Dziś miałam szczęście-praca w terenie

Byłam na Wielkiej Raczy i gdyby nie przedstawiciele gatunku homo sapiens byłoby bajkowo... Ale i tak będzie swojsko.
Widok z Wielkiej Raczy
Czerwończyk dukacik
Drakiew
Kalina
Dostałam także wcześniejsze kwiaty imieninowe. Moi znajomi wiedzą, że preferuje kwiaty w doniczce, a obecnie - ogrodowe. Zamówiłam sobie lilie (nn) i jeżówkę Red Papaya. Już je nawet posadziłam
Przyszła wreszcie przesyłka z przetacznikami. Zamówiłam przetaczniki: Red fox i Blue bouquet, przetacznika kłosowego Christa oraz przetacznikowca syberyjskiego. Oczywiście także są już posadzone i zgodnie z planem - zamieszkały na niedawno ukończonej rabatce różanej.
Justyno! Irminko! Cieszę się, że podobają Wam się moje floksy
Aniu DS! Mnie także podoba się Pink Anabelle. Zaczęłam od hortensji Wim's Red, a teraz niepostrzeźnie dorobiłą się siedmiu różnych odmian hortensji
Igor! Super, że Ci się podobają moje zdjęcia

Obiecuję. Będę dalej się starać...
Edyto! Witam u mnie

Krwawników jest jeszcze parę innych odmian-wszystkie w pięknych kolorach!
Ewo (Gajowa)! Faktycznie jeszcze niedawno miałam kamień na kamieniu, a taraz zaczyna to wyglądać jak ogród, co mnie bardzo cieszy. Rośliny dobieram nieco intuicyjnie, a i wiele już nauczyłam się na FO. A zdjęcia uwielbiam robić i robię ich całe mnóstwo.
Jurku! Myślę, że przeprowadzka Twoim floksom dobrze zrobi i w przyszłym roku będziesz się cieszył ich niezliczonymi kwiatami i ślicznym zapachem
Maryniu (Marpa)! Jeszcze wielu roślin nie zdążyłam pokazać, więc zapraszam...
Monika (Niunia)! Polecam floksy. Są bajecznie kolorowe i do tego tak pachną... No może nie tak jak róże...
Aguś (Kochammkwiaty)! Kany mam tylko żółte. Dostałam je od mojego Taty i skutecznie udało mi się je przechować przez zimę. Zawsze sadzę je w dwie duże donice, które stawiam obok drzwi tarasowych. Niektórzy ich nie lubią, ale mnie sie podobają

Elu (Tija)! Miło, że spodobał Ci się mój ogród, w tym floksy i doceniłaś moją pracę. Sama mam z tego powodu satysfakcję, ale pochwały są bardzo bardzo przyjemne!
Wando! Ten robak to pędrak i wyrośnie z niego jakiś chrząszcz. Jaki? Nie wiem. Dla własnej wygody przyjmuje, że przyjaciel
Moniu (vertigo)! Te strzępiaste floksy to floksy gwiaździste Drummonda. Są jednoroczne, ale jak widać bardzo efektowne!
Małgosiu! Moja różowa Anabelka rośnie u mnie pierwszy rok i mam nadzieje, że z roku na rok będzie ładniejsza. Faktycznie jest nietypowa, ale spodobała mi się "od pierwszego wejrzenia".
Loki! Ostatnim razem specjalnie dla Ciebie były mrówki. Dziś - rodzima drakiew
Magdo (lulka)! Patrz ile zechcesz
Arabello! Kwiaty mają się podobać przede wszystkim mnie, ale jak podobają się również innym-tym większa moja radość!
Walentyno (oliwka)! Nowy gość

Ile razy masz ochotę wpadaj. Mam jeszcze wiele roślin i jeszcze więcej - zdjęć
Asiu (Daffodil)! Ależ Cię ta praca wciągnęła (i dzieci zapewne)! Jestem niemal pewna, że znasz miejsce, skąd zostało zrobione to zdjęcie! I ja będąc codziennie w Żywcu myślę o Tobie, gdzież to mieszkasz i co tam słychać. Jak zwykle zamieściłaś obłędne zdjęcia. A w ogóle stęskniłam się za Tobą i specjalnie dla Ciebie prosto z mojego ogrodu - róża Kronenberg. Jestem pewna, że docenisz jej urodę
A dla wszystkich miłych gości kolejna moja piękność: