Rajsko, wiejsko, sielsko... II
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rajsko, wiejsko, sielsko... II
Ewuniu masz może kwitnącego Lędzwiana, pisałaś u Marysi, pewnie mamy to samo, bo nie pachnie
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niedżwiedzie ucho kojarzyłam z innym kwiatkiem Ono bardzo podobne do gazanii, może tylko płatki ma dłuższe i inne kolorki Już się nie mogę doczekać wiosny i lata, żeby zacząć podziwiać to wszystko co zakupiłyśmy. każdy ma inny zestaw roślin, są takie co się powtarzają, ale jest i całe mnóstwo nowinek
Pomysł na warzywa w orkach jest świetny. Szkoda tylko, że z jednego worka taka mała ilość warzywek będzie, bo jeszcze jeden, to gdzieś bym zmieściła
Pomysł na warzywa w orkach jest świetny. Szkoda tylko, że z jednego worka taka mała ilość warzywek będzie, bo jeszcze jeden, to gdzieś bym zmieściła
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marysiu z tymi moimi siewkami to tak rożnie... ale w tym roku mają za ciemno... dopiero teraz robi się coraz jaśniej
Lucynko gazanie wysiałam, ale czy wzejdzie i kiedy dobrze byłoby gdyby choć kilka To samo z Uchem ... podobno nie chce zbyt dobrze współpracować z ogrodnikiem a co dopiero ze mną
Aniu mam lędźwiana ma dopiero roczek więc jeszcze nie jest taki duży... ładnie wygląda choć nie pachnie...
Iwonka to dlatego nie będzie to workowa ferma produkcyjna tylko eksperyment , nigdy nie sadziłam fioletowych ziemniaków, ani nie jadłam więc trzeba spróbować... w końcu od czego ma się ogród
Dziś z serii pomysły nie tylko ogrodowe ... ptaszki jak się ociepli będą mniej jeść, a więcej zaczną się rozglądać za czymś czym można wymościć sobie gniazdko czy budkę lęgową... I tu można im pomóc ...
I na koniec troszkę na fotkach...
Miłej pierwszej marcowej nocki a jutro
Lucynko gazanie wysiałam, ale czy wzejdzie i kiedy dobrze byłoby gdyby choć kilka To samo z Uchem ... podobno nie chce zbyt dobrze współpracować z ogrodnikiem a co dopiero ze mną
Aniu mam lędźwiana ma dopiero roczek więc jeszcze nie jest taki duży... ładnie wygląda choć nie pachnie...
Iwonka to dlatego nie będzie to workowa ferma produkcyjna tylko eksperyment , nigdy nie sadziłam fioletowych ziemniaków, ani nie jadłam więc trzeba spróbować... w końcu od czego ma się ogród
Dziś z serii pomysły nie tylko ogrodowe ... ptaszki jak się ociepli będą mniej jeść, a więcej zaczną się rozglądać za czymś czym można wymościć sobie gniazdko czy budkę lęgową... I tu można im pomóc ...
I na koniec troszkę na fotkach...
Miłej pierwszej marcowej nocki a jutro
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ewuniu, jadłam fioletowe ziemniaki. Spotkałam takie w Biedr... i kupiłam dla spróbowania. Nie smakowały mi.
Masz zamiar aż tak dogadzać ptaszkom? To one tak się rozleniwią, że będą czekały na gotowe.
Niedźwiedzie ucho rzeczywiście jest dość trudne, ale da się z nim dogadać. Nawet dla kilku roślinek warto podjąć próbę, kwitną naprawdę ślicznie.
Letnie rabatki - cudne rabatki, a ten niechcący pachnieć 'groszek' śliczny. Nie wszystkie kwiatki pachną, a wszystkie kochamy.
Dobrej nocy, Ewuś i zdrówka.
Masz zamiar aż tak dogadzać ptaszkom? To one tak się rozleniwią, że będą czekały na gotowe.
Niedźwiedzie ucho rzeczywiście jest dość trudne, ale da się z nim dogadać. Nawet dla kilku roślinek warto podjąć próbę, kwitną naprawdę ślicznie.
Letnie rabatki - cudne rabatki, a ten niechcący pachnieć 'groszek' śliczny. Nie wszystkie kwiatki pachną, a wszystkie kochamy.
Dobrej nocy, Ewuś i zdrówka.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Witam kiedyś już przeglądałam Twój wątek, ale nie dopisałam się od razu i zgubiłam Teraz nadrabiam zaległości
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
No proszę Ewunia się chyba nudzi bo ptaszkom tak dogadza , gniazdka im wijesz ? Super pomysł
Ja tez dzisiaj wzięłam się za sianie , może coś ze mnie będzie
U mnie nadal mroźno dzisiaj rano - 20 ciekawe jak jutro będzie a miał być już wiosna nie widziałaś gdzieś jej przypadkiem ??
Miłego weekendu życzę
Ja tez dzisiaj wzięłam się za sianie , może coś ze mnie będzie
U mnie nadal mroźno dzisiaj rano - 20 ciekawe jak jutro będzie a miał być już wiosna nie widziałaś gdzieś jej przypadkiem ??
Miłego weekendu życzę
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewciu u mnie jednak w porównaniu z ubiegłymi latami sporo dni słonecznych, a wieczorami oprócz górnego światła zapalam lampkę nocna i kieruję na siewki, czy to coś pomaga nie wiem Kombinuję na następny rok zamontować jednak świetlówki nad półkami, szczególnie dolnymi szklarenki domowej. Skoro wysiewam coraz wcześniej Ptaszkom nie będę wywieszać budulca, bo moje go mają pod dostatkiem czyszcząc budki
Miłej i pogodnej niedzieli
Miłej i pogodnej niedzieli
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo ta roślinka
https://i.pinimg.com/564x/03/8c/1e/038c ... b7909a.jpg
zawsze mi będzie przypominać wiejskie ogródki, ona zawsze rosła przy płotach. Ty dla niej stworzyłaś super tło, a co robisz, że taka wysoka wyrosła, moja jest dużo niższa.
Niedźwiedzie ucho miałam posadzone kilka lat temu, Iwonka ma rację przypomina gazanię i cechy ma podobne w dni pochmurne kwiaty zamykają się.
https://i.pinimg.com/564x/03/8c/1e/038c ... b7909a.jpg
zawsze mi będzie przypominać wiejskie ogródki, ona zawsze rosła przy płotach. Ty dla niej stworzyłaś super tło, a co robisz, że taka wysoka wyrosła, moja jest dużo niższa.
Niedźwiedzie ucho miałam posadzone kilka lat temu, Iwonka ma rację przypomina gazanię i cechy ma podobne w dni pochmurne kwiaty zamykają się.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Mo właśnie Ewuniu - też się zastanawiałam czy masz takiego żółtego wielkoluda w ogrodzie, czy tak ujęłaś tę roślinę w kadrze, że wygląda na olbrzyma. Tak czy siak - efekt na zdjęciu i tak powala
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Witam dziewczynki
Z moją mamą już OK wiec mogę posiedzieć troszkę na forum.
Dziękuję wam za odwiedziny
Co do ptaszków to tylko taki pomysł ... ja zostawiam na kompostowniku trochę sierści z mojego wielkiego psiura i widziałam jak tam się kręci skrzydlata brać ... on zawsze o tej porze ma takie kołtuny, że trochę muszę mu podciąć zanim latem go ostrzygę całkiem.
Co do tego wielkoluda czyli rudbekii golden glow to sama z siebie taka urosła, ona tu była przede mną zobaczyłam na trawie jakieś ciekawe liście i je zostawiłam, okazało się że to właśnie ta pannica Nic jej nie dosypywałam ... urosła taka wysoka, że musiałam w środek wbić 2m tyczkę, żeby utrzymała pion. Jesienią podzieliłam kępę i część przesadziłam w głąb ogrodu. Zobaczymy czy się nie obrazi
Na zewnątrz nadal mrozi ,ale już nieco lżej i jest więcej co służy siewkom... gazania się już pokazała ale Uszy niedźwiedzia jeszcze nie Kobea też już ładnie się pokazuje i mój ulubiony dziwaczek też daje znać że żyje zwłaszcza ten pstry od Tereni i kolorowy uzbierany na chodniku przy ulicy (ja miałam tylko różowy)
I jeszcze ciut lata...
Co prawda do lawendy jeszcze daleko ale warto ja mieć w ogrodzie z wielu względów, płoszy komary i nornice a do tego pięknie pachnie...
To jeden z pomysłów na pachnące laleczki kukurydziano lawendowe
Z moją mamą już OK wiec mogę posiedzieć troszkę na forum.
Dziękuję wam za odwiedziny
Co do ptaszków to tylko taki pomysł ... ja zostawiam na kompostowniku trochę sierści z mojego wielkiego psiura i widziałam jak tam się kręci skrzydlata brać ... on zawsze o tej porze ma takie kołtuny, że trochę muszę mu podciąć zanim latem go ostrzygę całkiem.
Co do tego wielkoluda czyli rudbekii golden glow to sama z siebie taka urosła, ona tu była przede mną zobaczyłam na trawie jakieś ciekawe liście i je zostawiłam, okazało się że to właśnie ta pannica Nic jej nie dosypywałam ... urosła taka wysoka, że musiałam w środek wbić 2m tyczkę, żeby utrzymała pion. Jesienią podzieliłam kępę i część przesadziłam w głąb ogrodu. Zobaczymy czy się nie obrazi
Na zewnątrz nadal mrozi ,ale już nieco lżej i jest więcej co służy siewkom... gazania się już pokazała ale Uszy niedźwiedzia jeszcze nie Kobea też już ładnie się pokazuje i mój ulubiony dziwaczek też daje znać że żyje zwłaszcza ten pstry od Tereni i kolorowy uzbierany na chodniku przy ulicy (ja miałam tylko różowy)
I jeszcze ciut lata...
Co prawda do lawendy jeszcze daleko ale warto ja mieć w ogrodzie z wielu względów, płoszy komary i nornice a do tego pięknie pachnie...
To jeden z pomysłów na pachnące laleczki kukurydziano lawendowe
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Ewko jakie piękne lawendowe laleczki...ślicznie to wygląda.
Pomysł z pomocą ptakom też fajny i u mnie by się sprawdził bo zauważyłam, że kwiatki skubią i zanoszą do budek lęgowych.
Zdarza się i tak, że skubną i jak są za ciężkie to zostawią na ziemi a ja chodzę i pytam kto mi je poobrywał.
Jak tam Twoje zasiewy czy coś ruszyło?
Póki co i zdrówka życzę.
Pomysł z pomocą ptakom też fajny i u mnie by się sprawdził bo zauważyłam, że kwiatki skubią i zanoszą do budek lęgowych.
Zdarza się i tak, że skubną i jak są za ciężkie to zostawią na ziemi a ja chodzę i pytam kto mi je poobrywał.
Jak tam Twoje zasiewy czy coś ruszyło?
Póki co i zdrówka życzę.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Panienki lawendowe śliczne
Teraz wiem jak wygląda lędźwian, nie znałam go jak zobaczyłam zdjęcie to od razu pomyślałam jakiś groszek i się nie pomyliłam
Teraz wiem jak wygląda lędźwian, nie znałam go jak zobaczyłam zdjęcie to od razu pomyślałam jakiś groszek i się nie pomyliłam
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewciu to Twoje laleczki? cudne! ja sobie kiedyś kupiłam na targu laleczkę kukurydzianą i stoi u mnie, ale niestety nie udało mi się zrobić mimo że zorganizowałam trochę kukurydzianych półproduktów. Za mało zdolności, a tu w połączeniu z lawendą świetny pomysł...nie chwaliłaś się wcześniej