ciekawie zagospodarowane.Miło pooglądać i co nieco podglądnąć.Właśnie mężowi pokazywałam bardzo fajną piwniczkę w Twoim wątku.Bardzo mu się spodobała.No i przyznam się ,że znalazłam coś co wiosną u siebie chciałabym zrobić w ogrodzie.
Pozdrawiam Iwona
Piękne miejsce i ciekawie zagospodarowane.Miło pooglądać i co nieco podglądnąć.Właśnie mężowi pokazywałam bardzo fajną piwniczkę w Twoim wątku.Bardzo mu się spodobała.No i przyznam się ,że znalazłam coś co wiosną u siebie chciałabym zrobić w ogrodzie.
Pozdrawiam Iwona
witam, obserwatorko:)
co też podejrzałaś, jestem ciekawa?
co też podejrzałaś, jestem ciekawa?