Witajcie Mili Goście
Po długiej nieobecności czas nadrobić zaległości. Mały remont był w domu i najpier wynoszenie wszystkiego, a potem wnoszenie. Ależ człowiek jest chomikiem, ile rzeczy trzyma, bo kiedyś się przydadzą. Połowa z tego wylądowała w koszu w ramach wprowadzenia nowej zasady - co nie jest potrzebne wyrzucamy

.
W ogrodzie zaległości też są. Niektóre miejsca aż wołają o plewienie, więc mam zadania na ten tydzień. Ale zdjęcia dzisiaj były - tylko brakuje na nich jednego - słońca. Ale na to nic nie poradzę

.
Ewuniu witaj, bardzo mi miło i zapraszam kiedy tylko masz ochotę.
Renatko witaj

.
Miłko a dopiero wczoraj jeden z domowników wszedł do foliaka, stanął i stwierdził, że coś marne te pomidory w tym roku. Mnie witki opadły, a pomidorom liście

. Nie przejmuję się tym, zobaczymy co powie jak przyjdzie do ich jedzenia
Aga dziękuję. Truskawek niestety w myśl przyslowia
wszystko co dobre.... końcówka. Ale za to teraz są najsłodsze:).
Mireczko spieszę donieść, że z Twojego listka skrętnika biało niebieskiego, który u mnie pokazujesz mam sadzonkę, która właśnie rozwinęła pierwszy kwiat

. Śliczny jest, ale tak dorodny jak u Ciebie to może w przyszłym roku:).
Ja mam jeszcze ciemny fiolet i róż. Jeśli chcesz podeślę listki.
Grażynko podoba mi się Twoje opanowanie i umiar, którego nam ( patrz mnie) brakuje i niczego co mi się podoba z roślinek nie mogę sobie odmówić. Jedynie, gdy cena jest zaporowa jakos sobie to przetłumaczę i przeliczę

. Pomidory w foliaku jakos sobie radzą, ale pod chmurką duuużo mniejsze.
Kule są plastykowe. Muszę wstawić zdjęcie jak świecą:).
LOKI co tam 2 lata, ja 7 czekałam

. Ale patrząc na piękno glicyni mozna powiedzieć, że to 7 straconych lat

.
Aga a widzisz ja znowu chciałam fiolet to nie mieli

. Tak to jest, nigdy człowiekowi nie dogodzi.
Ale kupiłam małą sadzoneczkę fioletowo-różową niedawno. Zbiera się do rośniecia.
Zakwitła po raz pierwszy roża pnąca sadzona jesienią Jasmina. Marudzę, wiem, ale nie wygląda tak jak miała wyglądać.....zawiedziona jestem
Psianka stuliszolistna na bardzo ładne kwiaty. Zobaczymy czy doczekam sie owoców, bo eksperymetuję:)
Groszek bylinowy daje popis. Wysiany 2 lata temu. Mam dwie sztuki. Jedna w pełni kwitnienia, druga dopiero sie do tego zbiera:)
No i pomidorki. Foliowe...
....i dla dekoracji balkonowe koktajlowe Venus z lobelią
A czarne malinki od Stasi rosna w oczach