Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.3

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
czeczen1963
50p
50p
Od: 1 sie 2014, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.3

Post »

Właśnie zrobiłem pomiar,jest dobrze OTT523. Mam pytanko,kiedy można ciąć pedy i jak to zrobić?

pozdrowienia dla wszystkich
Nowicjusz
x-s-D
---
Od: 17 mar 2014, o 17:26

Post »

Witam czeczen.Czytam że zaczynasz Mi "deptać po piętach". I to Mi się bardzo podoba.Więcej takich jak My dwoje a dynie będą rosły w oczach. Joanna
Awatar użytkownika
dorota514
200p
200p
Od: 23 lut 2014, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja niestety odpadam, dynia prawie wcale nie rośnie. W ciągu ostatnich 3 dni przybrała 1cm w obwodzie :? .
Podejrzewam, że jednym z powodów jest miejsce w którym słonc świeci tylko przez część dnia a co jeszcze nie wiem.
Kciuki będę za Was wszystkich trzymała i w następnym roku zajmuję 100m2 na polu tylko i wyłącznie na dyniowate.
Pozdrawiam.
x-s-D
---

Post »

Dorota,1 gigant zajmie Tobie min.60m2,na dużo więcej może być za mało miejsca. Joanna
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Kontakt:

Post »

Moja największa ma 508cm i dzisiejsza burza strasznie połamała jej krzak. Dużo liści ma złamaną łodyge. Nie wiem czy nie odbije się to na wzroście który i tak jest słaby. Muszę porównać z ostatnim mierzeniem. Niedługo zacznę nawożenie bo dziś zrobiłem zakupy :D Nastawiłem również gnojówke z kurzeńca. Zobaczymy :wink:
x-s-D
---

Post »

Czyli jest nas jak na razie troje którzy mają powyzej 500.Czekam na nastepnych,a na pewno są. Joanna
czeczen1963
50p
50p
Od: 1 sie 2014, o 21:48

Post »

Ciesze sie że trafiłem na aktywnych miłośników dyń. Joanno czym wspomagasz swojego pieszczocha? Ja mam trzyletni nawóz króliczy ,namaczam go i daje co drugi dzień ,no i sporo wody.
Jeszcze pytanko do Błażeja. Wspomniałeś o kupnie nawozu,można wiedzieć czego ty używasz ?
Miłego wieczoru
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Kontakt:

Post »

Na początku stosowałem pokrzywówke i dwa razy florovit. Później przez dłuższy czas nic, tylko jeden oprysk florovitem, jakoś tydzień temu.
arkawroc
200p
200p
Od: 24 sty 2011, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moją nr.2 za szybko pochwaliłem , dzisiaj słabo OTT 486cm czyli 72kg,nr.1 z kolei 424cm-49kg. I znowu potwierdza się moje spostrzeżenie że zwalnia zaraz po podaniu nawozu. Dzisiaj tylko woda z nieba co parę chwil po południu i po godzince z pompy średnim "sikiem". Zobaczymy co będzie jutro chociaż na żadne rewelacje nie liczę ze względu na popołudniowo-wieczorne ochłodzenie. :) Słowianka czekajcie na mnie zaraz was dogonię jutro, pojutrze wpadnę na 500-setkę
x-s-D
---

Post »

Czekamy,czekamy na każdego, nie tylko po 500.Wszyscy mile widziani bez względu na płeć swiatopogląd, orientacje,stan cywilny.Dopóki orkiestra gra -zabawa trwa.

19C,cieplejszych nocy nie będzie,w razie draki pledzik na dyńkę
Awatar użytkownika
Marcoo16
1000p
1000p
Od: 24 mar 2013, o 15:55

Post »

Spokojnie ;:224 ;:108 Niebawem Was dogonię :wink: :lol:
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
adik
100p
100p
Od: 12 cze 2014, o 20:10

Post »

Tu podajemy przepisy : http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=9
Mod. jokaer.

Coś mam wrażenie, że marnujecie swoje dyniowe szczęście/genetykę podając te przeazotowane gnojówki/pokrzywówki i inne cuda i moglibyście osiągnąć leprze wyniki samą wodą (plus oczywiście to co było dane w dołek przedsiewnie), ktoś nawet zauważył spowolnienie wzrostu po podaniu takiego specyfiku. Oczywiście moją tezę trudn sprawdzić albo nawet bardzo trudno.
Ja chyba na dobre odpadłem z wyścigu w tym roku, dziś uciąłem moją dynię (ott troche ponad 400) bo ma zamiast piętki po kwiatku dziurę. Dosłownie włożyłem rękę do środka jest tam w miarę sucho ziarnek nie wyczułem. Stwierdziłem, że ją zjem, jeśli będzie dobra a jak nie to nie , może jeszcze zawiąze się kolejna na tym krzaczku albo któraś na innym wystrzeli ale wątpię szczególnie przy moim nawadnianiu raz na tydzień. ;:145
x-s-D
---

Post »

Witam. Dół 140x50x45 wypełniony wszelkiej maści obornikami.Na jak długo wystarczy dla dyni(pęd główny11m skrócony,boczne2-3mskrócone).Bez mineralnych po jakimś czasie zdechła by z głodu(na samej wodzie)i nie była by taka jaka jest.To moja opinia,mozna się zgodzić lub nie.Dla Mnie liczy się OTT nic wiecej.Jeżeli wypadnie coś niespodziewanego,trudno się mówi-na zawody nie idzie,za rok nowy sezon-bogatsza w tegoroczne doswiadczenia.
Pęd głowny do ponownego skrócenia.

Joanna
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”