Storczyki - Do zakochania jeden krok :)
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki - Do zakochania jeden krok :)
Wow, ale korzeniasty przystojniak
Mój Limonek podobnie wygląda, tylko u niego bassal keiki produkuje teraz korzonki. Jak do wiosny ie rozwali doniczki, to będzie cud:P
Czyżby żółtaski w genach miały zapisana taką ilość korzeni...
Mój Limonek podobnie wygląda, tylko u niego bassal keiki produkuje teraz korzonki. Jak do wiosny ie rozwali doniczki, to będzie cud:P
Czyżby żółtaski w genach miały zapisana taką ilość korzeni...
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale okaz zdrowia. Tyle, pędzików, nie wspomnę o korzeniach. za bardzo dobrą pielęgnację.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale piękny! Ma bardzo dużo korzeni, jest zdrowiutki i wyrośnięty... chyba rzeczywiście kiedyś bedzie musiał byc posadzony do większej doniczki. Chyba żółte tak mają, bo jeden z moich jest naprawdę olbrzymi i nawet doniczka 15 cm stała się za mała, ciągle się przewraca...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Ależ naprodukował tych korzeni!!A między nimi ani grama ziemi.
A więc nadrabiam moje zaległości bo co nieco mi już kwitnie zacznę od storczyka niespodzianki kupionego za 8 zł to jest storczyk bliźniak bo jest ich dwa w doniczce, spodziewałam się, że będzie biały bo z przecen zazwyczaj takie są a ten mi zrobił niespodziankę i ma ładniutki fioletowy środeczek cieszę się bo takiego nie mam zakwitł mi po jakiś dwóch miesiącach na starym pedzie z jakim go kupiłam
a tu zaczyna się rozkwitać następna niespodzianka tu z kolei myślałam,że bedzie taka jak pierwsza a tu mała różnica
a tu zaczyna się rozkwitać następna niespodzianka tu z kolei myślałam,że bedzie taka jak pierwsza a tu mała różnica
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Agnieszko cieszę się , że trafiłam do Twojego wątku . Masz śliczne storczyki, bardzo obficie kwitną ci falki i tak fajnie puszczasz pędy w dół. Czy robisz to jakoś specjalnie czy same tak rosną? Wspaniałe masz sabotki , troszkę ci ich zazdroszczę
Witaj Asiu Hm Sabotek został mi niestety tylko jeden ale sama sobie jestem winna przez zaniedbanie za to przybyło mi dużo falków których pomału odkrywam kolory, pędy tak same rosną jak jest możliwość staram się je przypinać do podpórek ale oczywiście nic na siłę, żeby nie złamać.
Póki mam jeszcze chwilkę wstawię fotki mojego żółtaska w tym miesiącu mija 3 lata jak u mnie jest:
A tu mój Piegusek szaleje pamiętacie fotkę co zastanawiałam się, czy pęd czy keik i juz od jakiegoś czasu znam odpowiedz zobaczcie sami
Póki mam jeszcze chwilkę wstawię fotki mojego żółtaska w tym miesiącu mija 3 lata jak u mnie jest:
A tu mój Piegusek szaleje pamiętacie fotkę co zastanawiałam się, czy pęd czy keik i juz od jakiegoś czasu znam odpowiedz zobaczcie sami
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Witam w Nowym Roku. Żółty piękny, a ten z ostatniego zdjęcia jak rozkwitną wszystkie pączki to dopiero będzie widok.
- justus27
Piękne kwiatuszki u Ciebie
Dzięki wszystkim za odwiedziny
No macie racje, żółtasek jest wyjątkowy takie słonko na parapecie mam nadzieję, że mój piegowaty też pokaże co potrafi.
Pozdrawiam
No macie racje, żółtasek jest wyjątkowy takie słonko na parapecie mam nadzieję, że mój piegowaty też pokaże co potrafi.
Pozdrawiam
Moje storczyki
Moje storczyki
Witaj Igor cieszę się,że podobają Ci się moje Falki staram się jak mogę co nie oznacza, że poświęcam im każdą wolną chwile, im jest ich więcej tym mniej czasu, mniej miejsca na parapetach ale za to więcej kwiatów u mnie też powietrze nie jest idealne bo kilka pączków opadło ale jeszcze nie mam co narzekać bo więcej rozkwita niż opada tfu tfu oby tak dalej.
Ostatnio kupuje tylko na przecenach w Nomi zdrowe liście i korzonki super cena i nie martwie się,że mi pączki poopadaja bo są przekwitnięte w tej chwili około 6 takich egzemplarzy zaczyna mi sie odwdzięczać ładnymi pędzikami. A tymczasem wrzucę jeszcze 2 co aktualnie kwitną i przyznam, że te straciły kilka pączków na końcówce pędów ale pewnie dlatego,że stoją nad grzejnikiem.
Ostatnio kupuje tylko na przecenach w Nomi zdrowe liście i korzonki super cena i nie martwie się,że mi pączki poopadaja bo są przekwitnięte w tej chwili około 6 takich egzemplarzy zaczyna mi sie odwdzięczać ładnymi pędzikami. A tymczasem wrzucę jeszcze 2 co aktualnie kwitną i przyznam, że te straciły kilka pączków na końcówce pędów ale pewnie dlatego,że stoją nad grzejnikiem.
Moje storczyki
Moje storczyki
- justus27
Ależ cudne te falkowe kwitnienia, gratuluę