Mój kochany ogród...
Kasiu przespacerowałam się po twoim ogrodzie i proszę napisz czym karmiłaś(oprócz zapewne wody) swoje wspaniałe piwonie. Boże, ile kwiatów jak to wszystko rozkwitnie to zapach i widok "powali".
Do tego ten gąszcz truskawek, jak patrzę na moje mizeroty to płakać mi się chce.
Piękny ogród z pięknym pieskiem
Pozdrawiam
Do tego ten gąszcz truskawek, jak patrzę na moje mizeroty to płakać mi się chce.
Piękny ogród z pięknym pieskiem
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- Katarynka
- 500p
- Od: 1 kwie 2009, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko - dzięki, że do mnie zaglądasz...
Alu - wiem coś o tym... sama jestem zachwycona wszystkim co "zielone'
Agnieszko - moje różyczki też nie są całkiem zdrowe, mszyca na nich się rządzi ...
Mirko! - to chyba Clematis Andromeda, szukałam porównań w necie , bo karteczka gdzieś się zagubiła... ale to chyba ten...
Asiu! - Niczym specjalnie ich nie karmiłam. Myślę, że gospodarz, który wcześniej uprawiał ten ogródek, dobrze "nagnoił" ten skrawek ziemi, bo u mnie wszystko jak na drożdżach rośnie... aaaa... no i może dlatego tak ładnie rosną, bo uratowałam je z OGROMNYCH chaszczy ... rosły sobie bidulki pod murem domu całkowicie zagłuszone przez chwaściory ... a teraz mają okazję się odwdzięczyć!!
Katarzyna, zapraszam
- EdytaB
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Pieknie pięknie Katarynkou Ciebie, piwonie śliczne nie mam tak mocno różowych, może kiedyś się wymieniamy ja mam białe i blaro różowe.
Też sie cieszę bo moje 2 srebrne świerki (sadzone w tym roku) mają młode przyrosty , znaczy się przyjęły.
I krzewuszki śliczne , mama ukorzeniła mi patyczki więc mam 2 malutkie jedną sporą
Też sie cieszę bo moje 2 srebrne świerki (sadzone w tym roku) mają młode przyrosty , znaczy się przyjęły.
I krzewuszki śliczne , mama ukorzeniła mi patyczki więc mam 2 malutkie jedną sporą
- Katarynka
- 500p
Edytko! Dzięki że znalazłaś chwilkę żeby do mnie wpaść!... Planuję (tak po cichutku na razie) zwiększyć jeszcze kolekcję piwonii, bo bardzo je lubię... no a świerczek... mój z dołu trochę wyłysiał, ale dałam mu szansę i chyba będzie rósł...jednak lepiej sadzić młodsze roślinki...
Katarzyna, zapraszam
- Katarynka
- 500p
Sabinko, bedziesz miała na 100%. To Forum tak uzależnia, i można tu tyle się napatrzeć i dowiedzieć, że inaczej się nie da....
Nastawiłam oczywiście "gnojówkę" z pokrzyw... trochę ręcę poparzyłam, ale to podobno zdrowo!
W sobotę mam w planie sadzenie moich rh, oby nie padało w dzień, w nocy ok, niech pada bo podleje, ale w dzień... to mi plany zepsuje
No i trzeba pobiegać z aparatem znowu... bo brak nowych fotek!!
Katarzyna, zapraszam
pięknie juz wszystko kwitnie, szmaragdowa trawa.. i nawet te pokrzywy sie ładnie prezentują u ciebie:)
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Katarzyno, piwonie i irysy same w sobie są świetne, ale w takich kępach jakie Ty posiadasz wyglądają GENIALNIE! ;-) Od razu pozazdrościłam i chyba pomyślę nad takimi u siebie. ;-) Widać, że w śląskich warunkach zacnie rosną.
U Ciebie to nawet świetnie pokrzywy rosną! Pozdrawiam, Basia
U Ciebie to nawet świetnie pokrzywy rosną! Pozdrawiam, Basia
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.