Ogród Helen
- Helen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Helen
Tomku moja Magnolia od 10 dni jest w stanie pączkowym, jeżeli dzisiaj nie przemarznie to jutro zakwitnie.
Jest następna wersja pączki mogą odpaść, bo już tak bywało
Jest następna wersja pączki mogą odpaść, bo już tak bywało
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Helen życzę Tobie, sobie i wszystkim innym aby nasze rozkwitające magnolie, doczekały się pełni kwitnienia, nieniepokojone przez mrozki i cieszyły nas jak najdłużej swoją urodą. Moja sąsiadka ma ogromną drzewiastą magnolię, jest ona teraz już rozkwitnięta, o nią też truchleję bo pamiętam lata w których w ciągu jednej mrozkowej nocy, jej kwiaty stały się zbrązowiałe, a dodam że z jej widoku również i my mamy wielką radość, ponieważ jest wielka widzimy ją prawie z każdego miejsca naszego ogrodu
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Super magnolia.
No i masz kwitnącego pierisa.
Ja może spróbuję jeszcze raz go posadzić.
Ostatni. Jak nie przetrwa zimy juz więcej nie spróbuję
No i masz kwitnącego pierisa.
Ja może spróbuję jeszcze raz go posadzić.
Ostatni. Jak nie przetrwa zimy juz więcej nie spróbuję
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Helen piękne kwitnienia, cudowne pąki na magnolii. U mnie jeszcze są mniejsze.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Pięknie kwitnący pieris, taki zdrowy. Mój w tym roku jakoś nie wykazuje chęci do kwitnienia, może dlatego że bardzo wycierpiał w zimie - sporo wyłamań było, a może już się zestarzał - 10 lat u mnie rośnie. Życzę
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wpadłam do Twego ogrodu z rewizytą , Helenko.
Niczego nie zazdroszczę , jak wejścia z tarasu do ogrodu .
Moja magnolia ma większość pąków stulonych , gdzie niegdzie tylko , na wpół otwarte .
Pieris mi w tym roku nie zakwitnie , wszystkie pąki zmroził lutowy mróz .
Miskant , jak i tuje przy tarasie powalające , jak strażnicy strzegący wejścia .
Pospacerowałam , zachwycił mnie też piękny Rh .
Niczego nie zazdroszczę , jak wejścia z tarasu do ogrodu .
Moja magnolia ma większość pąków stulonych , gdzie niegdzie tylko , na wpół otwarte .
Pieris mi w tym roku nie zakwitnie , wszystkie pąki zmroził lutowy mróz .
Miskant , jak i tuje przy tarasie powalające , jak strażnicy strzegący wejścia .
Pospacerowałam , zachwycił mnie też piękny Rh .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
I jak magnolia?U nas był spory przymrozek,zmroziło mi rośliny.
- Helen
Tomku,Magnolia częściowo otworzyła pączki,część jest właśnie takich w kolorze brązowym.
Gosia,a ten pieris to też chyba nie w najlepszej kondycji, bo zakwitł tylko częściowo.Miałam 3 , nigdy nie wiedziałam jak się
zwą te roślinki rosły przed domem nie kwitły, 2 mi zmarniały , nie znam przyczyny. Został tylko jeden ,i nie bardzo mi tam był potrzebny więc przesadziłam go w inne miejsce,i o dziwo zakwitł.
Asia , Jolu, te zimne nocki dają się we znaki, naszym uprawom,
Jolu,mój też ma koło dziesiątki.
Jagódko, miło ,że odwiedzłaś krajankę.Właśnie na tym tarasie najwięcej odpoczywam,słońce tam niemołosiernie praży ,bo to od strony połódniowo zachodniej, te iglaki pełnią niezłą funkcję
Małgosiu, dużo roślin wszystkim zmroziło. Przykro mi Ale trzeba mieć nadzieję, może się odbiją
Gosia,a ten pieris to też chyba nie w najlepszej kondycji, bo zakwitł tylko częściowo.Miałam 3 , nigdy nie wiedziałam jak się
zwą te roślinki rosły przed domem nie kwitły, 2 mi zmarniały , nie znam przyczyny. Został tylko jeden ,i nie bardzo mi tam był potrzebny więc przesadziłam go w inne miejsce,i o dziwo zakwitł.
Asia , Jolu, te zimne nocki dają się we znaki, naszym uprawom,
Jolu,mój też ma koło dziesiątki.
Jagódko, miło ,że odwiedzłaś krajankę.Właśnie na tym tarasie najwięcej odpoczywam,słońce tam niemołosiernie praży ,bo to od strony połódniowo zachodniej, te iglaki pełnią niezłą funkcję
Małgosiu, dużo roślin wszystkim zmroziło. Przykro mi Ale trzeba mieć nadzieję, może się odbiją
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Czyli roślinki rosnąc słabo pokazują, że im w tym miejscu źle.
Trzeba to przemysleć.
Trzeba to przemysleć.
- Helen
Nie mam pięknych tulipanów, kolorowych wiosennych kwiatów, ale jest zielono, i trochę tej zieleni pokażę
Kosodrzewina po przycięciu.____________________________________Nie wiem ,kiedyś miałam fioła na punkcie tych krzewów
Ostatnie nasadzenia, przyjęły się
Klon japoński już po zabiegach fryzjerskich_____________________________________________________Trochę kolorów
Uwielbiam hosty, ale mam tylko 3 odmiany
A pozostałe czekają w kolejce na podcięcie
Ostatni nabytek RH, czeka też ,ale na wsadzenie
Kosodrzewina po przycięciu.____________________________________Nie wiem ,kiedyś miałam fioła na punkcie tych krzewów
Ostatnie nasadzenia, przyjęły się
Klon japoński już po zabiegach fryzjerskich_____________________________________________________Trochę kolorów
Uwielbiam hosty, ale mam tylko 3 odmiany
A pozostałe czekają w kolejce na podcięcie
Ostatni nabytek RH, czeka też ,ale na wsadzenie
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Takie już duże liście mają Twoje hosty , nie do wiary Helenko , że mieszkamy wszak nie tak daleko od siebie . Moje dopiero co wyłażą z ziemi , zwykłe , pospolite jedynie mają stulone liście .
Podobają mi się kosodrzewiny i klony , których niestety , ale nie mam w ogrodzie . A przymierzam się do zakupu od trzech lat ...i wciąż schodzi na planowaniu i przymierzaniu .
Zaproś Helenko trochę kolorów do swego ogrodu , nie muszą to być tulipany , pierwiosnki , narcyzy .
Podobają mi się kosodrzewiny i klony , których niestety , ale nie mam w ogrodzie . A przymierzam się do zakupu od trzech lat ...i wciąż schodzi na planowaniu i przymierzaniu .
Zaproś Helenko trochę kolorów do swego ogrodu , nie muszą to być tulipany , pierwiosnki , narcyzy .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Troszkę kolorków masz :P
Zestawienie różnych odcieni zieleni koło siebie też jest ładne, daje poczucie spokoju i elegancji.
Zestawienie różnych odcieni zieleni koło siebie też jest ładne, daje poczucie spokoju i elegancji.
- Helen
Jagódko u mnie hosty rosną non stop w słońcu,i może dlatego tak wyrosły a od północy też mam , ale tak jak u Ciebie są jeszcze w pączkach.
Narcyze u mnie nie bedą rosły bo mam kolonię nornicowatych , wszystko zżerają, cebulowate sadzę w koszyczkach zabezpieczających.Wiem ,że TY masz śliczne pierwiosnki, muszę się w takie zaopatrzyć.
Narcyze u mnie nie bedą rosły bo mam kolonię nornicowatych , wszystko zżerają, cebulowate sadzę w koszyczkach zabezpieczających.Wiem ,że TY masz śliczne pierwiosnki, muszę się w takie zaopatrzyć.