Moja działka-danutab cz.3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.3
Danusiu cieszę się, że amarylis już tak pięknie kwitnie.
Oby kwitnął jak najdłużej.
Pewno z tych hiacyntów masz pełny dom zapachu.
Chociaż tyle na pocieszenie.
Byłam w ogródku, ale nic nie da się jeszcze zrobić a ziemia mokra i nasycona wodą jak gąbka.
Oby kwitnął jak najdłużej.
Pewno z tych hiacyntów masz pełny dom zapachu.
Chociaż tyle na pocieszenie.
Byłam w ogródku, ale nic nie da się jeszcze zrobić a ziemia mokra i nasycona wodą jak gąbka.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dnusiu u mnie rano jeszcze był pełen ogródek śniegu ciekawe jak bedzie jutro po dzisiejszej pięknej aurze
Bożenko amarylis jest dokładnie taki jak w katalogu biały z zielonym środkiem oraz 3 warstwami płatków.
Grażynko rzeczywiście kuchnia jest pełna zapachu na szczęście tutaj nie śpię.Jestem ciekawa jak długo będzie kwitł ten amarylis.Po przekwitnieniu wsadzę go do gruntu zresztą wszystkie wysadzę by się do jesieni wzmocniły a potem do domu.Cebulki są obecnie prawie puste tak są wyeksploatowane.
Jadziu ja nie byłam na działce dzisiaj myłam okna no i jeszcze małe porządki świąteczne, a na
działkę po świętach,no może w sobotę jak będzie bezwietrznie to pójdę zrobić oprysk brzoskwiń.
Teraz kilka zdjęć mojego białego amarylisa.
Grażynko rzeczywiście kuchnia jest pełna zapachu na szczęście tutaj nie śpię.Jestem ciekawa jak długo będzie kwitł ten amarylis.Po przekwitnieniu wsadzę go do gruntu zresztą wszystkie wysadzę by się do jesieni wzmocniły a potem do domu.Cebulki są obecnie prawie puste tak są wyeksploatowane.
Jadziu ja nie byłam na działce dzisiaj myłam okna no i jeszcze małe porządki świąteczne, a na
działkę po świętach,no może w sobotę jak będzie bezwietrznie to pójdę zrobić oprysk brzoskwiń.
Teraz kilka zdjęć mojego białego amarylisa.
- JAKUCH
DANUSIU ,ale piękne te Amrylisy . Sama bym się na takie piekności skusiła . Ja dopiero w przyszłym tygodniu dam się do okien . Wtedy w 1 dzień sie z nimi uwinę . Mam nadzieję ,że nic mi w tym nie przeszkodzi
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu amarylis cudny.
Mam nadzieję, że większość śniegu już u Ciebie stopniała ...u mnie zostały dwa płaty.
Mam nadzieję, że większość śniegu już u Ciebie stopniała ...u mnie zostały dwa płaty.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Ciekaw jestem jaki będzie ten drugi.
Tez chciałabym go zobaczyć.
Tez chciałabym go zobaczyć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Danusiu masz piękny kwitnący parapet, ślicznie wygląda fotka białego amarylisa na tle dzwoneczka, cudownie połączyły się kolorki. Sabotek przepiękny
Jadziu ten amarylis w realu jest o wiele piękniejszy niż na zdjęciu.Muszę zobaczyć u Grażynki w katalogu jak się nazywa.Cena była oszałamiająca ale watro było.gdy przekwitnie wysadzę o do ogrodu by się wzmocnił bo już teraz cebula jest wyssana a dopiero kwitną 2 kwiaty aa jeszcze będzie kwitnąć 6 kwiatów.Kwiaty maja ponad 20cm.
Elu byłam dzisiaj na działce i nie ma już śladu po zimie, natomiast rozkwitł mi amarylis miniaturka z serii kolibri ma 3 pędy w pierwszym ma 6 kwiatów zobaczymy ile będzie w następnym. Zobaczcie jak to wygląda.
Grażynko drugiego nie zobaczymy bo ma tylko liście, ale tego białego możesz zobaczyć w naturze.Wpadnij na kawę.
Agnieszko trzeba cieszyć się kwiatami w doniczkach bo wiosna się bardzo ciągła a tak jest przyjemniej.
Dzisiaj będąc na działce zrobiłam kilka zdjęć, coś już tam kwitnie.
Elu byłam dzisiaj na działce i nie ma już śladu po zimie, natomiast rozkwitł mi amarylis miniaturka z serii kolibri ma 3 pędy w pierwszym ma 6 kwiatów zobaczymy ile będzie w następnym. Zobaczcie jak to wygląda.
Grażynko drugiego nie zobaczymy bo ma tylko liście, ale tego białego możesz zobaczyć w naturze.Wpadnij na kawę.
Agnieszko trzeba cieszyć się kwiatami w doniczkach bo wiosna się bardzo ciągła a tak jest przyjemniej.
Dzisiaj będąc na działce zrobiłam kilka zdjęć, coś już tam kwitnie.
- kogra
- Przyjaciel Forum
No i proszę jak ładnie się zrobiło u Ciebie.
Jak będę miała chwilkę to zadzwonię czy jesteś.
Jak będę miała chwilkę to zadzwonię czy jesteś.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
DANUŚKO Amarylisy piękności i takie duże kwiaty szok a ta miniaturka . Ogrodowa wiosenenka również oszałamiająca te wrzosy co jeden to ładniej kwitnie
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danka Twój amarylis wygląda jak moja lilia Miss Lucy,identycznie...Nie wiem... wszystkim kwitną już kwiaty ,a u mnie nic Miałam jeszcze w niektórych miejscach lód na grządkach...
Zauważyłam jednak,że mój ciemiernik ,który siedzi w ziemi od 3 lat i marnotrawi kawałek cennego placu(brak kwitnienia )wypuścił pewne zgrubienie,które może być kwiatem... Ale pewna nie jestem...przez tyle lat bez kwiatu...to przynajmniej teraz powinien ukazać się jako pełny...
Zauważyłam jednak,że mój ciemiernik ,który siedzi w ziemi od 3 lat i marnotrawi kawałek cennego placu(brak kwitnienia )wypuścił pewne zgrubienie,które może być kwiatem... Ale pewna nie jestem...przez tyle lat bez kwiatu...to przynajmniej teraz powinien ukazać się jako pełny...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu witaj.
U Ciebie już wiosna w pełni, kwitną krokusy, u mnie nawet pąków jeszcze nie widać
pozdrawiam cieplutko
U Ciebie już wiosna w pełni, kwitną krokusy, u mnie nawet pąków jeszcze nie widać
pozdrawiam cieplutko
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Danusia....u Ciebie wiosna w pełni....lepiej niż u mnie....choć Ty w górach