Storczyki Pauli :)

ODPOWIEDZ
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Pauli :)

Post »

Szkoda było by,gdyby się połamały!Storczyków szkoda nie karnisza :;230
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Twoje okienko robi wrażenie 65 sztuk a ja myśłałam że mam ich dużo ;)
Awatar użytkownika
paula_
500p
500p
Od: 27 paź 2009, o 14:01

Post »

Grażyna pewnie, że storczyków żal, pal licho karnisz ;) Firan i tak juz nie mam, bo okazało się, że moja Córka to mega alergik :(

Dziewczyny, czy któraś z Was jest lub mieszka z alergikiem? Bo mam problem ze storczykami, nie chciałabym się z nimi rozstawać, alergolog też powiedział, że kwiaty mogą zostać, pod warunkiem, że są często czyszczone z kurzu, ale moja Teściowa ma schize na tym punkcie.... na okragło mi opowiada, że powinnam kwiatki usunąć i nie mam porządnych argumentów :( Niestety Teściowa, to typ nie lubiący kwiatów, zwierząt, książek itp. Usunęłam już firanki, wymieniłam pościele, pozbyłam się regałów z książkami, częsci mebli itp.... ale storczyki bardzo bym chciała zostawić ;(
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulo im wiecej wyrzucisz tym gorzej moj syn alergik na wszystko kurz, pleśn, jedzenie niektóre pyłki, sierść...lekarka powiedziała to co Tobie wszystko usunąć ...ale ja zaczęłam drążyć temat poszłam do 3 innych alergologów KAŻDY MÓWIŁ CO INNEGO !!!! wzięłam złoty środek kupiłam wodny odkurzacz robiłam nawilżanie powietrza, wycierałam codziennie a kwiaty pryskałam żeby kurz spłynął wyrzuciłam niektóre wykładziny ale reszta bez zmian, wyobraź sobie było i jest lepiej wniosek usuwając wszystko u ciebie robi się wszystko idealne, ale dziecko czy alergik wychodzi do innych miejsc i tam napotyka to co jest, i ma ataki dużo silniejsze, sterylny dom to najgorsze wyjście !!!! co z tego że masz w domu idealny sterylny klimacik jak wychodzisz i go niema a organizm szaleje ? będzie człowiek siedział tylko w domu ? absurd..a teściowej powiedz niech spada na drzewo..sorki ale mnie lubię teściowych :( mam smutne doświadczenia z babą...zawsze wiedzą lepiej a ty jesteś tępa według mądrej teściowej :evil: :evil:
Awatar użytkownika
paula_
500p
500p

Post »

Trzynastko masz rację... usunęłam część rzeczy, ale nie dam rady usunąć przecież wszystkiego.... moja Córcia i tak jest na ostrej diecie, bez mleka i jego przetworów, jaj, wieprzowiny, jabłek, ryb, orzechów, oprócz tego ma alergię na sierść psa i kota, wszystkie pleśnie, roztocza, kurz, pierze itp :( Ostatnio każdy dzień to walka, bo Mała wciąż źle się czuje, łażę non stop po lekarzach, ale nikt nic nie wie :(

Dlatego chociaż kwiaty chciałam zostawić, tymbardziej, że teraz będą stały w sypialni, gdzie Mała nie będzie przebywać.... też je spryskuje, wycieram i robię co mogę, ale właśnie boję się przesadzić ze sprzataniem, bo od września Córka idzie do przedszkola, a tam nie będą codziennie wszystkiego myć na mokro :D

Co do Teściowej to masz rację.... ja miałam "szczęście" mieć 2 Teściowe.... pierwsza to totalna porażka, książkę bym mogła o niej napisać.... druga już jest lepsza, niestety też mi się trafił "wszechwiedzący egzemplarz" :;230
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

paula_ pisze:ja miałam "szczęście" mieć 2 Teściowe.... pierwsza to totalna porażka, książkę bym mogła o niej napisać.... druga już jest lepsza, niestety też mi się trafił "wszechwiedzący egzemplarz" :;230
to jak ja ale moja druga to spoko baba :) i się nie wtrąca
paula_ pisze:ale nie dam rady usunąć przecież wszystkiego.... moja Córcia i tak jest na ostrej diecie, bez mleka i jego przetworów, jaj, wieprzowiny, jabłek, ryb, orzechów, oprócz tego ma alergię na sierść psa i kota, wszystkie pleśnie, roztocza, kurz, pierze itp
czyli to samo co u mnie oprócz orzechów syn od 6 miesiąca życia uczulenie na białko mleka krowiego tak silne że puchł jak tylko odrobinka była... Ale Paulo nie róbmy off topiku i przenieśmy się tu ten wątek założyłam własnie na luźne gadanie :) zapraszam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=448
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ja bym na pewno nie wyrzuciła storczyków nawet jakbym musiała.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Paula, zajrzałam i ja do Ciebie by obejrzeć Twoje cuda :wink: kolekcja powiększa się w zastraszającym (ale tylko dla portfela :lol: ) tempie, masz więcej storczyków od niejednej/niejednego z Nas, a zbierasz je od tak niedawna :roll: musisz mieć pojemne parapety :lol: trzymaj tak dalej, życzę powodzenia w rozwijaniu pasji ;:3
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
paula_
500p
500p

Post »

Jeanne dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej :)

Kilka minut temu w moim domu zamieszkał nowy storczyk :) Jest cuuudny, takie bielusi i ma ogromne kwiaty, prawie 12 cm :shock: :shock:
Co najważniejsze, dostałam go od męża, wracając z pracy sam pojechał do LM i mi go kupił :shock: :heja

(albo ma coś na sumieniu, albo oszalał a stare lata) :;230

Obrazek
Awatar użytkownika
paula_
500p
500p

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

[quote="paula_"][

Paula, piękny ten nowy nabytek. No M chyba załapał raczej bakcyla storczykowego i teraz oboje będziecie gromadzić różne piękności.
Awatar użytkownika
paula_
500p
500p

Post »

Dziewczyny, no mam nadzieję, że nie ma nic na sumieniu ;)
Chociaż śmiać mi się chciało, bo wczoraj oglądałam "M jak Miłość", nie wiem czy oglądacie, ale Marek zdradzał Hankę, teraz bardzo żałuje i kupił jej wczoraj drzewko cytrusowe.... i tak jakoś mi się skojarzyło :;230
Mariolas
500p
500p
Od: 20 paź 2009, o 23:47

Post »

Witaj Paula masz cudne storczyki ! Mój brat od urodzenia jest alergikiem i mama miała takie samo podejście jak Trzynastka nie robiła z domu muzeum sterylności :)

Co do "M jak Miłość " ja oglądam i też się śmiałam do M żeby mi kwiatów nie kupował :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”