Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.1
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu dość trudno popaść w sklepach ogr. Wiosną kupiłem w PNOS Ożarów wysyłkowo. Jest w torebce mało nasion i słabo kiełkują. Z jednej torebki wyhodowałen 13 roślin i już kwitną oczywiście z tegorocznego siewu. Warto ją mieć ze względu na długi okres kwitnienia i szeroką gamę kolorow. Na zimę trzeba okrywać.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
JANUSZU ,pokaż mi chociaż 1 osobę ,której nie spodobał by się twój ogród .
Taki cudny ,kolorowy ,wszystko dorodne ,że aż słów brak .
Lilie ,liliowce ,różyce ,hortensje ,lobelie ...............itd,itd.Długo by można jeszcze wymieniać twje piękności .
Muszę zebrać nasiona z moich lobelii ,może wzejdą Mam różową ,czerwoną i niebieską .
Taki cudny ,kolorowy ,wszystko dorodne ,że aż słów brak .
Lilie ,liliowce ,różyce ,hortensje ,lobelie ...............itd,itd.Długo by można jeszcze wymieniać twje piękności .
Muszę zebrać nasiona z moich lobelii ,może wzejdą Mam różową ,czerwoną i niebieską .
- drozd
Jolu Mnie się nie podoba, bo ciagle coś zmieniam i nigdy nie powiedziałem - "no już jest wszystko OK" Ale chyba tak musi być jakby był już doskonały to byłbym w raju
Nasiona lobelii też zbiorę o ile się zawiążą. Może być jakaś ciekawa krzyżówka Jesteś lepsza ode mnie, bo nie mam niebieskiej ale za to mam fioletową
Nasiona lobelii też zbiorę o ile się zawiążą. Może być jakaś ciekawa krzyżówka Jesteś lepsza ode mnie, bo nie mam niebieskiej ale za to mam fioletową
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Cztery pory roku w moim ogrodzie
Przepiękny ogród Spodobały mi się szachownice,lobelie,ismeny oraz wszystkie inne kwiaty...
Pozdrawiam Cię serdecznie
Pozdrawiam Cię serdecznie
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Ale cudne są te hosty i pieknie pachną? mam kilka ale żadna nie pachnie,niestety
.............................................
Przejrzałam kilka stron ostatnich i widzę cusny ogród Jednak co męższczyzna to i praca jak należy Oczywiście taki z powołaniem ogrodniczym
Bardzo mi się podobają Twoje kwiaty-masz bardzo ciekawe okazy.....ze też wcześniej do Ciebie nie zagladałam,....no jak mogłam
Ale się poprawię od dziś
.............................................
Przejrzałam kilka stron ostatnich i widzę cusny ogród Jednak co męższczyzna to i praca jak należy Oczywiście taki z powołaniem ogrodniczym
Bardzo mi się podobają Twoje kwiaty-masz bardzo ciekawe okazy.....ze też wcześniej do Ciebie nie zagladałam,....no jak mogłam
Ale się poprawię od dziś
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
czarujesz nas tymi swoimi kwiatami i to bardzo
- drozd
Grażynko, Lawendo,Dawidzie Dziękuje za odwiedziny. Trochę się opóźniłem z odpowiedzią ale to przez nawał pracy przed zimą w ogrodzie i już wieczorem nawet nie chce się pisać. Jutro postaram się coś jeszcze pokazać z mojego ogrodu.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Re:
/139/3b5269154293f725med.jpg[/img][/url] [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4ab ... d3ef1.html]
Janusz piękne te hosty , cudny ogród ,korony cesarskie wielkie mnie tak nie rosną .
U Ciebie lobelie zimują bo u mnie wymarzają w zeszłym roku miałam 3 odmiany okryłam na zimę ale i tak mi zginęły
Janusz piękne te hosty , cudny ogród ,korony cesarskie wielkie mnie tak nie rosną .
U Ciebie lobelie zimują bo u mnie wymarzają w zeszłym roku miałam 3 odmiany okryłam na zimę ale i tak mi zginęły
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Januszu, kolejny raz zachwycam się Twoim ogrodem Piękne rośliny, wspaniałe kompozycje
- drozd
Geniu! To nie moja zasługa,że wszystko ładnie rośnie, może ciut pomagam ale ziemia w której to wszystko rośnie. Największa szachownica tej wiosny miała 150 cm wysokości a pęd tak gruby, że nie można było objąć dłonią. Lobelie przezimowały ładnie.Przykryte były włókniną liśćmi i na wierzch gałązki świerku by wiatr nie zwiewał liści. Teraz na zimę część już wykopałem i posadziłem w doniczki (one mają małe korzenie) i resztę też chyba wykopię i przetrzymam do wiosny w piwnicy. Trochę boję się ryzykować. Ubiegła zima była dość łagodna choć było kilka dni mrozu ok.-25 st a teraz wielka niewiadoma.
Witam serdecznie Moniko. Miło Cię gościć ponownie w moim ogrodzie. Właśnie przed chwilą tak cichaczem byłem u Ciebie w nowej części ogrodowej przygody. Najbardziej mnie urzeka sceneria Twojego ogrodu - las. Zawsze mnie ciągnie do lasu jak wilka. Las mnie uspokaja sprawia, że chce się żyć. Nawet posadziłem u siebie namiastkę lasy brzozowego. Wg.horoskopu celtyckiego brzoza to moje drzewo. Brak mi słów by opisać rośliny Twojego ogrodu, bo co bym nie wymyślił byłoby banalne. Są po prostu wspaniałe ;:91
Witam serdecznie Moniko. Miło Cię gościć ponownie w moim ogrodzie. Właśnie przed chwilą tak cichaczem byłem u Ciebie w nowej części ogrodowej przygody. Najbardziej mnie urzeka sceneria Twojego ogrodu - las. Zawsze mnie ciągnie do lasu jak wilka. Las mnie uspokaja sprawia, że chce się żyć. Nawet posadziłem u siebie namiastkę lasy brzozowego. Wg.horoskopu celtyckiego brzoza to moje drzewo. Brak mi słów by opisać rośliny Twojego ogrodu, bo co bym nie wymyślił byłoby banalne. Są po prostu wspaniałe ;:91
- drozd
Ostatnia pora roku w moim ogrodzie - Jesień
Stroi się w różne barwy ale jak inne niż wiosna, lato....
Stroi się w różne barwy ale jak inne niż wiosna, lato....