Historia pewnej donicy.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Historia pewnej donicy.
dla poziomek
Welkam ja bym skalnicę zostawiła bo jak widzisz z tego uschniętego też coś wypuszcza .W pięknym stanie masz skalniaczki moje coraz gorzej znoszą tą pogodę i jak tak dalej pójdzie do porządnej wiosny będę musiała odkupić sobie wszystkie rozchodniki i rojniki .Po mojej skalnicy już nawet śladu niema Wiesz co do iglaka to może jak dasz mu odżywkę ,już można ,ja mam substrala "magiczna siła"
Welkam ja bym skalnicę zostawiła bo jak widzisz z tego uschniętego też coś wypuszcza .W pięknym stanie masz skalniaczki moje coraz gorzej znoszą tą pogodę i jak tak dalej pójdzie do porządnej wiosny będę musiała odkupić sobie wszystkie rozchodniki i rojniki .Po mojej skalnicy już nawet śladu niema Wiesz co do iglaka to może jak dasz mu odżywkę ,już można ,ja mam substrala "magiczna siła"
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Cieszę się, że mogę zaprezentować Wam mój balkon po remoncie:
Rośliny przez kilka dni były w domu i oto co się stało:
Skalnica będzie kwitła. W dalszym ciągu nie wiem, co z nią zrobić. Wygląda mało efektownie. Obciąć? Przesadzić do innej donicy? Lawenda zaczęła wypuszczać świeże przyrosty:
I jeszcze moje szklarenki:
Najbardziej jestem dumna z dalii:
Poziomki też dobrze sobie radzą. Już widać mini listeczki właściwe
Rośliny przez kilka dni były w domu i oto co się stało:
Skalnica będzie kwitła. W dalszym ciągu nie wiem, co z nią zrobić. Wygląda mało efektownie. Obciąć? Przesadzić do innej donicy? Lawenda zaczęła wypuszczać świeże przyrosty:
I jeszcze moje szklarenki:
Najbardziej jestem dumna z dalii:
Poziomki też dobrze sobie radzą. Już widać mini listeczki właściwe
-
- 1000p
-
- 1000p
No proszę pierwszy kwiatuszek w skalnieczku aż miło popatrzeć. I widzę że rozchodnik też pięknie rozrośnięty . I kiełkujące ładnie rosną a poziomki ach już widzę te czerwone owocki
-
- 1000p
Łukaszku to już możesz go zaczynać i sadzić bo właśnie skalnica już kwitnie .Ja muszę sobie kupić nową bo moja niestety w krainie wiecznego kwitnienia już jest
-
- 1000p
Specjalnie kamyki znad morze przywiozłam, żeby skalniak jakoś wyglądał
-
- 1000p
A ja z gór, zbierałam takie mniejsze i gdzie trafiłam(to już po całej Polsce) na większe ciekawe to też do skalniaka brałam
-
- 1000p
Wysiałam wczoraj bratki
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przeglądałam już wcześniej Twój wątek, ale jakoś nie miałam odwagi się wpisać. Mam nadzieję, że teraz mnie nie pogonisz . Bardzo fajny skalniaczek miałaś w zeszłym roku. dla kwitnącej skalnicy. Poziomeczki ładnie kiełkują i dalie super się prezentują. Na pewno wszystko będzie pięknie wyglądać na odnowionym balkonie .
- wodnik63
- 100p
- Od: 30 paź 2010, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale masz fajny wielgachny balkon ! Na takiej powierzchni możesz poszaleć, co zresztą widać na zdjęciach Ja odżywam, kiedy robi się ciepło i można wreszcie rozpocząć sezon balkonowy, teraz czekam z utęsknieniem na sadzonki petunii, surfinii, ale niestety jeszcze nigdzie nie można kupić.
Będę do Ciebie zaglądać Pozdrawiam
Baśka
Będę do Ciebie zaglądać Pozdrawiam
Baśka
Pozdrawiam, Baśka
-
- 1000p
Witajcie Fajnie, że zajrzałyście.
Dzisiaj zaczyna się w Bielsku Białej kiermasz ogrodniczy. Oj! gdyby pogoda była lepsza, na pewno bym tam zajrzała. Mozna tam kupic piekne rośliny. ( Skalnicę kupiłam w zeszłym roku właśnie na tym kiermaszu. ) No ale... cóż. Pada i jest b. zimno. Na balkon jeszcze nie mozna wystawic wrażliwych kwiatów. A w domu nie mam miejsca na dodatkowe doniczki i skrzynki.
Dzisiaj zaczyna się w Bielsku Białej kiermasz ogrodniczy. Oj! gdyby pogoda była lepsza, na pewno bym tam zajrzała. Mozna tam kupic piekne rośliny. ( Skalnicę kupiłam w zeszłym roku właśnie na tym kiermaszu. ) No ale... cóż. Pada i jest b. zimno. Na balkon jeszcze nie mozna wystawic wrażliwych kwiatów. A w domu nie mam miejsca na dodatkowe doniczki i skrzynki.
-
- 1000p
-
- 1000p
No jestem ciekawa co też to za roślinka ? Co tam wysiałaś ?