Pokochałam storczyki ale..

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Od: 9 gru 2011, o 15:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Pokochałam storczyki ale..

Post »

monika pisze:się okaże :D a może doczekasz się jako pierwszy hodowca na świecie storczyka bezkorzennego :;230
suuper by było, nigdy byś go nie zalała

tylko nie dłub przy keramzycie
hahaha :;230 I zostanę jako pierwsza z tej okazji wpisana do księgi guinessa. :;230 :;230 :;230

Chciałam pokazać, że moja miniaturka dość, że już ma 6 kwiatów na jednym pędzie to otwiera kolejnego już 7 pączka, ale bardziej urzekły mnie te jej błyszczące płatki i to one pewnie bardziej zwracają na siebie uwagę.

Obrazek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Pięknie się błyszczy :) Dobrze ,że pączki rozwija,bo moje niektóre częściowo pogubiły.
Pozdrawiam - Justyna
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit ale slicznie błyszczy.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

:wit

Dziwne, bo gdy tak normalnie na niego patrzę to nie widać tych srebrnych punkcików a nie używam żadnych dodatków ani w aparacie ani w żadnych programach, bo się po prostu na tym nie znam, ale wygląda to bajecznie. :)

No a moja kolekcja znowu się powiększyła o jednego falka. To mój pierwszy duży falenopsis cały w kropki. Kupiłam go od Arlet3 :tan

Obrazek

A tu małe nowości w Dendrobium :heja Małe, ale strasznie cieszy oko. ;:11

Obrazek
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Oba phalaenopsisy cudowne ;:167
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
deszczowka79
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 10:21

Post »

helouuuu ;:7
masz super kwiatuchy,a w szczegulności miniaturki ;:3

a ten bez korzeni to naprawdę twarda sztuka ;:333

pozdrawiam :D
Zapraszam na pogaduchy
Storczykowe parapety u Jolanty
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

;:138 witam dziewczyny u mnie ;:138

Dziękuje Anno. Na razie nie mam w planach kupowania nowych. Te które mam są moimi wyczekanymi i na razie starczy mi jak na początek. :D Teraz czekam tylko na moje domowe kwitnienia po raz pierwszy. ;:172

Jolu
- Masz rację. Sama jestem zaskoczona jak ten duży reanimek dobrze sobie radzi i nie więdnie ani nic złego się z nim nie dzieje, tym bardziej, że widać jak rośnie ten drugi listek. Zastanawiam się nad zmianą keramzytu na kamienie...może to mu pomoże w wypuszczeniu korzeni a nie tylko liści.
A co do miniaturek to one też nie próżnują ;:65 Idą też w listka.

Obrazek
x-xm-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 9 cze 2006, o 21:28

Post »

Rosarita nie ruszaj go, keramzytu też :D no daj mu trochę czasu. Wiesz jaki to dla niego był stres jak go ciągle przesadzałaś, 'kaleczyłaś' a na koniec zrobiłaś mu aputację? Lewo się przyzwyczaił do nowej sytacji a już właścicielkę nosi :D
Dodałaś wody z wierzby czy się boisz :D ?
A w ogóle o jakich kamieniach mówisz? przecież wiesz, że są różne (od pochodzenia do pH itd), a różnica miedzy kamieniem a keramzytem (mówimy o podłożu) jest przecież ogromna

I rękę do storczyków masz, naprawdę pięęęęknie Ci rosną
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Witaj Rosarito. Chyba mnie nie było jeszcze u Ciebiw w wątku. Piękną masz kolekcję.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

monika pisze: Natnij gdzieś gałęzi wierzby bez 'kotków' i wstaw do wody (deszczówki) do wazonu i nie zmieniaj jej. Najwcześniej po tygodniu, jak będziesz uzupełniać wodę w keramzycie reanimka, dolej tej wody wazonowej. Będzie zwierać naturalne auksyny, może pobudzą ukorzenianie.
Rosaritko, sorki, że się podpinam, ale zaciekawiła mnie ta info od Moniki dlatego mam pytanie: Moniko, czy to może być jakakolwiek odmiana wierzby, akurat naciełam gałązek takich powykręcanych, (nie znam nazwy odmiany) do wazonu, a też mam reanimka i czy mogę taką wodą go podlewać?
x-xm-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 9 cze 2006, o 21:28

Post »

sylvi każdy gatunek wierzby, tu trochę jest na temat w nieudolnym tłumaczeniu, zachęcam do przeczytania, bo są dwa sposoby uzyskania takiej 'wody wierzbowej' http://translate.google.pl/translate?hl ... md%3Dimvns
próbować można, czy pomoże storczykom tego nie wiem
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

monika pisze:Rosarita nie ruszaj go, keramzytu też :D no daj mu trochę czasu. Wiesz jaki to dla niego był stres jak go ciągle przesadzałaś, 'kaleczyłaś' a na koniec zrobiłaś mu aputację? Lewo się przyzwyczaił do nowej sytacji a już właścicielkę nosi :D
Dodałaś wody z wierzby czy się boisz :D ?
A w ogóle o jakich kamieniach mówisz? przecież wiesz, że są różne (od pochodzenia do pH itd), a różnica miedzy kamieniem a keramzytem (mówimy o podłożu) jest przecież ogromna

I rękę do storczyków masz, naprawdę pięęęęknie Ci rosną
Że tak stoisz za nim i bronisz go rękami i nogami - zostawię go jeszcze w tym keramzycie. Dam mu czas, ale jak się wkurzę na niego to - ;:134 Wody z wierzby nie wlałam, bo mi łodygi w tej wodzie spleśniały ;:131 i nie wiem czemu?! Były połamane i zalane deszczówką. Dzięki temu, że Sylwia mnie wyręczyła teraz wiem więcej, bo poczytałam linka którego podesłałaś. Dzisiaj udało mi się urwać jakiejś wierzby z zielonymi łodygami i daję im szansę po raz drugi, ale już po raz ostatni. ;:181

Mala_MI - witaj u mnie. Cieszę się, że ci się podobają moje storczyki. ;:196 Widziałam też i twoje. Masz dużą i ciekawą kolekcję a wykonanie fotek to rewelacyjnie ci wychodzi. Gratuluje też super bloga. Przeczytałam wszystko od deski do deski. ;:109
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rosarita, zachwyciły mnie twoje storczyki, chyba zapomniałam o tym powiedzieć :oops: są powalające...
Moniko dziękuję za odpowiedź ;:180
Moje gałązki wierzby w wodzie już puszczają korzenie!!! teraz wiem czemu nie powinno się ich używać jako podpór w ogrodzie - bo będzie las wierzbowy :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”