Sępolia - fiołek afrykański cz.2
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sępolia - fiołek afrykański cz.2
Ja tu na zawał zejdę... takie cuda widzę!
A swoje sadzonki podlewam spryskiwaczem - przytykam go do ziemi przy roślinkach i delikatnie psiukam. Mój spryskiwacz jest na tyle fajny, że przy lekkim naciśnięciu uzyskuje się dość dokładne wkraplanie. I leję też wodę w podstawkę, ale zawsze wolę nawilżyć ziemię bezpośrednio przy korzeniach.
A swoje sadzonki podlewam spryskiwaczem - przytykam go do ziemi przy roślinkach i delikatnie psiukam. Mój spryskiwacz jest na tyle fajny, że przy lekkim naciśnięciu uzyskuje się dość dokładne wkraplanie. I leję też wodę w podstawkę, ale zawsze wolę nawilżyć ziemię bezpośrednio przy korzeniach.
Dziękuję za odwiedziny Fiołki odmianowe kolekcjonuję już czwarty rok. Wcześniej nie wiedziałam, że istnieją inne. Uzbierałam, samych odmianowych, ok. 240 odmian. Z podlewaniem i pielęgnacją schodzi mi codziennie ponad godz. nie mówię o dniach wolnych, gdy poświęcam im kilka godz. Podlewam butelką z dozownikiem, podnosząc listek ku górze. Nie powiem, że tę czynność lubię.
Na forum jestem ponad dwa i pół roku i ciągle Was podglądam lecz trochę brakuje mi czasu by pisać. Zawsze zaglądam na fiolki i do ogrodu Eweliny, tam to są cudności.
Na forum jestem ponad dwa i pół roku i ciągle Was podglądam lecz trochę brakuje mi czasu by pisać. Zawsze zaglądam na fiolki i do ogrodu Eweliny, tam to są cudności.
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
240 odmian..................... ;:83 ;:83 ;:83
Witam Istotnie 240 odmian to olbrzymia kolekcja gratuluję tak dużych rezultatów . Trzeba mieć dużo czasu na to nie mówiąc o miejscu ;:106
Pozdrawiam wszystkich serdecznie Jola
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam w tej chwili 130 odmian i podlewam codziennie po kilka odmian przez podsiąkanie. Wstawiam po prostu doniczkę do podstawki i czekam, aż wchłonie wodę. Nie jest to specjalnie mordercza czynność, nawet ją lubię.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Jestem kundelkiem ale czyż ustępuję urodą odmianowym ??
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- nyskadu
Piękne, kundelki czy odmianowe, wszystkie cudowne. Mnie najbardziej wpadł w oczko taki żółto -zielony, to moje marzenie
- nyskadu
Masz rację, te są piękne
DOnato, zatkało mnie jak czytałam o Twojej hodowli. A osy mi się coraz bardziej podobają. Są niesamowite i czuć w nich jakby przeszłość gatunku.
- agaM
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
DC.. Donato po prostu zamurowało mnie, niesamowita kolekcja fiołeczków, masz tyle niezwykłych i wyjątkowych odmian że oczu oderwac nie można widać że masz rękę i serducho do nich..
oglądałam je wcześniej ale piszę dopiero teraz bo przez Ciebie (tak się zapatrzyłąm chyba hihi ) śniło mi się że byłam na targach z fiołkami i że mogłam wybierać i przebierac no i wiadomo.. znowu miałam kolekcje ślicznych fiołasków
oglądałam je wcześniej ale piszę dopiero teraz bo przez Ciebie (tak się zapatrzyłąm chyba hihi ) śniło mi się że byłam na targach z fiołkami i że mogłam wybierać i przebierac no i wiadomo.. znowu miałam kolekcje ślicznych fiołasków
Witajcie Donatko śliczne fiołeczki nam pokazałaś . Powaliłaś mnie na kolana Gratuluję takich śliczności - dla mnie wszystkie fiołki są piękne - czy odmianowe czy kundelki, a do tego kwitną cały rok ;:106.