Dziękuje szanownym gościom za miłe słowa i odwiedziny
Na ogrodzie duzo się dzieje, dawno już deszczu nie było i chodzę z wężem i konewka co kilka dni żeby trochę wspomóc biedne zielone... Pomidorki ładnie wiążą, arbuzy maja pierwsze kwiaty, cukinie maja po kilka owoców na krzaku Truskawki lada moment sie skończą , poziomki uginają sie od owoców, agrest lada dzień dojrzeje a porzeczki białe, czarne i czerwone już jemy!!!
Kilka zdjęć z ogrodu i sprzed domu
Cukinie
Trytoma - pierwsza jaka kupiłam okazała sie jakąś lilią następna po 3 latach w końcu zakwitła
Ja trytomę oddałam Siostrze, bo u mnie nie kwitła, a u niej w tym roku piękne pałki wypuściła. Nie wiedziałam, że ona dopiero po jakimś czasie zakwita.
Pelidea - te drobne kwiatuszki to Gipsowka, wysialam w tamtym roku i na jesieni mi kwitla. W tym roku porosły krzaczory ogromne i bardzo fajnie grają z hostami i trzmielinami
Co do Trytomy też myślałam że zakwitna szybko a tu trzeba czekać... Mam też sporo swoich sianych własnoręcznie.... Ale na kwiaty chyba też jeszcze poczekam trochę ;)
Piekne trzykrotki, nigdy nie udaje mi się ich uprawa, po jakimś czasie robią się wyciągnięte strasznie.
Co to za roslinka na drugim zdjeciu z cyklu domowe o tych przebarwiajacych się na różowo listkach.
Taka dzisiejsza sytuacja -
Zamówiłam kilka różnych odmian syngonium i filodendronów u pewnej pani na FB , po kilkakrotnym proszeniu żeby podała nr nadania ona do mnie ze jest już dostarczona , ze ja mam paczkę. Tylko ze nic do mnie nie doszło! Poprosiłam panią o wyjaśnienie sytuacji a ona sie obraziła i mnie zablokowała!! Nikomu już wierzyć nie można ... A ja zostałam bez moich piękności
Dalisbea, fajne roślinki. Czy te ostatnie to nowe nabytki?
Miałam identyczną sytuację z zakupem roślin od pewnej pani, ale nie na fb. Nie mogłam doprosić się nr przesyłki, chociaż twierdziła dość niegrzecznie, że wysłała. Potem pani nie reagowała na zapytania. Roślinki jednak dotarły i to w dobrym stanie.