Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

Kobieto ale dałaś po oczach floksami ;:oj Koniecznie muszę sobie sprawić na działkę ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Przepiękny kany w pączkach i floksy :)
Czy ja dobrze widze kany masz w pączkach żółtych ?
Rewelacyjne zdjecia :) ;:138
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Spacerkiem w końcu zwiedziłam cały wątek i ...podziwiam zmiany jakich dokonałaś ;:215 roślinki a przede wszystkim zdjęcia któymi od samego początku byłam zachwycona ;:oj dodam ze floksy tez mnie zachwyciły cudne ;:65
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Powiedz mi, co to za paskudny robal? Ja toto często znajduję w ziemi i zastanawiam się, co potem z tego wyrasta? Wróg czy przyaciel?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Piękne te strzępiaste floksy. Jak się nazywają?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,masz piękną kolekcję floksów,widok przepiekny.Widziałam przedwczoraj w realu czerwona anabelkę w pełnym rozkwicie u Bożenki,widok nie do opisania,zadno zdjęcie nie oddaje jej uroku.
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

@ Sweety ? Jako wielki amator gór oczywiście z przyjemnością oglądnąłem sobie widoczek górski. :-D Jeśli chodzi o pędraki ? też wczoraj pełno znalazłem takich, jak przenosiłem płytki chodnikowe z jednego miejsca na drugie, układając ścieżki w swoim ogródku tam, gdzie mają być. Zastanawiam się, co to za chrząszcze są... Niestety aż tak dobrze na entomologii się nie znam, żeby identyfikować chrząszcza po jego larwie... A i mrówki widzę... U siebie w ogrodzie znalazłem sześć gatunków różnych mrówek... Poza tym ? piękne kwiatki.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Nie mogę się napatrzeć na te gwieździste ;:109
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Faktycznie cudne te kwiatki ;:oj
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Witaj :D
Wpadłam z rewizytą i już od samego początku zachwyciło mnie ogromne bogactwo roślin.
W dodatku ogród położony w takich pięknych okolicach jak Szczyrk.
No i jeszcze te zdjęcia: same w sobie piękne.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Aniu pędzi Twój wątek oj pędzi..... trudno nadążyć. Widzę, że u przewija się temat gór i Skrzycznego, a ja właśnie fotkę Skrzycznego (z bardzo daleka) dla Ciebie zrobiłam :;230 Co do Twojego zdjęcia ze Skrzycznego to wiem chyba z jakiego miejsca było robione. Jeśli jest to to o którym myślę, to jest tam spustoszony las, a raczej jego brak.... krajobraz trochę księżycowy... aż żal. Pokażę Ci moje zdjęcia i będę wiedzieć.
Locutus pisze:@ Sweety ? Jako wielki amator gór oczywiście z przyjemnością oglądnąłem sobie widoczek górski. :-D
Pozdrawiam!
LOKI
Locutus wiem, że często bywasz u Grażynki Kogry. A byłeś w jej wątku poświęconym Beskidom? Jeśli nie to koniecznie zaglądnij, na pewno Ci sie spodoba
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Dziś miałam szczęście-praca w terenie :) Byłam na Wielkiej Raczy i gdyby nie przedstawiciele gatunku homo sapiens byłoby bajkowo... Ale i tak będzie swojsko.

Obrazek

Widok z Wielkiej Raczy

Obrazek

Obrazek

Czerwończyk dukacik ;:oj

Obrazek

Drakiew

Obrazek

Kalina

Dostałam także wcześniejsze kwiaty imieninowe. Moi znajomi wiedzą, że preferuje kwiaty w doniczce, a obecnie - ogrodowe. Zamówiłam sobie lilie (nn) i jeżówkę Red Papaya. Już je nawet posadziłam ;:138

Obrazek

Obrazek

Przyszła wreszcie przesyłka z przetacznikami. Zamówiłam przetaczniki: Red fox i Blue bouquet, przetacznika kłosowego Christa oraz przetacznikowca syberyjskiego. Oczywiście także są już posadzone i zgodnie z planem - zamieszkały na niedawno ukończonej rabatce różanej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Justyno! Irminko! Cieszę się, że podobają Wam się moje floksy :D
Aniu DS! Mnie także podoba się Pink Anabelle. Zaczęłam od hortensji Wim's Red, a teraz niepostrzeźnie dorobiłą się siedmiu różnych odmian hortensji ;:138
Igor! Super, że Ci się podobają moje zdjęcia ;:3 Obiecuję. Będę dalej się starać...
Edyto! Witam u mnie :wit Krwawników jest jeszcze parę innych odmian-wszystkie w pięknych kolorach!
Ewo (Gajowa)! Faktycznie jeszcze niedawno miałam kamień na kamieniu, a taraz zaczyna to wyglądać jak ogród, co mnie bardzo cieszy. Rośliny dobieram nieco intuicyjnie, a i wiele już nauczyłam się na FO. A zdjęcia uwielbiam robić i robię ich całe mnóstwo.
Jurku! Myślę, że przeprowadzka Twoim floksom dobrze zrobi i w przyszłym roku będziesz się cieszył ich niezliczonymi kwiatami i ślicznym zapachem :heja
Maryniu (Marpa)! Jeszcze wielu roślin nie zdążyłam pokazać, więc zapraszam...
Monika (Niunia)! Polecam floksy. Są bajecznie kolorowe i do tego tak pachną... No może nie tak jak róże...
Aguś (Kochammkwiaty)! Kany mam tylko żółte. Dostałam je od mojego Taty i skutecznie udało mi się je przechować przez zimę. Zawsze sadzę je w dwie duże donice, które stawiam obok drzwi tarasowych. Niektórzy ich nie lubią, ale mnie sie podobają :)
Elu (Tija)! Miło, że spodobał Ci się mój ogród, w tym floksy i doceniłaś moją pracę. Sama mam z tego powodu satysfakcję, ale pochwały są bardzo bardzo przyjemne!
Wando! Ten robak to pędrak i wyrośnie z niego jakiś chrząszcz. Jaki? Nie wiem. Dla własnej wygody przyjmuje, że przyjaciel :wink:
Moniu (vertigo)! Te strzępiaste floksy to floksy gwiaździste Drummonda. Są jednoroczne, ale jak widać bardzo efektowne!
Małgosiu! Moja różowa Anabelka rośnie u mnie pierwszy rok i mam nadzieje, że z roku na rok będzie ładniejsza. Faktycznie jest nietypowa, ale spodobała mi się "od pierwszego wejrzenia".
Loki! Ostatnim razem specjalnie dla Ciebie były mrówki. Dziś - rodzima drakiew

Obrazek

Magdo (lulka)! Patrz ile zechcesz :wink:
Arabello! Kwiaty mają się podobać przede wszystkim mnie, ale jak podobają się również innym-tym większa moja radość!
Walentyno (oliwka)! Nowy gość ;:138 Ile razy masz ochotę wpadaj. Mam jeszcze wiele roślin i jeszcze więcej - zdjęć :D
Asiu (Daffodil)! Ależ Cię ta praca wciągnęła (i dzieci zapewne)! Jestem niemal pewna, że znasz miejsce, skąd zostało zrobione to zdjęcie! I ja będąc codziennie w Żywcu myślę o Tobie, gdzież to mieszkasz i co tam słychać. Jak zwykle zamieściłaś obłędne zdjęcia. A w ogóle stęskniłam się za Tobą i specjalnie dla Ciebie prosto z mojego ogrodu - róża Kronenberg. Jestem pewna, że docenisz jej urodę :heja

Obrazek

A dla wszystkich miłych gości kolejna moja piękność:

Obrazek
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

cudnie ;:167 ;:215
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Aniu, jak pielęgnujesz hortensję Pink Anabelle ?Zapowiada się ciekawie. Najbardziej podoba mi się drugie zdjęcie z motylem.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ogród wspaniały, bogaty, a gospodyni nieźle zakręcona :D Twoja energia i pracowitość zrobiły na mnie wielkie wrażenie-z mnóstwem problemów i pracy poradziłaś sobie koncertowo :D
Chciałam jeszcze Cię przestrzec przed łączeniem róż i host na jednej rabacie-hosty rosną dobrze w półcieniu i cieniu, a róże raczej w słońcu. Mimo praktyki ogrodowej zdarzyło mi się wiosną posadzić hosty na rabacie zbyt nasłonecznionej, ciekawe, dlaczego ich nie pokazuję na zdjęciach ;:223 Po prostu żal na nie patrzeć :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”