Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Karolu ja mam już kupiony środek do zwalczania nieproszonych gości w trawie , ale jak przeczytałam ulotkę nie zdecydowałam się zrobić oprysku . Chyba , że na wiosnę zrobię zabezpieczenie , żeby te moje stworki nie przeszły w drugą część ogrodu , to wtedy mogę zrobić oprysk . Psiaki niestety dosyć często zrywają żdżbła wybranej trawy. ;:12
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Dorotko miło Cię gościć w naszym ogrodzie . Szkoda tylko ,że nie mogłyśmy wypić kawusi .
Ładnie wygląda kostka jak trawa do niej nie dochodzi . Muszę na wiosnę coś zrobić , żeby trawa ją nie zarastała .Cieszę się bardzo ,że Ci się u nas podoba . Ja byłam u Ciebie kilka razy , bo mi się podobają Twoje kwiaty .Zapraszam Cię częściej .
Pozdrawiam Zosia
Ładnie wygląda kostka jak trawa do niej nie dochodzi . Muszę na wiosnę coś zrobić , żeby trawa ją nie zarastała .Cieszę się bardzo ,że Ci się u nas podoba . Ja byłam u Ciebie kilka razy , bo mi się podobają Twoje kwiaty .Zapraszam Cię częściej .
Pozdrawiam Zosia
Spis wątków
Spis wątków
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Wypijemy kawę jutro, miło mi przeczytać coś fajnego o moich kwiatach, ale do Waszego ogródka jeszcze nie dorównuje, może kiedyś. Moje rabaty od trawnika oddzielone są plastikowymi obrzeżami, ale kosiarka porobiła szkody na wiosnę mąż wykopie, założy jeszcze raz odwrotnie na równo z trawnikiem. Próbowaliśmy też rollbordery, ale po kilku latach drzewo spruchniał i trzeba pousówać, dlatego zwróciłam uwagę na kostkę u Was bo to jest najlepsze rozwiązanie.
- andriu53
- 1000p
Dorotko dwie kostki obok siebie będzie lepiej . Ja tak mam zamiar zrobić na wiosnę i folię założyć pod spód , żeby trawa nie miała możliwości przerośnięcia do kostki . Kosiarka trochę rozrzuca trawy , szczególnie ta koniczynka szybko się rozsiewa . Na środkowym klombie mam drzewo i też muszę go wyrzucić ,bo trawa przechodzi na rabatę . Dorociu u mnie są praktycznie same róże ,bo kwiaty dopiero muszę zasadzić . One dają takie bogactwo kolorów .
Spis wątków
Spis wątków
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Zosiu, pospacerowałam dziś po waszym ogrodzie, bo zatęskniłam za waszymi pięknymi różami. Ja też bym takie chciała. U ciebie pewnie jeszcze w miarę kolorowo. W Olkuszu po tych śniegach i niskich temperaturach to szarość, szarość i jeszcze raz szarość. A u KaRo kwitną róże, ale tam zima jeszcze nie dała się we znaki.
Zosiu mam do Ciebie pytanko.
Jak okrywałam różę (tą na pniu pamiętasz ), to złamałam jej gałązkę. Szkoda było mi ją wyrzucić, więc wsadziłam ją do wody. Teraz ta skubana wypuściła listki. Jak myślisz czy jest szansa ze wypuści korzonki Czy nie ma się co łudzić. A jeśli nawet wypuści to czy z niej coś będzie . Pozdrawiam Magda :P
Zosiu mam do Ciebie pytanko.
Jak okrywałam różę (tą na pniu pamiętasz ), to złamałam jej gałązkę. Szkoda było mi ją wyrzucić, więc wsadziłam ją do wody. Teraz ta skubana wypuściła listki. Jak myślisz czy jest szansa ze wypuści korzonki Czy nie ma się co łudzić. A jeśli nawet wypuści to czy z niej coś będzie . Pozdrawiam Magda :P
Pozdrawiam Magda
- andriu53
- 1000p
Madziu tyle Ci napisałam i wszystko mi zniknęło .Tą różę masz szczepioną przez oczkowanie na dzikim pędzie .Gałązka puściła Ci wiosenne listki , jak chcesz to możesz dodać ukorzeniacza to może puści niteczki ala korzonki .U mnie jeszcze za tujami w końcu ogrodu też róże kwitną i na rabatach bratki , ale już niezbyt pięknie to wygląda .Ogród jest cały zielony . Pogodynki zapowiadają już mróz i śnieg .Madziu moja koleżanka ma szkółkę róż i od niej kupiłam wszystkie krzaki . Muszę się zorientować czy który z dostawców jeżdzi w ten kierunek ,to gdybyś chciała możemy Ci podesłać tak jak Anie M . Wczoraj wsadziłam do gruntu żylistki ,bo mi zdechły w doniczkach . Może ożyją ?
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Madziu trzeba tylko pilnować oprysków i od czasu do czasu rzucić trochę nawozu .to naprawdę nic trudnego .
Spis wątków
Spis wątków