Koleus Blumego cz.1
- Lamia
- 500p
- Od: 27 maja 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje koleuski
Mi się udało przezimować takiego koleusa.
Czerwony niestety nie przeżył.Zmarniał całkiem niedawno.
Mam nadzieję że z tym będzie wszystko ok.
Czerwony niestety nie przeżył.Zmarniał całkiem niedawno.
Mam nadzieję że z tym będzie wszystko ok.
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dołączam do miłośników koleusa. Teraz już mogę, ponieważ 5 dni temu wysiane koleusy i przysypane z lekka ziemią (przypomniałam sobie, że nie należy ich zasypywać w trakcie tej czynności ) dzisiaj się pokazały - pierwsze sztuki. Mieszanka kolorów, na ten czas również chciałabym przechować choć jednego do przyszłego roku.
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja jeszcze nie wysiałam nasionek ale z tych, które utrzymałam przez zimę zrobię sadzoneczki.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Moje rokoko niestety w ubiegłym roku krótko cieszyły oko. Kilka dni po posadzeniu pies przewrócił donicę i wszystkie połamały się. W tym roku też je wysieję, bo są naprawdę piękne (i mam nadzieję, że będą miały więcej szczęścia).
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
A ja swojego koleusa z tamtego roku ukatrupiłam tak jakoś mi wyszło Natomiast dzisiaj zakupiłam i posadziłam mieszankę koleusów niestety nie dostałam rokkoko trudno jak się nie ma co się lubi to się sadzi co się ma
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Piękne macie koleusy , ja będę musiał o nich pomyśleć w tym sezonie , mam ścieżkę przy wejściu i jest cały czas w cieniu , a tam pewnie w skrzynkach rosły by świetnie . Szkoda , że u mnie nie ma nigdzie nasion koleusów.. .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Przemek czy Ty produkujesz sadzonki w celach handlowych?przemek1136 pisze:Moje koleuski po 10 dniach
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
Nie produkuję sadzonek w celach handlowych. Koleusy są bardzo nieprzewidywalne jeśli chodzi o to co wyrośnie z siewek i stąd potrzeba ich selekcji. Wysiałem 2 opakowania po 0,2g ale faktycznie jest ich dużo. W tym roku posadzę więcej koleusów do gruntu gdyż w zeszłym roku zawiodłem się trochę na niecierpkach a mam sporo cienistych miejsc w ogródku. Myślę, że 100sztuk rozsady będzie w sam raz. Troszeczkę rozmnożę też z sadzonek.
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Moje siedzą jak zaklęte w ziemi już 8 dzień
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Moje koleuski zrekompensowały mi chyba marne wschody innych kwiatków, jest ich naprawdę ogromna ilość, taka jak u Przemka.
Marzenko może za suche podłoże mają, mam nadzieję że jak już wykiełkują, to będziesz miała problem gdzie je przepikować.
Marzenko może za suche podłoże mają, mam nadzieję że jak już wykiełkują, to będziesz miała problem gdzie je przepikować.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
W tym roku po raz trzeci zabieram się za uprawę koleusów. Tej zimy nie udało mi się przezimować sadzonek, więc posiałam nową partię. Na razie, po tygodniu od siewu widać pierwsze nieśmiałe kiełki. Mam nadzieję że będą się zachowywać jak ubiegłoroczne i doczekam nie tylko zielonych liści. W ubiegłym roku o tej porze wyglądały tak:
a latem tak:
a latem tak:
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje koleuski dziś wyglądają tak
tego roku zrezygnowałam z wysiewu odmiany rokoko, w zeszłym roku wysiałam, bardzo słabo wschodziła, a odmiany nie były ciekawe.
tego roku zrezygnowałam z wysiewu odmiany rokoko, w zeszłym roku wysiałam, bardzo słabo wschodziła, a odmiany nie były ciekawe.