Storczyki Pauli :)
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Pauli :)
Szkoda było by,gdyby się połamały!Storczyków szkoda nie karnisza
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Twoje okienko robi wrażenie 65 sztuk a ja myśłałam że mam ich dużo ;)
Grażyna pewnie, że storczyków żal, pal licho karnisz ;) Firan i tak juz nie mam, bo okazało się, że moja Córka to mega alergik
Dziewczyny, czy któraś z Was jest lub mieszka z alergikiem? Bo mam problem ze storczykami, nie chciałabym się z nimi rozstawać, alergolog też powiedział, że kwiaty mogą zostać, pod warunkiem, że są często czyszczone z kurzu, ale moja Teściowa ma schize na tym punkcie.... na okragło mi opowiada, że powinnam kwiatki usunąć i nie mam porządnych argumentów Niestety Teściowa, to typ nie lubiący kwiatów, zwierząt, książek itp. Usunęłam już firanki, wymieniłam pościele, pozbyłam się regałów z książkami, częsci mebli itp.... ale storczyki bardzo bym chciała zostawić ;(
Dziewczyny, czy któraś z Was jest lub mieszka z alergikiem? Bo mam problem ze storczykami, nie chciałabym się z nimi rozstawać, alergolog też powiedział, że kwiaty mogą zostać, pod warunkiem, że są często czyszczone z kurzu, ale moja Teściowa ma schize na tym punkcie.... na okragło mi opowiada, że powinnam kwiatki usunąć i nie mam porządnych argumentów Niestety Teściowa, to typ nie lubiący kwiatów, zwierząt, książek itp. Usunęłam już firanki, wymieniłam pościele, pozbyłam się regałów z książkami, częsci mebli itp.... ale storczyki bardzo bym chciała zostawić ;(
- trzynastka
Paulo im wiecej wyrzucisz tym gorzej moj syn alergik na wszystko kurz, pleśn, jedzenie niektóre pyłki, sierść...lekarka powiedziała to co Tobie wszystko usunąć ...ale ja zaczęłam drążyć temat poszłam do 3 innych alergologów KAŻDY MÓWIŁ CO INNEGO !!!! wzięłam złoty środek kupiłam wodny odkurzacz robiłam nawilżanie powietrza, wycierałam codziennie a kwiaty pryskałam żeby kurz spłynął wyrzuciłam niektóre wykładziny ale reszta bez zmian, wyobraź sobie było i jest lepiej wniosek usuwając wszystko u ciebie robi się wszystko idealne, ale dziecko czy alergik wychodzi do innych miejsc i tam napotyka to co jest, i ma ataki dużo silniejsze, sterylny dom to najgorsze wyjście !!!! co z tego że masz w domu idealny sterylny klimacik jak wychodzisz i go niema a organizm szaleje ? będzie człowiek siedział tylko w domu ? absurd..a teściowej powiedz niech spada na drzewo..sorki ale mnie lubię teściowych mam smutne doświadczenia z babą...zawsze wiedzą lepiej a ty jesteś tępa według mądrej teściowej
Trzynastko masz rację... usunęłam część rzeczy, ale nie dam rady usunąć przecież wszystkiego.... moja Córcia i tak jest na ostrej diecie, bez mleka i jego przetworów, jaj, wieprzowiny, jabłek, ryb, orzechów, oprócz tego ma alergię na sierść psa i kota, wszystkie pleśnie, roztocza, kurz, pierze itp Ostatnio każdy dzień to walka, bo Mała wciąż źle się czuje, łażę non stop po lekarzach, ale nikt nic nie wie
Dlatego chociaż kwiaty chciałam zostawić, tymbardziej, że teraz będą stały w sypialni, gdzie Mała nie będzie przebywać.... też je spryskuje, wycieram i robię co mogę, ale właśnie boję się przesadzić ze sprzataniem, bo od września Córka idzie do przedszkola, a tam nie będą codziennie wszystkiego myć na mokro
Co do Teściowej to masz rację.... ja miałam "szczęście" mieć 2 Teściowe.... pierwsza to totalna porażka, książkę bym mogła o niej napisać.... druga już jest lepsza, niestety też mi się trafił "wszechwiedzący egzemplarz"
Dlatego chociaż kwiaty chciałam zostawić, tymbardziej, że teraz będą stały w sypialni, gdzie Mała nie będzie przebywać.... też je spryskuje, wycieram i robię co mogę, ale właśnie boję się przesadzić ze sprzataniem, bo od września Córka idzie do przedszkola, a tam nie będą codziennie wszystkiego myć na mokro
Co do Teściowej to masz rację.... ja miałam "szczęście" mieć 2 Teściowe.... pierwsza to totalna porażka, książkę bym mogła o niej napisać.... druga już jest lepsza, niestety też mi się trafił "wszechwiedzący egzemplarz"
- trzynastka
to jak ja ale moja druga to spoko baba i się nie wtrącapaula_ pisze:ja miałam "szczęście" mieć 2 Teściowe.... pierwsza to totalna porażka, książkę bym mogła o niej napisać.... druga już jest lepsza, niestety też mi się trafił "wszechwiedzący egzemplarz"
czyli to samo co u mnie oprócz orzechów syn od 6 miesiąca życia uczulenie na białko mleka krowiego tak silne że puchł jak tylko odrobinka była... Ale Paulo nie róbmy off topiku i przenieśmy się tu ten wątek założyłam własnie na luźne gadanie zapraszam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=448paula_ pisze:ale nie dam rady usunąć przecież wszystkiego.... moja Córcia i tak jest na ostrej diecie, bez mleka i jego przetworów, jaj, wieprzowiny, jabłek, ryb, orzechów, oprócz tego ma alergię na sierść psa i kota, wszystkie pleśnie, roztocza, kurz, pierze itp
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ja bym na pewno nie wyrzuciła storczyków nawet jakbym musiała.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Paula, zajrzałam i ja do Ciebie by obejrzeć Twoje cuda kolekcja powiększa się w zastraszającym (ale tylko dla portfela ) tempie, masz więcej storczyków od niejednej/niejednego z Nas, a zbierasz je od tak niedawna musisz mieć pojemne parapety trzymaj tak dalej, życzę powodzenia w rozwijaniu pasji
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Jeanne dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej
Kilka minut temu w moim domu zamieszkał nowy storczyk Jest cuuudny, takie bielusi i ma ogromne kwiaty, prawie 12 cm
Co najważniejsze, dostałam go od męża, wracając z pracy sam pojechał do LM i mi go kupił
(albo ma coś na sumieniu, albo oszalał a stare lata)
Kilka minut temu w moim domu zamieszkał nowy storczyk Jest cuuudny, takie bielusi i ma ogromne kwiaty, prawie 12 cm
Co najważniejsze, dostałam go od męża, wracając z pracy sam pojechał do LM i mi go kupił
(albo ma coś na sumieniu, albo oszalał a stare lata)
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
[quote="paula_"][
Paula, piękny ten nowy nabytek. No M chyba załapał raczej bakcyla storczykowego i teraz oboje będziecie gromadzić różne piękności.
Paula, piękny ten nowy nabytek. No M chyba załapał raczej bakcyla storczykowego i teraz oboje będziecie gromadzić różne piękności.
Dziewczyny, no mam nadzieję, że nie ma nic na sumieniu ;)
Chociaż śmiać mi się chciało, bo wczoraj oglądałam "M jak Miłość", nie wiem czy oglądacie, ale Marek zdradzał Hankę, teraz bardzo żałuje i kupił jej wczoraj drzewko cytrusowe.... i tak jakoś mi się skojarzyło
Chociaż śmiać mi się chciało, bo wczoraj oglądałam "M jak Miłość", nie wiem czy oglądacie, ale Marek zdradzał Hankę, teraz bardzo żałuje i kupił jej wczoraj drzewko cytrusowe.... i tak jakoś mi się skojarzyło
-
- 500p
- Od: 20 paź 2009, o 23:47
Witaj Paula masz cudne storczyki ! Mój brat od urodzenia jest alergikiem i mama miała takie samo podejście jak Trzynastka nie robiła z domu muzeum sterylności
Co do "M jak Miłość " ja oglądam i też się śmiałam do M żeby mi kwiatów nie kupował
Co do "M jak Miłość " ja oglądam i też się śmiałam do M żeby mi kwiatów nie kupował