Rośliny doniczkowe - Czarodziej_ (Przemo)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kamyczek87
100p
100p
Od: 7 cze 2007, o 18:32

Post »

Wspaniała ładna kolekcja owadożerów :shock: ,możesz mi powiedzieć czy muchołówke kupioną teraz trzeba zimować?.
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeśli zapewnisz jej jeszcze przez najbliższe dwa tygodnie doświetlanie jakąś lampką z żarówką energooszczędną od 16-stej do 20-stej to nie wymaga już zimowania, zresztą dni już są coraz dłuższe więc nawet jakbyś nie miała możliwości jej doświetlać sądzę że nic jej nie będzie. :D
Awatar użytkownika
Kamyczek87
100p
100p

Post »

Aha,dzięki za informacje,muchołówki jeszcze nie kupiłam,bo obawiam się tego zimowania. :lol: Wiem,że to nieuniknione na przyszłą zime,ale obecnie jestem za dużym laikiem,żeby się za to zabierać. :wink: Mam wystarczjaący problem z dzbanecznikiem ventratą,ktory wypuszcza nowe zalążki,stożki wzrostu i ładnie rośnie,jednak dzbanków nie tworzy.Ma wiele swoich starych dzbanków,troche podeschniętych niestety.Pryskam go,ma keramzyt,no ale nic to nie daje.Może jak przestaną grzać i zwiększy się wilgotność w mieszkaniu,to wtedy?.Daje mu czas do lata :P ,potem pomyśle co z nim dalej począć. :wink:
x-C-j
---

Post »

Zgadza się dzbanecznik potrzebuje bardzo dużej wilgotności powietrza by ładnie rozwijać nowe dzbanki, świetnie rośnie wstawiony do akwarium na dnie którego jest cały czas mokry keramzyt, a co do muchołówki jeśli jeszcze nie kupiłaś to wstrzymaj się z zakupem conajmniej do połowy marca lub początku kwietnia jak dni będą zdecydowanie dłuższe, mam znajomego który sprzedaje przez neta rośliny owadożerne i akcesoria do ich hodowli i pielęgnacji sam od niego kupowałem. :D
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam "pomysła" jak mówi Kiepski....ten dzbanecznik to chyba dobrze by rósł w takiej szklanej kuli,jak myślisz Przemciu?
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09

Post »

Przemo...jeszcze jedno.Do jakich doniczek wsadzić te siewki?Od razu do palmowych? :oops:
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
Kamyczek87
100p
100p

Post »

No ja chętnie bym go wsadziła do szklanej kuli,ale nie wiem czy takie duże produkują. :lol: W dodatku,nie miałabym gdzie postawić czegoś takiego na parapecie. :(
x-C-j
---

Post »

basga świetnego masz pomysła.

myszorek oczywiście że do palmówek są takie o średnicy od 6 do 11 cm najmniejsze.

Kamyczek87 w kuli wystarczy że będzie doniczka i dolne liście reszta może być poza kulą wilgotne powietrze i tak będzie się z kuli unosiło ku górze , do tego zraszanie i mokry ręcznik na kaloryfer w pokoju gdzie masz dzbanecznika. Pokaż go jak możesz.
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09

Post »

Wielgachne dzięki Przemo :) ;:180
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
bożenka1
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 14 lut 2008, o 13:15

Post »

Moje poprzednie zapytanie o jakieś nasionko lub szczypkę kierowane jest do wszystkich, a co do gatunku to nie wiem - w domu mam same najczęściej spotykane kwiatki typu dracena, paprocie, grubosz, aloes, hedera, zielistka - chciałabym mieć coś bardziej "orginalnego"
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mówisz i masz...na pewno coś się znajdzie wiosną do podzielenia :P
x-C-j
---

Post »

bożenka1 jeśli masz dość miejsca mogę Cię zapisać na sadzonkę jakiejś palmy jak skiełkują mam wysiane nasiona. :D
bożenka1
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 14 lut 2008, o 13:15

Post »

Byłabym bardzo wdzięczna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”