Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu....Podpisuję się pod Arturem,bo piszesz tylko o falenopsisach,a ja też jestem ciekawa jak przetrwały zimę twoje wandy.Myślę,że więcej będzie chętnych do oglądania,więc może je nam pokażesz?Nic nie szkodzi jeżeli nie kwitną

Pozdrawiam serdecznie.Danuta..
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

może jutro zrobię zdjęcia parapetom, to Vandy będzie widać. wszystko z nimi ok, w lato powinny kwitnąć (o ile w ogóle zakwitną). zrobię też zdjęcie kwiatowi żółtego Phalaenopsisa. jest ładny, ale kwiat i pęd bardzo małe w stosunku do rośliny. to mój największy Phalaenopsis, liście 30-35 cm. obecnie kwitnie ok. 11 Phalaenopsisów. mozaikowaty zgubił prawie wszystkie pąki. jeszcze 1 mu się został, może się rozwinie, a może nie. zima to niedobry czas dla pąków.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

niestety wcięło mi dużo postów i ostatnie zdjęcia. będę musiała wstawić je jeszcze raz. nie pamiętam, o czym ostatnio pisałam w wątkach i czuję się bardzo zagubiona na forum.
u moich storczyków wszystko w porządku. kwitną sobie lub stoją na parapetach. ostatnio rozwinął mi się ten żolty z rózowymi kropkami, wstawiałam jego zdj. ale wcięło i zaraz wstawię znowu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Ten ostatni Dusiu jest rewelacyjny :)
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Już raz komentowałam te storczyki, ale widzę, że nie ma po tych postach śladu, więc piszę ponownie- śliczne są wszystkie, ale ten żółty w plamki, jest taki nietypowy i bardzo uroczy. Bardzo Ci się udał- taki inny niż wszystkie pozostałe.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Szkoda, że te psoty "wcięło", ale przynajmniej nie przegapiłam Twojego tematu :lol: , a i zdjęcia sie zaraz po kliknięciu na Twój wątek wszystkie wyświetlają :D
Storczyki wszystkie piękne... chociaż o tym już pisać nie trzeba ;:113
Co do zdjęć, to to drugie fajnie Tobie wyszło - na czarnym tle :uszy Ostatnio zauważyłam, że najlepiej robić zdjęcia w ciagu dnia, bo wtedy... wychodzi czarne tło. Choć wydaje się, że powinno być na odwrót. Tylko ja ustawiam daleko od ścian, by w kadr nie wchodziło nic, co jest bliżej niż metr od storczyka - a zdjęcia robię z przybliżenia :)
Kiedyś to nawet nie umiałam dobrego zdjęcia zrobić, a takie co teraz mi się wydaje strasznie pomazane, uważałam za bardzo dobre :lol:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Wszystkie przepiękne... A ten 1 to takiedgo chyba jeszcze nie widziałem.. , śliczny :P . Kupiłaś go na wystawie ? Lubie zółte :P :lol:
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tego żółtego kupiłam na wystawie, prawie 2 lata temu. czarne tło u mnie często wychodzi, jak są zdjęcia z lampą.
dzisiaj zrobiłam zdjęcie białemu z rózową warżką, który puścił pąk z przedłużenia pędu i wczoraj go otworzył. kwiat jest normalny i piękny. ten Phal. ma plamy na liściach, ale jak puszcza taki kwiat to na pewno nie jest chory... bo kwiat nie jest zdeformowany, tylko taki, jaki powinien być. bałam się, że odpadną mu pąki po przestawieniu, ale są, 1 się otworzył, a drugi zrobi to niedługo.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Śliczne te dwa kwiaty, ten z różowym wzorkiem super.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ten żyłkowany puścił teraz dużo wyraźniejsze kwiaty niż wcześniej. te poprzednie jeszcze są na roślinie, ale są dużo mniejsze i mniej wyraźne niż te nowe.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Robisz postępy - zdjęcia super :o Kwiatki zresztą też przepiękne :)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Piękne ! :) Cchiałbym takiego żyłkowanego :D :lol: :lol: :lol: ( choroba sie rozwija ) , może kiedyś spotkam , To kupię :D .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Taaaaaaaaaaaaaaaaaak piękne są. Takiego jak pierwszy też miałam, cudny, a ten z żyłeczkami.....hmmmmm
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”