SEZON różany 2008
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
"Gożdzikowa " róża kwitnie u mnie cały czas. Jest to kwitnienie pulsacyjne tak bym to nazwała. To znaczy jak okwitnie, to zaczyna robić następne pączki a jak wszystkie okwitną, to znów wypuszcza nowe i tak aż do mrozów.
A to jedna i ta sama róża w różnych ujęciach - a więc jak się ta ślicznotka nazywa ?
A to jedna i ta sama róża w różnych ujęciach - a więc jak się ta ślicznotka nazywa ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Hmmmmm, ale kolory zdjęć przekłamują, na pierwszych dwóch głowę dam Abraham Darby,
ostatnie zdjęcie pokazuje różę żółtą, przynajmniej u mnie w kompie tak wygląda Abraham nigdy nie łapie żółtego, w żadnej fazie kwitnienia. Różne odcienie różu, takiego pudrowego, ale nigdy żółta, myślę, że to kwestia koloru na zdjęciu
ostatnie zdjęcie pokazuje różę żółtą, przynajmniej u mnie w kompie tak wygląda Abraham nigdy nie łapie żółtego, w żadnej fazie kwitnienia. Różne odcienie różu, takiego pudrowego, ale nigdy żółta, myślę, że to kwestia koloru na zdjęciu
Witajcie. A to moje róże, zdjęcia robione dwa tygodnie temu.
Sympathie
Trojka
Rodzina Fairy, 60 krzaków, cztery odmiany, The Fairy, Fairy Dance, Lovely Fairy i jakas biała z tej rodziny. Jako pierwsza zakwitła Fairy Dance.
Flammentanz, ale cos słabo się pnie. Rosnie dopiero od jesieni ub. roku. Jęsli ktos ma ja dłużej proszę o informację jak szybko rosnie.
Pozdrawiam
Sympathie
Trojka
Rodzina Fairy, 60 krzaków, cztery odmiany, The Fairy, Fairy Dance, Lovely Fairy i jakas biała z tej rodziny. Jako pierwsza zakwitła Fairy Dance.
Flammentanz, ale cos słabo się pnie. Rosnie dopiero od jesieni ub. roku. Jęsli ktos ma ja dłużej proszę o informację jak szybko rosnie.
Pozdrawiam
Kolejne kwitnące
najpierw te budzące wątpliwości, bo kupione pod zmienionymi nazwami i dlatego przyglądnijcie się im czy to aby to
Abraham Darby
A to miał byc Warwick Castle, ale jakoś nie mam do niej szczęścia, bo już po raz drugi kupuję, ale ten przynajmniej przeżył czy to może być Charles Austin?
Ta urody wielkiej z marketu, bezimienna
A teraz te które są sobą
Gloria Dei
Magma
Aleksander
najpierw te budzące wątpliwości, bo kupione pod zmienionymi nazwami i dlatego przyglądnijcie się im czy to aby to
Abraham Darby
A to miał byc Warwick Castle, ale jakoś nie mam do niej szczęścia, bo już po raz drugi kupuję, ale ten przynajmniej przeżył czy to może być Charles Austin?
Ta urody wielkiej z marketu, bezimienna
A teraz te które są sobą
Gloria Dei
Magma
Aleksander
Edyta
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Czy to na pewno jest Gloria Dei???
O jeżżżuuu pomocy ,ja już nic nie wiem....
Taka róża występuje u mnie jako NN
a gloria jest łososioworóżowa ,ten krzak mam oznakowany metka od dawna ale teraz zwatpiłam totalnie.
Ponieważ jednak mam u siebie również taka jak ta wyżej od ubiegłego roku więc już zwątpiłam beznadziejnie...
Co teraz mam począć
O jeżżżuuu pomocy ,ja już nic nie wiem....
Taka róża występuje u mnie jako NN
a gloria jest łososioworóżowa ,ten krzak mam oznakowany metka od dawna ale teraz zwatpiłam totalnie.
Ponieważ jednak mam u siebie również taka jak ta wyżej od ubiegłego roku więc już zwątpiłam beznadziejnie...
Co teraz mam począć
Witam!!Ponieważ jestem tegoroczną włascicielką kilku krzaczkow róż.Wiem,że nie powinno sie je zasilać nawozami.Mam troche gnojówki pokrzywowej,czy można by było podlać te rózyczki stężeniem 1 :10 ? Mam bardzo słabą ziemie i to wdodatku całkowicie przepuszczalną.Nie ma grama gliny.Róze zostały posadzone zgodnie z Waszymi instrukcjami.
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Ha Krysiu może byc tak, że pod nazwą Gloria Dei masz Chicago Peace, czyli dziecko Glorii Dei vel Peace
I jeszcze dla ciebie specjalnie The Pilgrim
I jeszcze dla ciebie specjalnie The Pilgrim
Edyta