Egzotycznie,doniczkowo oraz balkonowe 2,5m2 szczęścia.
Re: Warzywny Balkon i trochę tam takich zwykłych doniczkowców ;)
Nieulozona-tak
U mnie dzisiaj był już tylko 1 ten mój oby u ciebie było lepiej zapomniałem jeszcze o jednym siałem papryki ostre i o jednym zielsku zapomnianym :P
Malachitku
Oplątewki niestety niektóre padły Przenaczenie czy nie ja już go sobie zarezerwowałem od 2 dni się wybierał bo niego więc on tak naprawdę był już mój Ten słonik ma dobre 2 cm :P
Kwitł aż 2 tygodnie kupiony 28 lutego moja mama na to że nie umiem się kwiatkami zajmować i że już mi w życiu żadnego kwiatka nie kupi :P a jak się jej pytałem czy mi kupi babanowca na imieny to mówiło że tak
U mnie dzisiaj był już tylko 1 ten mój oby u ciebie było lepiej zapomniałem jeszcze o jednym siałem papryki ostre i o jednym zielsku zapomnianym :P
Malachitku
Oplątewki niestety niektóre padły Przenaczenie czy nie ja już go sobie zarezerwowałem od 2 dni się wybierał bo niego więc on tak naprawdę był już mój Ten słonik ma dobre 2 cm :P
Kwitł aż 2 tygodnie kupiony 28 lutego moja mama na to że nie umiem się kwiatkami zajmować i że już mi w życiu żadnego kwiatka nie kupi :P a jak się jej pytałem czy mi kupi babanowca na imieny to mówiło że tak
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 3 lip 2012, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oplątwy i to jeszcze w takiej ilości, mnie oczarowały I przykro mi, że niektóre padły, moja pierwsza próba z nimi też zakończyła się porażką. Teraz mam 4 (aż wstyd się przyznać, ale karteczki z nazwami gdzieś się zapodziały) i jakoś już od ponad roku się dogadujemy
Zdarza się że coś padnie niestety 4 powiadasz nn ? Gdzie można je zobaczyć ? Na zdjęciach oczywiście szkoda że u ciebie w wątku część zdjęć nie działa Cieszę się razem z tobą tym że znalazłaś wspóny język z nimi
- Edyta 74
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Jestem pewna,że storczyk wkrótce zakwitnie ponownie i dłużej będzie cieszył oczy .
U mnie sklepowe kwiaty też się krótko trzymają , dopiero jak zakwitną w domu , kwitną bardzo długo .
Jestem bardzo ciekawa tego obiecanego babanowca .
U mnie sklepowe kwiaty też się krótko trzymają , dopiero jak zakwitną w domu , kwitną bardzo długo .
Jestem bardzo ciekawa tego obiecanego babanowca .
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 3 lip 2012, o 10:07
Patryk, jakoś nie pokazywałam jeszcze oplątw Nawet na tych zdjęciach, których nie widać
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Wow, jestem w szoku jak zobaczyłam co się kryje pod nazwą Gekoon i "trochę tam zwykłych doniczkowców"
Fajne rośliny, egzotyki, w dodatku masz manię wysiewania jak ja.
Mama powinna być z Ciebie dumna
Fajne rośliny, egzotyki, w dodatku masz manię wysiewania jak ja.
Mama powinna być z Ciebie dumna
Witajcie
W sumie miałem pisać jutro + strzelić jakimś zdjęciem ale nie wytrzymałem ale muszę dzisiaj :P
Edyto - Powiedz to mojej mamie "zawodowej ogrodniczki" - jej nie przegadasz :/
Krzysiu - To pokaż nie chowaj ich tylko dla siebie! :P
AnetoMiło mi Mania wysiewania wzięła się raczej stąd ze łatwiej dostać nasiona niż sadzonkę sama widzisz co ja sieję
A no mama no powinna ale raczej się zaczyna pultać ale jak przyniosę jakiegoś kwitnącego to zwykle są 3 pytania Ile to kosztowało? Po coś to kupił? To nie jest szklarnia- a to już moja babcia o wszystko się czepia codziennie 2 razy dziennie robi mi prze chód wśród roślin i paluch w doniczkę i o tu sucho tam sucho - wszystko ci zdechnie kwiatki się podlewa! i tak od 1,5 roku
To w sumie tyle na dziś jutro dodam jeszcze zdjęcia i tam coś jeszcze :P
Pozdrawiam
W sumie miałem pisać jutro + strzelić jakimś zdjęciem ale nie wytrzymałem ale muszę dzisiaj :P
Edyto - Powiedz to mojej mamie "zawodowej ogrodniczki" - jej nie przegadasz :/
Krzysiu - To pokaż nie chowaj ich tylko dla siebie! :P
AnetoMiło mi Mania wysiewania wzięła się raczej stąd ze łatwiej dostać nasiona niż sadzonkę sama widzisz co ja sieję
A no mama no powinna ale raczej się zaczyna pultać ale jak przyniosę jakiegoś kwitnącego to zwykle są 3 pytania Ile to kosztowało? Po coś to kupił? To nie jest szklarnia- a to już moja babcia o wszystko się czepia codziennie 2 razy dziennie robi mi prze chód wśród roślin i paluch w doniczkę i o tu sucho tam sucho - wszystko ci zdechnie kwiatki się podlewa! i tak od 1,5 roku
To w sumie tyle na dziś jutro dodam jeszcze zdjęcia i tam coś jeszcze :P
Pozdrawiam
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Znam to z wsadzaniem paluchów w donice i te wszystkie "za sucho". Ciesz się, że babcia nie weźmie konewki i Ci nie podleje wg własnego uznania Ja swego czasu na pytania o cenę zawsze odpowiadałam "na promocji było za 5-6 zł" (na większy kwiatek "z 20 przecenili na 10")
Pilnuj tych swoich kwiatków, bo wrogowie się czają w pobliżu
Pilnuj tych swoich kwiatków, bo wrogowie się czają w pobliżu
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Gekoon - już za chwilę maj i targi ogrodnicze
Wpadniesz do Krakowa, to pobuszujemy oplątwowo, nadrobisz straty
Dbaj o te, które Ci zostały !!
Wpadniesz do Krakowa, to pobuszujemy oplątwowo, nadrobisz straty
Dbaj o te, które Ci zostały !!
Pozdrawiam i zapraszam
Dziękuję że mnie odwiedzacie!
Moniko-Konewki nie bierze babcia ake bierze butelkę ostatnio załatwiła mi skrzydłokwiata którego teraz reanimuję :/
EwoChciałbym jechać na targi ale nie wiem cze mnie mama zabierze jak na razie wiercę jej dziurę w brzuchu.
Oplątwami zajmuję się jak najlepiej jak mogę Najłatwiejsze to butzii streptohylla xerographica i bulbosa o i jeszcze caput medusae bezproblemowe
A tu nowy nabytek po prszę o identyfikację jaka do bromelia
A tu cały kącik jeszcze z workami na śmieci na podłodze - po zraszaniu
Trzykrotka wyciągnięta od braku słońca niech już będzie wiosna a pod nią zielona meksykańska
Entada phaseoloides - ma z 13 cm długości będzie trzeba zamontować mu duużą podporkę i większą doniczkę - szkoda że nie bardzo chce jej się rozwinąć listków :P
Dzisiaj będąc w Auchanie widziałem taakie ładnie miltonie cambrie i oncidia + 1 nn wszystkie obwąchałem wymacałem stłamsiłem w końcu widziałem je pierwszy raz na żywo!To w sumie wszystko na dziś
PS: Na te zacieki na ścianie proszę nie patrzeć - za nisko osłoniłem ścianę tam gdzie była bromelia na co dzień jest pH selloum
Moniko-Konewki nie bierze babcia ake bierze butelkę ostatnio załatwiła mi skrzydłokwiata którego teraz reanimuję :/
EwoChciałbym jechać na targi ale nie wiem cze mnie mama zabierze jak na razie wiercę jej dziurę w brzuchu.
Oplątwami zajmuję się jak najlepiej jak mogę Najłatwiejsze to butzii streptohylla xerographica i bulbosa o i jeszcze caput medusae bezproblemowe
A tu nowy nabytek po prszę o identyfikację jaka do bromelia
A tu cały kącik jeszcze z workami na śmieci na podłodze - po zraszaniu
Trzykrotka wyciągnięta od braku słońca niech już będzie wiosna a pod nią zielona meksykańska
Entada phaseoloides - ma z 13 cm długości będzie trzeba zamontować mu duużą podporkę i większą doniczkę - szkoda że nie bardzo chce jej się rozwinąć listków :P
Dzisiaj będąc w Auchanie widziałem taakie ładnie miltonie cambrie i oncidia + 1 nn wszystkie obwąchałem wymacałem stłamsiłem w końcu widziałem je pierwszy raz na żywo!To w sumie wszystko na dziś
PS: Na te zacieki na ścianie proszę nie patrzeć - za nisko osłoniłem ścianę tam gdzie była bromelia na co dzień jest pH selloum
Bardzo ładny nowy nabytek , to Vriesea splendens. Cały kącik kwiatowy świetny, z nową palmą na czele . Zacieków nie widziałam , ale nie wiem, co na to kobiety z rodziny.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
"srebrna" oplątwa robi wrażenie. Piękna i gęsta
Nowy nabytek bardzo ładny. Ma odrosty?
Nowy nabytek bardzo ładny. Ma odrosty?
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
No nazbierało Ci się tutaj zielonego
Niestety znam to babcine podejście do kwiatów, nie wyjaśnisz, że tego trzeba mniej podlewać, a tego w ogóle, bo nie rośnie w ziemi...
Niestety znam to babcine podejście do kwiatów, nie wyjaśnisz, że tego trzeba mniej podlewać, a tego w ogóle, bo nie rośnie w ziemi...
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)