Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.3
-
- 50p
- Od: 1 sie 2014, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.3
Właśnie zrobiłem pomiar,jest dobrze OTT523. Mam pytanko,kiedy można ciąć pedy i jak to zrobić?
pozdrowienia dla wszystkich
Nowicjusz
pozdrowienia dla wszystkich
Nowicjusz
Witam czeczen.Czytam że zaczynasz Mi "deptać po piętach". I to Mi się bardzo podoba.Więcej takich jak My dwoje a dynie będą rosły w oczach. Joanna
- dorota514
- 200p
- Od: 23 lut 2014, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja niestety odpadam, dynia prawie wcale nie rośnie. W ciągu ostatnich 3 dni przybrała 1cm w obwodzie .
Podejrzewam, że jednym z powodów jest miejsce w którym słonc świeci tylko przez część dnia a co jeszcze nie wiem.
Kciuki będę za Was wszystkich trzymała i w następnym roku zajmuję 100m2 na polu tylko i wyłącznie na dyniowate.
Pozdrawiam.
Podejrzewam, że jednym z powodów jest miejsce w którym słonc świeci tylko przez część dnia a co jeszcze nie wiem.
Kciuki będę za Was wszystkich trzymała i w następnym roku zajmuję 100m2 na polu tylko i wyłącznie na dyniowate.
Pozdrawiam.
Warzywnik na pustkowiu, giganty i inne dorota514 <---klik
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
Dorota,1 gigant zajmie Tobie min.60m2,na dużo więcej może być za mało miejsca. Joanna
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Moja największa ma 508cm i dzisiejsza burza strasznie połamała jej krzak. Dużo liści ma złamaną łodyge. Nie wiem czy nie odbije się to na wzroście który i tak jest słaby. Muszę porównać z ostatnim mierzeniem. Niedługo zacznę nawożenie bo dziś zrobiłem zakupy Nastawiłem również gnojówke z kurzeńca. Zobaczymy
Czyli jest nas jak na razie troje którzy mają powyzej 500.Czekam na nastepnych,a na pewno są. Joanna
-
- 50p
- Od: 1 sie 2014, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ciesze sie że trafiłem na aktywnych miłośników dyń. Joanno czym wspomagasz swojego pieszczocha? Ja mam trzyletni nawóz króliczy ,namaczam go i daje co drugi dzień ,no i sporo wody.
Jeszcze pytanko do Błażeja. Wspomniałeś o kupnie nawozu,można wiedzieć czego ty używasz ?
Miłego wieczoru
Jeszcze pytanko do Błażeja. Wspomniałeś o kupnie nawozu,można wiedzieć czego ty używasz ?
Miłego wieczoru
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Na początku stosowałem pokrzywówke i dwa razy florovit. Później przez dłuższy czas nic, tylko jeden oprysk florovitem, jakoś tydzień temu.
-
- 200p
- Od: 24 sty 2011, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moją nr.2 za szybko pochwaliłem , dzisiaj słabo OTT 486cm czyli 72kg,nr.1 z kolei 424cm-49kg. I znowu potwierdza się moje spostrzeżenie że zwalnia zaraz po podaniu nawozu. Dzisiaj tylko woda z nieba co parę chwil po południu i po godzince z pompy średnim "sikiem". Zobaczymy co będzie jutro chociaż na żadne rewelacje nie liczę ze względu na popołudniowo-wieczorne ochłodzenie. Słowianka czekajcie na mnie zaraz was dogonię jutro, pojutrze wpadnę na 500-setkę
Czekamy,czekamy na każdego, nie tylko po 500.Wszyscy mile widziani bez względu na płeć swiatopogląd, orientacje,stan cywilny.Dopóki orkiestra gra -zabawa trwa.
19C,cieplejszych nocy nie będzie,w razie draki pledzik na dyńkę
19C,cieplejszych nocy nie będzie,w razie draki pledzik na dyńkę
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
Spokojnie Niebawem Was dogonię
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Tu podajemy przepisy : http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=9
Mod. jokaer.
Coś mam wrażenie, że marnujecie swoje dyniowe szczęście/genetykę podając te przeazotowane gnojówki/pokrzywówki i inne cuda i moglibyście osiągnąć leprze wyniki samą wodą (plus oczywiście to co było dane w dołek przedsiewnie), ktoś nawet zauważył spowolnienie wzrostu po podaniu takiego specyfiku. Oczywiście moją tezę trudn sprawdzić albo nawet bardzo trudno.
Ja chyba na dobre odpadłem z wyścigu w tym roku, dziś uciąłem moją dynię (ott troche ponad 400) bo ma zamiast piętki po kwiatku dziurę. Dosłownie włożyłem rękę do środka jest tam w miarę sucho ziarnek nie wyczułem. Stwierdziłem, że ją zjem, jeśli będzie dobra a jak nie to nie , może jeszcze zawiąze się kolejna na tym krzaczku albo któraś na innym wystrzeli ale wątpię szczególnie przy moim nawadnianiu raz na tydzień.
Mod. jokaer.
Coś mam wrażenie, że marnujecie swoje dyniowe szczęście/genetykę podając te przeazotowane gnojówki/pokrzywówki i inne cuda i moglibyście osiągnąć leprze wyniki samą wodą (plus oczywiście to co było dane w dołek przedsiewnie), ktoś nawet zauważył spowolnienie wzrostu po podaniu takiego specyfiku. Oczywiście moją tezę trudn sprawdzić albo nawet bardzo trudno.
Ja chyba na dobre odpadłem z wyścigu w tym roku, dziś uciąłem moją dynię (ott troche ponad 400) bo ma zamiast piętki po kwiatku dziurę. Dosłownie włożyłem rękę do środka jest tam w miarę sucho ziarnek nie wyczułem. Stwierdziłem, że ją zjem, jeśli będzie dobra a jak nie to nie , może jeszcze zawiąze się kolejna na tym krzaczku albo któraś na innym wystrzeli ale wątpię szczególnie przy moim nawadnianiu raz na tydzień.
Witam. Dół 140x50x45 wypełniony wszelkiej maści obornikami.Na jak długo wystarczy dla dyni(pęd główny11m skrócony,boczne2-3mskrócone).Bez mineralnych po jakimś czasie zdechła by z głodu(na samej wodzie)i nie była by taka jaka jest.To moja opinia,mozna się zgodzić lub nie.Dla Mnie liczy się OTT nic wiecej.Jeżeli wypadnie coś niespodziewanego,trudno się mówi-na zawody nie idzie,za rok nowy sezon-bogatsza w tegoroczne doswiadczenia.
Pęd głowny do ponownego skrócenia.
Joanna
Pęd głowny do ponownego skrócenia.
Joanna