Prymula, pierwiosnek (Primula) cz.1
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Prymule
Ta pierwsza to Prymula Ballerina a ta druga to Prymula vulgaris
- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Posiane prymulki codziennie zwiększają swoją liczbę. W dalszym ciągu co prawda jest ich mniej niż 20, co przy ilości wysianych nasion wypada blado, ale i tak dobrze, skoro mogło po różnych przygodach nie wyrosnąć nic.
Czy te prymule sprzedawane od miesiąca w doniczkach to są odmiany wieloletnie ( podobno są prymulki i pierwiosnki, różnice się długością życia...) Bo mam w domu jedną, ślicznie się rozrasta i obficie kwitnie i zastanawiam się, czy by ją nie posadzić w ogródku.
Czy te prymule sprzedawane od miesiąca w doniczkach to są odmiany wieloletnie ( podobno są prymulki i pierwiosnki, różnice się długością życia...) Bo mam w domu jedną, ślicznie się rozrasta i obficie kwitnie i zastanawiam się, czy by ją nie posadzić w ogródku.
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Ja wczoraj wsadziłam wczoraj prymulki do ogródka
- przemo1413
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
A ja dzisiaj byłem w ogrodniczym i w rogu dojrzałem takie kwiatki pisało że to prymylki . Sprzedawczyni powiedziała że można je już sadzić do gruntu ale ja o nich kompletnie nic nie wiem i jeszcze muszę trochę o nich poczytać . Oto moje 2 prymulki .
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W moich doniczkach jeszcze nic nie widać (posiałam wyniosły i omszony). Czasu mam dużo, poczekam
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Moje prymulki już pięknie kwitną w gruncie ale tylko białe. Kolorowe odmiany wsadzone z doniczek do gruntu w zeszłym roku na razie mają tylko wielkie liście. To dziwne bo już miesiąc temu wystawiały spod śniegu pojedyncze, kolorowe główki? Czyżby w tym roku nie miały już pokazać więcej kwiatów?
Paulina
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 19 lut 2011, o 23:05
- Kontakt:
evastyl znowu zaszalała i gdzie wy kupujecie te piękności. Ja nie mogę nigdzie dostać tak ładnych roślin !!!!
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Bardzo pięknie wyglądają te prymulki ale u mnie niestety zarówno w ogrodniczych jak i marketach z takimi się nie zetknęłam.... same tradycyjne odmiany
Paulina
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Oj dziewczyny cuda pokazujecie naprawdę. U mnie jak na razie skromnie, jedna zwykła niebieska wyszła. Reszta się dopiero budzi
- moniczek
- 1000p
- Od: 19 sie 2010, o 17:55
Moje prymulki dopiero wytwarzają pierwsze pączki, ale za to jest ich kilka razy więcej niż w zeszłym roku. Martwiłam się jak przeżyła zimę sadzona ubiegłej wiosny jedna duża rozetka liści, a w tej chwili bardzo ładnie się rozrosła, mam z niej już kilka osobnych roślin.
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika
Pozdrawiam Monika