Rośliny doniczkowe - Czarodziej_ (Przemo)
- Kamyczek87
- 100p
- Od: 7 cze 2007, o 18:32
- Kamyczek87
- 100p
Aha,dzięki za informacje,muchołówki jeszcze nie kupiłam,bo obawiam się tego zimowania. Wiem,że to nieuniknione na przyszłą zime,ale obecnie jestem za dużym laikiem,żeby się za to zabierać. Mam wystarczjaący problem z dzbanecznikiem ventratą,ktory wypuszcza nowe zalążki,stożki wzrostu i ładnie rośnie,jednak dzbanków nie tworzy.Ma wiele swoich starych dzbanków,troche podeschniętych niestety.Pryskam go,ma keramzyt,no ale nic to nie daje.Może jak przestaną grzać i zwiększy się wilgotność w mieszkaniu,to wtedy?.Daje mu czas do lata :P ,potem pomyśle co z nim dalej począć.
Zgadza się dzbanecznik potrzebuje bardzo dużej wilgotności powietrza by ładnie rozwijać nowe dzbanki, świetnie rośnie wstawiony do akwarium na dnie którego jest cały czas mokry keramzyt, a co do muchołówki jeśli jeszcze nie kupiłaś to wstrzymaj się z zakupem conajmniej do połowy marca lub początku kwietnia jak dni będą zdecydowanie dłuższe, mam znajomego który sprzedaje przez neta rośliny owadożerne i akcesoria do ich hodowli i pielęgnacji sam od niego kupowałem.
- myszorek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemo...jeszcze jedno.Do jakich doniczek wsadzić te siewki?Od razu do palmowych?
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
- Kamyczek87
- 100p
basga świetnego masz pomysła.
myszorek oczywiście że do palmówek są takie o średnicy od 6 do 11 cm najmniejsze.
Kamyczek87 w kuli wystarczy że będzie doniczka i dolne liście reszta może być poza kulą wilgotne powietrze i tak będzie się z kuli unosiło ku górze , do tego zraszanie i mokry ręcznik na kaloryfer w pokoju gdzie masz dzbanecznika. Pokaż go jak możesz.
myszorek oczywiście że do palmówek są takie o średnicy od 6 do 11 cm najmniejsze.
Kamyczek87 w kuli wystarczy że będzie doniczka i dolne liście reszta może być poza kulą wilgotne powietrze i tak będzie się z kuli unosiło ku górze , do tego zraszanie i mokry ręcznik na kaloryfer w pokoju gdzie masz dzbanecznika. Pokaż go jak możesz.
- myszorek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wielgachne dzięki Przemo
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola