Mój kochany ogród...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Kasiu przespacerowałam się po twoim ogrodzie i proszę napisz czym karmiłaś(oprócz zapewne wody) swoje wspaniałe piwonie. Boże, ile kwiatów jak to wszystko rozkwitnie to zapach i widok "powali".
Do tego ten gąszcz truskawek, jak patrzę na moje mizeroty to płakać mi się chce.
Piękny ogród z pięknym pieskiem
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D
Halinko - dzięki, że do mnie zaglądasz... :D

Alu - wiem coś o tym... sama jestem zachwycona wszystkim co "zielone' :D

Agnieszko - moje różyczki też nie są całkiem zdrowe, mszyca na nich się rządzi ... :twisted:

Mirko! - to chyba Clematis Andromeda, szukałam porównań w necie , bo karteczka gdzieś się zagubiła... ale to chyba ten... :roll:

Asiu! - Niczym specjalnie ich nie karmiłam. Myślę, że gospodarz, który wcześniej uprawiał ten ogródek, dobrze "nagnoił" ten skrawek ziemi, bo u mnie wszystko jak na drożdżach rośnie... aaaa... no i może dlatego tak ładnie rosną, bo uratowałam je z OGROMNYCH chaszczy :wink: ... rosły sobie bidulki pod murem domu całkowicie zagłuszone przez chwaściory :twisted: ... a teraz mają okazję się odwdzięczyć!! :D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Katarynka pisze: Pokrzywy, też mam :twisted:

Obrazek

Kasiu, takie pokrzywy to SKARB , jestem pewna , że połowa Forum Ci zazdrości. Zerwij, zalej wodą, a po 2 tygodniach będziesz miała delicje do podlewania roślin (do stosowania w proporcjach 1:10) :D
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

:D Własnie Ewuniu.... minka trochę zła przy pokrzywach, ale wiem, wiem... już wyczytałam, że to skarby :D Jadę dziś i nastawiam jedzonko dla roślinek..... :D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Pieknie pięknie Katarynkou Ciebie, piwonie śliczne nie mam tak mocno różowych, może kiedyś się wymieniamy ja mam białe i blaro różowe.
Też sie cieszę bo moje 2 srebrne świerki (sadzone w tym roku) mają młode przyrosty , znaczy się przyjęły.

I krzewuszki śliczne , mama ukorzeniła mi patyczki więc mam 2 malutkie jedną sporą :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Edytko! Dzięki że znalazłaś chwilkę żeby do mnie wpaść!... Planuję (tak po cichutku na razie) zwiększyć jeszcze kolekcję piwonii, bo bardzo je lubię... no a świerczek... mój z dołu trochę wyłysiał, ale dałam mu szansę i chyba będzie rósł...jednak lepiej sadzić młodsze roślinki... :D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Tymi fotami powaliłaś mnie na kolana :shock:
Tyle śliczności i to w takich ilościach :D

a ja tak chodzę wkoło tych swoich 3 roślin i taka dumna jestem. Potem wpadam do innych i też tak chcę :D
Dużo i kolorowo!
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Sabinko, bedziesz miała na 100%. To Forum tak uzależnia, i można tu tyle się napatrzeć i dowiedzieć, że inaczej się nie da.... ;:191
Nastawiłam oczywiście "gnojówkę" z pokrzyw... trochę ręcę poparzyłam, ale to podobno zdrowo! :D

W sobotę mam w planie sadzenie moich rh, oby nie padało w dzień, w nocy ok, niech pada bo podleje, ale w dzień... to mi plany zepsuje :roll:

No i trzeba pobiegać z aparatem znowu... bo brak nowych fotek!!
Katarzyna, zapraszam
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

pięknie juz wszystko kwitnie, szmaragdowa trawa.. i nawet te pokrzywy sie ładnie prezentują u ciebie:)

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wink: kochaniutka ciekawa jestem jak daleko jest Borucin od Raciborza? :wink:
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

:D Agnieszko to 10 km, więc chyba nie tak daleko! :D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Katarzyno, piwonie i irysy same w sobie są świetne, ale w takich kępach jakie Ty posiadasz wyglądają GENIALNIE! ;-) Od razu pozazdrościłam i chyba pomyślę nad takimi u siebie. ;-) Widać, że w śląskich warunkach zacnie rosną.
U Ciebie to nawet świetnie pokrzywy rosną! Pozdrawiam, Basia
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

:D Dziękuję!
Lubię kiedy kwiaty rosną w dużych kępach, bo wtedy nie żal zrywać do wazonu... :lol:
Katarzyna, zapraszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”