Przetacznik (Veronica) odmiany,pielęgnacja ,porady
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Przetacznik (Veronica) odmiany,pielęgnacja ,porady
Rok temu zrobił sobie przerwę w kwitnieniu?
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Locutus
- Kontakt:
Śmieszna sprawa ? niebieski zakwitł w miesiąc po białym:
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Locutus
- Kontakt:
Podobnie jak rok temu, na razie widać tylko biały.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Dostałam przetacznik klosowy (nie wiem jaki, jest różowy) i nie bardzo wiem co z nim zrobić
Do jakiego podłoża (kupnego), czy moze być uniwersalne z czymś zmieszane ( z czym? jakie proporcje).
Teoretycznie ma przebywać na balkonie, co z nim robić zimą? czy zabierać do mieszkania czy przeżyje przymrozki?
Do jakiego podłoża (kupnego), czy moze być uniwersalne z czymś zmieszane ( z czym? jakie proporcje).
Teoretycznie ma przebywać na balkonie, co z nim robić zimą? czy zabierać do mieszkania czy przeżyje przymrozki?
- Locutus
- Kontakt:
Przetacznik kłosowy lubi ziemię przepuszczalną, neutralną do zasadowej. Czyli zapewne mieszanka ziemi uniwersalnej z jakimś rozluźniaczem byłaby najlepsza, choć i w samej uniwersalnej pewnie powinien sobie poradzić (prawda jest taka, że w doniczce na balkonie ziemia, nawet uniwersalna, bardzo szybko przesycha). Może można ewentualnie pomyśleć o podłożu dla sukulentów? Sam nie wiem.
Jeśli chodzi o mrozy – jeśli tylko nie mieszkasz gdzieś w Suwałkach, nie powinno być problemu, przetacznik kłosowy spokojnie wytrzymuje do minus trzydziestu. Czyli może zostać na balkonie, ewentualnie opatul mu na zimę doniczkę styropianem, żeby ziemia trochę mniej przemarzła…
Pozdrawiam!
LOKI
Jeśli chodzi o mrozy – jeśli tylko nie mieszkasz gdzieś w Suwałkach, nie powinno być problemu, przetacznik kłosowy spokojnie wytrzymuje do minus trzydziestu. Czyli może zostać na balkonie, ewentualnie opatul mu na zimę doniczkę styropianem, żeby ziemia trochę mniej przemarzła…
Pozdrawiam!
LOKI
trzeba go jakoś przycinać (gdzie, kiedy), jak wrzosy?