Ogród Emalii
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Emalii
Dziękuję za odpowiedź. Ta stalowa konstrukcja jest bardzo elegancka. Oglądaliśmy namiot w Castoramie ale stelaż jest zwykły bez żadnych zdobień.Muszę przyznać, że Twój o wiele bardziej mi się podoba. Natomiast materiał jest ciemniejszy coś jak ciemna kawa z mlekiem ale i tak się obawiam, że muchy zrobią swoje. Dwa lata to trochę mało zwłaszcza, że nie jest to tanie. Czyli nadal mam dylemat.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Emalio! Czy i ja mogę prosić o namiar na sklep z tabliczkami?
Pisałaś,że bruku już nie robią...tego się obawiałam. Ja również wykorzystuję cegłę rozbiórkową, kupowałam na allegro, a Ty masz lepsze źródło? jak ją zabezpieczasz? Moja łatwo się niszczy.
Pisałaś,że bruku już nie robią...tego się obawiałam. Ja również wykorzystuję cegłę rozbiórkową, kupowałam na allegro, a Ty masz lepsze źródło? jak ją zabezpieczasz? Moja łatwo się niszczy.
Soczewko, nie jesteś sama z takim dylematem. Cały czas kombinuję czy zamówić nowe pokrycie, czy może zamontować coś trwalszego. na razie nie mam pomysłu, co to miałoby być.
Tamaryszku, ja też nie jestem zadowolona z trwałości cegły rozbiórkowej. Po zimie sporo się posypało. Mój mąż twierdzi, że to wina słabego impregnatu, że powinien być silikonowy. Jak kupię, to dam znać jaki. Cegłę kupuje mąż, gdzieś pod bydgoszczą. Jeśli przyda Ci się taki namiar, daj znać. Wyślę. Adres sklepu masz na pw.
Korzystam z pogody i śmigam do ogrodu, bo mi chwasty rosną jak baobaby.
Tamaryszku, ja też nie jestem zadowolona z trwałości cegły rozbiórkowej. Po zimie sporo się posypało. Mój mąż twierdzi, że to wina słabego impregnatu, że powinien być silikonowy. Jak kupię, to dam znać jaki. Cegłę kupuje mąż, gdzieś pod bydgoszczą. Jeśli przyda Ci się taki namiar, daj znać. Wyślę. Adres sklepu masz na pw.
Korzystam z pogody i śmigam do ogrodu, bo mi chwasty rosną jak baobaby.
- annamaria-dm
- 50p
- Od: 10 maja 2012, o 12:50
Witam,Grudziądzankę.
Cudny ogród i piękny warzywnik taki mi się marzy. Moje królestwo dopiero w powijakach.
Zajrzę jeszcze do ciebie .
Cudny ogród i piękny warzywnik taki mi się marzy. Moje królestwo dopiero w powijakach.
Zajrzę jeszcze do ciebie .
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witaj chwasty to nam wszystkim szybko rosną a reszta stoi w miejscu ,pozdrawiam
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- annamaria-dm
- 50p
- Od: 10 maja 2012, o 12:50
No gdzie te chwasty gdzie...
Ja też bym się nie oparła takiemu cudeńku Warzywniczek,moje marzenie
Ja też bym się nie oparła takiemu cudeńku Warzywniczek,moje marzenie
Ogród super a warzywnik marzenie(już nie wspomnę o nawadnianiu) aż chce mi się chce z zazdrości .Widać że ogród się rozrasta .Będę na pewno podziwiać.Pozdrawiam Agata.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
....wpisuję się aby jutro trafić tutaj na wieczorny spacer....
Kolejny powrót po prawie dwóch latach. Jestem niepoprawna. W ubiegłym roku w ogrodzie niewiele zmieniłam, ograniczałam się do pielęgnacji, jednak tej zimy zapragnęłam więcej koloru. oglądając ogrody forumowiczów aż mnie skręca z zazdrości, kiedy widzę wszystkie kolory tęczy. Kocham zieleń, ale żeby docenić jej piękno musi być ożywiona kolorem. Mam plan!!! opiszę i pokażę niebawem.
Tymczasem ogród dojrzewa. Na początek żywopłoty: cisowy i grabowy, jeszcze przed cięciem.
Mój "dębek" trochę zmężniał a formowane roślinki nabierają pełności. Świerk po prawej dziś będzie docięty, jeśli nie będzie padać.
Powoli pojawia się klimat tajemniczości, choć tylko w kilku miejscach. Bluszcz wreszcie zaczął wspinać się po ściance a donice dosłownie wrosły w ogród.
Tymczasem ogród dojrzewa. Na początek żywopłoty: cisowy i grabowy, jeszcze przed cięciem.
Mój "dębek" trochę zmężniał a formowane roślinki nabierają pełności. Świerk po prawej dziś będzie docięty, jeśli nie będzie padać.
Powoli pojawia się klimat tajemniczości, choć tylko w kilku miejscach. Bluszcz wreszcie zaczął wspinać się po ściance a donice dosłownie wrosły w ogród.