aguniada-Aguś Witaj w kolejny szary, chłody i deszczowy dzień.Gdzieś to ciepełko wiosenne się nam zgubiło.Mogłoby już przyjść, bo nawet nie ma jak się po-delektować ,posiedzieć dłużej na tarasie,popodziwiać piękne już ogrody.
Kwitnień coraz więcej.Wszystko się pięknie zazieleniło,rozkolorowiało.I to cieszy

.Może święta będą pogodne,to pozwoli też wolny czas na właściwy odpoczynek.kwiatuszki z kroplami deszczu zawsze wychodzą efektownie.Deszcz ich pięknie zdobi
Hiacynty dokupywałam chyba przez kolejne minione 3 lata.Co roku coś dodałam.W tym roku czysto białe doszły.A ten cytrynowy królewicz to chyba nabytek z poprzedniego roku.Przeważnie w ogrodniczych je dokupuję.co mi wpadnie w oko
W weekend akurat mało popracowałam,mieliśmy wyjazd, uroczystość rodzinną.Trochę trzeba było się inaczej przyszykować.Ale ja tez bardzo lubię popracować w ogrodzie.
Zapominam o wszelkich trudnościach.Praca męczy ale satysfakcjonuje,a problemy nie raz nabierają innego światła potem.potem. Tobie też życzę dobrego Wielkiego tygodnia.Oj zacznie się zabieganie przedświąteczne,
e-babcia-Jadziu;ZENOBIUSZU ; baasik-Basiu;koziorozec-Maruś Pięknie już naprawdę mamy w tym roku chyba już wszędzie,może trochę chłodno i deszczowo,ale na Święta ma być pięknie.to będzie i czas na odpoczynek.
Dziękuje za miłe słowa co to mojej fotografii ogrodowej ,która wynikła dopiero w ubiegłym roku na potrzeby forum
HIACYNT BLUE STAR
mar33-Marysiu Witaj kochana

Owady to trochę trudni modele ogrodowi,zbyt ruchliwi

Ale jak już ich się złapię kadr to zdjatka w zbliżeniu bardzo ciekawie wyglądają
Masz rację,każdy nowy nabytek ogrodowy ,jakoś uskrzydla ,dodaje tyle pozytywnej energii,jak mało co
pierwiosnek wyniosły -Primula elatio

Pierwiosnek bezłodygowy-biały
Aneczko1979 ;andzia2834 Witajcie nowe Anie w moich progach.Cieszę się ,że Wam podoba się u mnie w takim razie zapraszam częściej
Szafirek drobnokwiatowy (Muscari botryoides)