Też w tym roku stałam się posiadaczką kilku nowych mięt w tym kędzierzawej właśnie. Faktycznie ciekawe listki chociaż moje wyglądają inaczej, bardziej klasycznie.
Ze świeżo zerwanej parzę herbatki prawie codziennie, robię lemoniady, dodaje do sałatek, koktajli ziołowo-owocowych. Nadmiar suszę w między czasie obdarowuje rodzinę i znajomych.
Czy cząber górski, świeżo zerwany powinien parzyć w język?
Mój ma włoski na listkach i po wzięciu go do buzi wyraźnie piecze i zastanawiam się czy tak powinno być.
Może nie powinno się jego jeść świeżego tylko ususzyć? a może to jakiś niejadalny cząber
Ja mam cząber górski, kupiony niedawno u ogrodnika. On nie ma włosków. Nie próbowałam, czy piecze, bo jeszcze nie rwałam. Jutro będę na działce, to spróbuję i dam znać. Nie mam wcześniejszych doświadczeń z cząbrem, więc pozostaje mi tylko ufać, że to jego właśnie kupiłam
Violu , masz fajne i różnorodne ziółka . Ja nie mam gdzie sadzić, bo nie mam ogrodu . A chętnie bym też sobie ziół posadziła . Ale mam w doniczkach . Trochę mięt , oregano i melisę