Nieziemski świat Małgosi
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj .Adiana pisze:Witam.
Również wolałabym kupować przekwitnięte storczyki - jeżeli mają być wysyłane pocztą, ale jeżeli wystawiony
jest kwitnący, to raczej ryzyk-fizyk. Najwyżej odrzuci pąki. To zdjęcie które wkleiłaś - to jest dobre czy złe
zabezpieczenie ? Bo nie znam się na tym a właśnie poluje na kilka sztuk Phalaenopsisia na all... 8)
To jest ekstra zabezpieczenie. Doniczki w ogóle się nie przesuną , ale tak pakuje tylko pixar , a on storczyków nie wystawia . Zazwyczaj kwiaty owijane są w gazetę , zaklejane taśmą i przyczepione do kartonu. Osoby , które sprzedają dużą ilość storczyków , bardzo dobrze zabezpieczają swoje kwiatki.
Pozdrawiam cieplutko Małgosia.
Witajcie:)
Tak się wtrącę tylko
Ja kupiłam na allegro parę storczyków. Przyszły szybko i super zapakowane, nawet miały nasiąknięte wodą chusteczki na korze, zapewne by zatrzymać wilgoć. Kupowałam do Plejone1. Była to cambria i cattlaya.
Żyły dosyć długo - odeszły do Wiecznej Dżungli z mojej winy.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Tak się wtrącę tylko
Ja kupiłam na allegro parę storczyków. Przyszły szybko i super zapakowane, nawet miały nasiąknięte wodą chusteczki na korze, zapewne by zatrzymać wilgoć. Kupowałam do Plejone1. Była to cambria i cattlaya.
Żyły dosyć długo - odeszły do Wiecznej Dżungli z mojej winy.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Ania
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Witaj Aurea, miałam okazję podziwiać dziś Twoją kolekcje- jestem w szoku! Moje miejsce w mieszkaniu w bloku zatkało się przy 15 sztukach, no może dobije do 18-19tu, ale takiej ilości w bloku to ja sobie w najśmielszych snach nie wyobrażałam!
Mam do Ciebie bardzo ważne pytanie: czy doświetlasz swoje kwiatki, te na regałach- one stoją przecież w głębi pokoju?? I jaką masz wystawę okna?
Jeśli ich nie doświetlasz, to czy one Ci chętnie kwitną- pytam głównie o falki, bo sama mam tylko takie jak dotąd, a też postawiłam dla nich kwietnik w głębi pokoju ostatnio..?
Mam do Ciebie bardzo ważne pytanie: czy doświetlasz swoje kwiatki, te na regałach- one stoją przecież w głębi pokoju?? I jaką masz wystawę okna?
Jeśli ich nie doświetlasz, to czy one Ci chętnie kwitną- pytam głównie o falki, bo sama mam tylko takie jak dotąd, a też postawiłam dla nich kwietnik w głębi pokoju ostatnio..?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz