Majka w ogrodzie
Re: Majka w ogrodzie
Eliza52 na jesieni przesadzę ten przetacznik bo za blisko rośnie bukszpanu i nawet jakby się rozrósł to zasłoni wszytko
cyma2704 lacre polecam niezmordowana jak na tegoroczne sadzenie a przetacznik mam też niebieski i od dołu już ma liście poskecane i suche może wcześniejsza susza też się do tego przyczyniła
clem3 zapisz i ja też na jesieni będę szukać jeszcze jednej sztuki bo jest piękna
kropelka uwierz mi że ja tych petunie nie podlewam i nie nawożę same sobie tak rosną co roku!!!!!!! podlane były tylko przy sadzeniu bo akurat sadziłam w deszcz hehe i do jesieni będą tak zdobić i pachnieć
A teraz wstawię na zakończenie kilka zdjęć bo powiem tak jestem zniechęcona korzystaniem z tego forum ciągle albo komentarz że coś z malej litery napisałam lub buźki wstawiłam albo zdjęcie wkleiłam tam gdzie nie trzeba ja jestem bardzo niecierpliwa i szybko się zniechęcam tak jak i chyba teraz już dziś nie wstawiam żadnej buźki ale i pisać pewnie też nie będę więcej 3 lata was podglądałam i będę robić tak dalej bo to już uzależnienie hehe że przy kawie patrzę co się u innych ciekawego dzieje tak więc zagladać będę ale komentarzy już wystawiać nie dziękuję za wszystkie wpisy i przepraszam ze piszę jednym ciągiem ale klawiatura mi nawala i nie mam kropki i nie zawsze działają duże litery
hortensja bukietowa
grandiflora
hortensja ogrodowa
pachnąca lilia takie lubię najbardziej
ta pachnie i stoi przed drzwiami wejściowymi do domu
ta sadzona wiosną pachnie delikatnie
tu lubię siedzieć wieczorkiem i wąchać
te też pięknie pachną
jednoroczne w skrzyni i na drabinie coraz bujniejsze
hortensja bobo fajna niska i róża okrywowa
biała okrywowa z wiosennego sadzenia ładnie już się rozkrzewia
róża kronenburg
ciekawy mm kolorek ta róża
tu chyba ta papageno
rozchodniki jak zakwitaja to już pachnie jesienią
rozchodnik fajnie wybarwiony muszę przesadzić go koło kamienia białego ładnie się odbije
floksy lubie je zwłaszcza za to że długo stoją w wazonie
przycięłam bukszpanową kaczuszkę tylko oko muszę jej podmalować
spirala trochę dopracowana ale się chyba w niej lekko zakręciłam hehe
jeżówki coraz ładniejsze czekam jeszcze na białe a w przyszlym roku muszę dosadzić więcej -koniecznie!!!
pysznogłówka
,
perovskia ładnie się rozrasta
datura niedługo ona zacznie pięknie pachnieć zwłaszcza że ma ponad 30 pąków
budleja ale dzis nie uchwyciłam żadnego motyla
chryzantema
a na zakończenie - papapapa
cyma2704 lacre polecam niezmordowana jak na tegoroczne sadzenie a przetacznik mam też niebieski i od dołu już ma liście poskecane i suche może wcześniejsza susza też się do tego przyczyniła
clem3 zapisz i ja też na jesieni będę szukać jeszcze jednej sztuki bo jest piękna
kropelka uwierz mi że ja tych petunie nie podlewam i nie nawożę same sobie tak rosną co roku!!!!!!! podlane były tylko przy sadzeniu bo akurat sadziłam w deszcz hehe i do jesieni będą tak zdobić i pachnieć
A teraz wstawię na zakończenie kilka zdjęć bo powiem tak jestem zniechęcona korzystaniem z tego forum ciągle albo komentarz że coś z malej litery napisałam lub buźki wstawiłam albo zdjęcie wkleiłam tam gdzie nie trzeba ja jestem bardzo niecierpliwa i szybko się zniechęcam tak jak i chyba teraz już dziś nie wstawiam żadnej buźki ale i pisać pewnie też nie będę więcej 3 lata was podglądałam i będę robić tak dalej bo to już uzależnienie hehe że przy kawie patrzę co się u innych ciekawego dzieje tak więc zagladać będę ale komentarzy już wystawiać nie dziękuję za wszystkie wpisy i przepraszam ze piszę jednym ciągiem ale klawiatura mi nawala i nie mam kropki i nie zawsze działają duże litery
hortensja bukietowa
grandiflora
hortensja ogrodowa
pachnąca lilia takie lubię najbardziej
ta pachnie i stoi przed drzwiami wejściowymi do domu
ta sadzona wiosną pachnie delikatnie
tu lubię siedzieć wieczorkiem i wąchać
te też pięknie pachną
jednoroczne w skrzyni i na drabinie coraz bujniejsze
hortensja bobo fajna niska i róża okrywowa
biała okrywowa z wiosennego sadzenia ładnie już się rozkrzewia
róża kronenburg
ciekawy mm kolorek ta róża
tu chyba ta papageno
rozchodniki jak zakwitaja to już pachnie jesienią
rozchodnik fajnie wybarwiony muszę przesadzić go koło kamienia białego ładnie się odbije
floksy lubie je zwłaszcza za to że długo stoją w wazonie
przycięłam bukszpanową kaczuszkę tylko oko muszę jej podmalować
spirala trochę dopracowana ale się chyba w niej lekko zakręciłam hehe
jeżówki coraz ładniejsze czekam jeszcze na białe a w przyszlym roku muszę dosadzić więcej -koniecznie!!!
pysznogłówka
,
perovskia ładnie się rozrasta
datura niedługo ona zacznie pięknie pachnieć zwłaszcza że ma ponad 30 pąków
budleja ale dzis nie uchwyciłam żadnego motyla
chryzantema
a na zakończenie - papapapa
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobra, ponarzekałaś sobie jak każdy czasami, ale nie trzeba od razu odchodzić z forum z powodu błędnej pisowni, czy problemów ze zdjęciami. Bywa różnie-fakt- ale grunt to się nie poddawać!!!
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maju, masz wspaniały ogród i kącik liliowy... mmm... wyobrażam sobie, jak tam pachnie
W ogóle piękny ogród!
W ogóle piękny ogród!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju- super ogródek, taki czysty i przestronny, z daleka to widać. Rzeczywiście stawiam na Papageno, to róża, która potrafi się bardzo rozrosnąć i niemalże bez przerwy kwitnąć. Pokazujesz też przepiękną Kronnenbourg, ta też się rozrasta, choć już nie tak. Uśmiechnęłam się serdecznie na widok szpaleru stojących na baczność w Twoim ogrodzie żołnierzy, oj przepraszam, lilii. Mam kilka dopiero od tego roku i już się w nich zakochałam, widzę, że nie tylko ja .
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
O proszę, chwalicie Papageno? Moja okropna jest Lilie cudniaste masz
O odchodzeniu z forum nawet słuchać nie chcę
O odchodzeniu z forum nawet słuchać nie chcę
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Majka, nie wygłupiaj się Zawsze znajdzie się ktoś, kto nam zepsuje krew. Nie bierz tego do głowy. Chcemy dalej do Ciebie zaglądać i obserwować Twoje cudeńka
Lilii nigdy nie za dużo Muszę koniecznie dokupić. Teraz jest taki fajny czas Jechałam dzisiaj rowerem na działkę i wszędzie pachniały lilie
Lilii nigdy nie za dużo Muszę koniecznie dokupić. Teraz jest taki fajny czas Jechałam dzisiaj rowerem na działkę i wszędzie pachniały lilie
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Majka taki inspirujący ogród, a ty nie chcesz go pokazywać. Uwielbiam ogrody młodych ludzi, bo mają ciekawe pomysły i myślą kreatywnie. Ja tam się wcale nie przejmuję emotkami, ani połajankami. Moderatorzy po to są. Hortensje pięknie w słońcu kwitną, a lilie kocham za niezawodność i wspaniały wygląd, twoje wyjątkowo dorodne.
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Kaczuszka z bukszpanu bardzo urodziwa ,czy od razu udało Ci się doprowadzić bukszpan do takiej postaci?.
Te, petunie w szpalerze i to z siewu wyglądają niesamowicie,same dobrały się kolorem
Majka, masz bardzo ciekawe pomysły z tworzeniem rabat przez, co ogród staje się ciekawszy-tak trzymaj.
Te, petunie w szpalerze i to z siewu wyglądają niesamowicie,same dobrały się kolorem
Majka, masz bardzo ciekawe pomysły z tworzeniem rabat przez, co ogród staje się ciekawszy-tak trzymaj.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Hortensje pięknie kwitną ,a napis Garden rewelacja
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Majka jednak miło wracać do domu. Hortensje jeszcze pięknie białe u ciebie. Rzeczka petuniowa niezmiennie mnie zachwyca, a gąszcz werben wspaniały. Róże znowu cieszą kolorem, lubię takie widoki wyjątkowo.
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Pięknie uchwyciłaś Piano, to jedna z ciekawszych róż. Teraz, pod koniec sezonu zachwyciła kolejnymi pędami o wysokości 1,8 m.